Prekladka el. pripojky pri demolacii

Dobry den, na pozemku planujeme zburat stary dom a postavit novy. Stary dom je pripojeny na elektriku cez strechu. Dom stojí na hranici pozemku (v rohu) uvažujem že časť steny by som zachoval a upravil ako mur plotu. Otázka znie: je mozne este pred zburanim domu urobit prekládku el. pripojky a umiestnit rozvadzac s elektromerom (+ zasuvka ) na tu cast obvodovej steny ktoru planujem zachovat ako mur na plot? A nasledne burat. Nebude problem s povolenim na demolaciu ked v podstate na dome ktory chcem burat bude rozvadzac s elektromerom???? Dakujem
Odpovedať
@vietkong Nemal by s tým byť problém. Na stĺpe budeš mať ešte desiatkovú skrinku, tak keď budeš búrať okolo elektromera a budeš sa báť, že ho zničíš, môžeš si dočasne odstaviť elektrinu v nej. Konečne sa tu našiel niekto, kto sa nechystá zachraňovať starú búdu a ide si na jej mieste postaviť nový domček podľa vlastných predstáv :-) Palec hore ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Na prekládku elektromeru potrebujete projekt. V projekte všetko vyrieši projektant.Zbytočne to riešite na fóre.
Odpovedať
@vietkong robim presne to iste ako ty - chcel som preložiť elektriku do budúceho plotu ešte pred zburanim domu ale elektrarne ani počuť - rekonštrukcia prípojky, projekt povolenie a elektrika musi ist v mojom pripade do zeme pre mna to znamená pretlačiť cestu kedze stlp je na druhej strane - vyhodene peniaze a nie málo. dom mam uz zburany a pozemok mam teraz bez elektriny chod na distribuciu a spýtaj sa to mas najistejsie - to co ti tu vieme poradit su len dohady ale predtým si to odfot alebo nakresli aby ta pochopili.
Odpovedať
Profilova fotka
Už teraz nepovolia ťahať elektrinu vzduchom. Potrebuješ projekt, ten veci porieši. Klasickému odpojeniu a znovu pripojeniu so všetkou papierovackou sa nevyhnes.
Odpovedať
@vietkong treba si dat vypracovat projekt pripojky, nasledne poziadat elektrarne o suhlas so zmenou napojenia budovy /s tym by nemal byt problem, nakolko to bude podla normy - osadene miesto merania v plote - pristupne z ulice a kabel tahany v zemi/, nasledne zrealizovat novu pripojku, zrevidovat, poziadat o napojenie odberneho miesta a potom burat dom, okrem tej prednej steny, kde bude osadenene meranie a fakticky bude ta stena nasledne sluzit ako plot. Aj keby sa potom ta cela stena zburala, nieje problem stavajuce meranie osadit na konzoly natlcene do zeme na rovnakom mieste....
Odpovedať
@jankazb asi zalezi od situacie. Mne povolili vzduchom. Zo stlpa kabel na roh stavby, po fasade do zeme a odtial 2m k muru, kde mam umiestneny RE. Samozrejme kabel musi byt nepreruseny. Takto to vymyslel projektant, kedze zemna tahacka by u mna bola problematicka a nakladna. SSE-D s tym nemala ziadny problem. Ja som riesil tiez zburanie stavby a na distribucnej mi povedali, ze kedze bude pripojka neaktivna viac ako pol roka, nemoze to byt brane ako rekonstrukcia. Tak som dal celu pripojku zrusit (tak ci tak na stlpe bola nevyhovujuca krabica na poistky, privodny kabel bol uz zvetrany a bola nutna vymena). Ibaze oni mi len odmontovali elmer (bol na dome na pozemku, nie na hranici!) vlastne bez mojho vedomia a nechali zastrceny papier s potvrdenim o demontazi. Nastresak ostal na dome aj s kablom. Kedze som sa bal na ten kabel sahat (z pravneho hladiska), trvalo mi dobry mesiac, kym sa mi podarilo dokopat ich k tomu, aby mi ho prisli zvesit. Aj to len cez znameho, ktory to u nich pohol. Vyvolavanie na zakaznicku linku neriesilo nic. Slecna tvrdila ze poziadavku zadala, v oblastnom stredisku ziadnu neevidovali a takto sa to vlieklo a musel som kvoli tomu odkladat celu demolaciu... Takze kto sa na demolaciu stavby chystate, prve co rieste su elektrikari, lebo sa vam moze stat ako mne, ze sa to bude tahat aj mesiace... Chalan co mi robil projekt hovoril, ze sa s tym stretava casto a vacsinou nakoniec kabel zvesi montazna firma ("vysrobuje" poistky na stlpe a kabel priviazu o stlp v 3m vyske a vybavene). Udajne s takymto postupom nemali nikdy problem, ale ja som na to nemal gule. V dobe, ked bola ta pripojka zriadena totiz aj kabel poskytovali elektrikari - tzn. bol ich majetkom. Dnes uz si kabel poskytnem sam, ale nesmiem nan sahat :D
Odpovedať
Podaj si ziadost na distribuciu o rekonstrukciu pripojky na elektrarnach, daj si vypracovat projekt s osadenim do hranice a pockaj na vyjadrenie. Ked dostanes vyjadrenie, mozes prerobit a dat to potom zreviziovat a prehodit hodiny cez elektrarne. (ak mas stary dom,nemas este asi zadane ze tam mas 25A istic a mozno ti budu hovorit ze najskor musis uzavret zmluvu na 25Aistic za nejakych 250e, preto je dobre ked ti projektant uz do projektu da, ze v dome je existujuca pripojka aj s 380V a 25Aisticom) ked ide o rekonstrukciu tak je to ich problem, ze si taketo pravidla zaviedli neskor, ako boli niektore pripojky zhotovene.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@jokerpb to znamená že ak to v projekte bude nemusim platiť 250€ za ten nový istič ale budu to musieť zaplatiť elektrárne dobre to chápem ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?