Prekládka susedovej prípojky vody na nášom pozemku na vlastné náklady

Dobrý deň, chcem sa opýtať či musíme preložiť susedovu prípojku vody, ktorá ide cez náš pozemok na vlastné náklady?Prípojka ide presne tam kde budeme stavať dom a chceli sme, že hadicu zalejeme do základom ale sused s tým nesúhlasí, bol sa sťažovať na obecnom úrade, že ju máme na vlasné náklady premiestniť mimo domu. A ešte by som sa chcela opýtať, že ak nebudeme súhlasiť s preložením na vlastné náklady, či je možné že nedostaneme stavebné povolenie? Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
máte tú prípojku ako ťarchu v liste vlastníctva?
Odpovedať
@lacoj nie nemáme, o tej prípojke vody nikto nevedel až teraz sme to zistili, keď tam ideme stavať, tá prípojka tam je vyše 30 rokov
Odpovedať
oslovit suseda, nech si to poriesi, najlepsie ho priamo vyzvat pri stavebnom konani, nech si to da do poriadku, vy nemozete predsa za chyby minulosti. Otazneje to, ci si chcete suseda pohnevat uz predtym, ako tam budete byvat.. BTW plastova hadica na vodu stoji par korun, navrhnite susedovi nejaky kompromis, hlavne si to nejakym sposobom dajte prec z pozemku, aby ste neriskovali problemy v buducnosti (pri nejakej poruche)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?