Prerabanie elektriky postupne po izbach

Dobry den, prosim o odpoved. Mame stary dom so starou elektrikou, kde su hodiny este prakticky vo vnutri. Bohuzial sa v nom byva, takze sa elektrika neda menit cela naraz. Je vobec mozne si dajme tomu porobit nove skrinky podla smernic. Napojit na ne staru elektriku a potom postupne, ako sa budu prerabat izby, tak v nich vymienat elektriku? Alebo je lepsie vymenit kable postupne v izbach a skrinky riesit az potom? Alebo ani jedna varianta nie je mozna? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
No asi bude najlepšie robiť každú izbu samostatne až ku rozvodnici...Keď je to starší dom tak tam budú hliníkové káble ;-( Takže všetko budeš ťahať nanovo. Určite zmenis aj polohu vypínačov a zásuviek. Takže stej pôvodnej elektroinštalácie nepoužije s nič. A nabudúce nedávaj otázku, ale založ novú tému......Takto sa dá iba rás odpovedať 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial budes tahat bezce a rozvody v krabickach tak sa to daa. Ak kazda izba vlastny zasuvkovy a svetelny okruh tak trasy po izby budes mat cely cas rozbite. Posli rodinu na tyzden dovolenkovat a urob to nasupu ... zapucovat na final pred malovanim Urcite nespajaj med s hlinikom
Odpovedať
Profilova fotka
tak ako hovori wolodymyr, najlepsie by bolo cez prazdniny poslat rodinu k starym rodicom a s nejakym kamaratom to natahat naraz. Pretoze zakon schvalnosti funguje aj tu a urcite sa ti stane, ze budes potrebovat potiahnut kabel tadial kade si uz raz tahal. Natahuj to len po istice, aby si nemusel prehadzovat hodiny na kraj pozemku.
Odpovedať
@deftie Ano ide to v pohode. Ja to tak robim na chalupke. Nove istice som napojil na stare poistky a funguje mi novy aj stary okruh ktory postupne odpajam.
Odpovedať
Ja to robim takto. Do trubiek sa da zmestit 9 vodicov. Cize potiahnut zasuvky, svetla solo. Ak su stare krabice vymenim za nove a vypinave a zasuvky neham tak max doplnim nejake. Niekedy sa stane, ze to nejde pretiahnut tak sekaniu sa nevyhnete. Spravte sa novu rozvodnicu niekde vo vnutri za tou starou. Potom len nove kable prestrcite cez stenu do novej, date nove istice chranice a je to. Jednuducho len povymienat kable
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?