Prekladka ele hodin

Ahojte strechaci, nasledujuca situacia: Starsi dom s elektickou pripojkou resp hodinami priamo na dome asi 5m vzdusnou ciarou od elektickeho stlpa, potrebujem prehodit tieto hodiny na plot, ktory je len 1m od elektrickeho stlpa s tym ze vykopove prace si robim sam s tym ze elektriku potrebujem len po plot, tam by mi stacili dve zasuvky. A teraz otazka: kolko ma to podla vas cele na kluc bude stat? Vdaka za referencie.Som z okr.DS.
Odpovedať
najlepšie ked sa budeš informovať u svojho obvodového elektrikára,potrebuješ vlastne prenosné hodiny na stavbu?
Odpovedať
Hodiny som chcel vyriesit tymi dvomi zasuvkami 230v a 400v, kde najdem kto je moj obvodny elektrikar?
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu obvodovy elektrikar ? si robis prdel ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu Obvodný elelktrikár - to bolo tuším ešte za komančov, keď boli aj policajti okrskári nie? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu obvodní bol myslený asi niekto v okolí, či ? :-D
Odpovedať
@majkoj preco ved teraz mas aj kominarov tak porozdelovanych na obvod he he
Odpovedať
Profilova fotka
@mima1 no nemam :) aj ked som od ZV, kominara mam z LC :)
Odpovedať
@majkoj no vidis a my musime stale volat 1 lebo ked som volala ineho ten mi rovno povedal ze su rozdeleny na obvody he he
Odpovedať
Profilova fotka
cca 600€ a nervy s kokotizmom v elektrárňach.
Odpovedať
Na dom to mas tahane vzduchom zo stlpu? Su to droty, alebo je to uz jeden kabel s nosnym lankom? Ak by to bolo tak, tak si to das na plot aj svojpomocne aspon ako provizorium, bez nejakych vydavkov.
Odpovedať
@stowasser Zo stlpu ide kabel na stresnik a odtial do hodin. Myslis ten povodny kabel odpojit zo stlpa a aj s plombou to buchnut do skrine na plot? =-)
Odpovedať
@majkoj a ty ho ako voláš, ja ho mám spolužiaka tak ho volám menom,ked niečo chcem meniť hádam nepôjdem hladať niekoho do BA ked mi je tento sused už 25r
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tom329 jj, nieco na ten sposob, samozrejme nemal by to robit niekto, kto o tom iba cital na nete. Ak spravne chapem, idete prerabat/ burat/ stavat a chcete mat stavebne zasuvky. V podstate by ti to mohol skuseny elektrikar urobit na komplet (na stlp urobit aj pripojkovu istiacu skrinku), potom kabel v chranicke do zeme, nasledne to dat do poistkovej skrinky v plote a potom zavolat elektrikarom, ze potrebujes prehodit zhoreny hlavny istic, v takom pripade ti len prehodia plombu na hodinach, je to na pockanie a stoji to myslim 20€. Please don't forget - ty nechces kradnut elektriku, ty hladas co najjednoduchsie riesenie.. PS Ja som kvoli tomuto zacal stavbu postavenim plotu, kde som hned robil skrinku na el+plyn, chcel som to mat z krku.
Odpovedať
Tak uz len najst toho co to spravi. Dik za pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu ja ho volam elektrikar :), s obvodom nic nema, lebo ja som radsej volil niekoho koho poznam ako niekoho z "obvodu" :). Miestny elektrikar by som este bral, ale obvodovy vzbudzuje dojem, ze mozes volat len jeho , pripadne, ze ta musi "zobrat".
Odpovedať
mozno je to nieco ine, ale my sme robili prekladku ele skrinky cca o 5m, bola to neskutocna papierovacia tortura, projekt, schvalovanie na elektrarnach, skutocna realizacia prekladky elektrikarom cca 5 hodin, cas roznych povoleni a schvalovani cca 2 mesiace... ale ak ide len o hodiny, mozno to bude jednoduchsie, ako celu skrinku.. navstiv najskor kontaktne miesto na elektrarnach, tam ti vysvetlia..
Odpovedať
@iukas nene vsetko horeuvedene som si musel prejst aj ja. trick od stowasser sa zial nedal spravit a muselo ist vsetko cez papiere.
Odpovedať
Zavisi to od ludi, ja som si kvoli strojovym omietkam pod prudom prehadzoval minuly tyzden 25A istic za 32A, potreboval som to na 4 dni. Miestneho "elektrikara" z rozvodnych zavodov poznam len podla auta, zastavil som ho, povedal, ze budem tyzden bez plomby a ze ci mi to pride potom zaplombovat. Ako dovod som mu uviedol, ze mi tu 25ku obcas vyhadzuje - on si zanadaval na nekvalitne cinske a polske istice, este mi poradil overenu znacku a slubil, ze to po par dnoch to pride zaplombovat. A bude to dokonca mozno zadara..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?