Prasknutá prípojka vody

Prosím o radu. Vodomer máme v pivnici. Máme silné podozrenie, že nám praskla prípojka vody pred vodomerom. Čiže na našom pozemku, ale pred meračom. Koho je tento úsek vedenia vody od cesty z hlavnej vetvy vody? Náš? Vodární? Kto bude znášať náklady na opravu? Vedia robotníci zistiť presne polohu pretekania, poškodenia? Nevieme presne kde to môže tiecť, nakoľko voda sa môže tlačiť z xy metrov. Po sviatkoch by sme to chceli začať vybavovať. Ale vo vnútri ma žerie poznatok, že stará prípojka nám fungovala 40 rokov a nová hadica je za pár rokov poškodená.
Odpovedať
@staronova neviem ako si na to podozrenie prisla, ale asi nebude najlepsi napad nechat tam tu vodu este tyzden vyvierat...
Odpovedať
@staronova pri tej príležitosti ti dajú vodomer len na správne miesto. Že to vydržalo pár rokov, to je vecou kvality práce teraz a pred 40 rokmi.
Odpovedať
dobrou otazkou je, ako si dosla vlastne na to, ze sa nieco taketo stalo? a ked vravis, ze hadica vam vydrzala len par rokov, tak uz sa nieco na vode robilo?
Odpovedať
@viktor811 co s tym ma kvalita prace. Tiez sme polozili PE hrubostennu ruru a pozdlz praskla behom 2 rokov na dvoch miestach len tak Max tlak tam bol 6 bar. Nekvalitna rura to je vsetko.
Odpovedať
@viktor811 tym chces povedat, ze 70te roky sa vyznacovali kvalitnou pracou?
Odpovedať
Mne sa stalo presne to isté. Praskla mi voda asi meter za bránou vo dvore a vodomer som mal v pivnici. Opravu musíš zaplatiť ty. Je to na tvojom pozemku, ale vodu neplatiš nakoľko je to ešte pred vodomerom.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek no ono to s kvalitou prace nieco mat moze. Pokial das beznu PE trubku a nedas spravny obsyp a niekde je nejaky kamen, nie je az tak prekvapujuce ze praskne.
Odpovedať
tak stalo sa, len to treba dat co najskor dohromady
Odpovedať
@jabubbo Ešte nevieme, máme podozrenie. Možno je vysoká hladina v studni a tadiaľ to nasáva. Riešime to. @viktor811 s vodomerom isto nebudú nič robiť. Prečo by aj mali, je to starý dom, vtedy platili iné predpisy. To by nám riešili, keď nám menili oceľ. potrubie za plastové až do pivnice. @gashtaan Preboha nie, voda nevyviera, to by sme tu mali iné fofry! Je v pivnici mini fliačik.
Odpovedať
Malý fliačik môže znamenať netesný prestup potrubia cez stenu a tlačiť sa do domu môže vysoká spodná voda. Poruchu na prípojke zistíš tak, že sa za vodomer namontuje tlakomer a odstaví sa prípojka na ulici. Prípadnú opravu prípojky rieši aj hradí majiteľ domu, nie vodárne... @staronova
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova Ako ste zistili, ze je nejaky problem ked ani neviete kde to vlastne je prasknute? A ci vobec..
Odpovedať
Profilova fotka
Vodovodba pripojka patri odberatelovi, pozri si obchodne podmienky v zmluve od vodarov alebo zak 442. Naklady na odstranenie poruchy znasas ty. Zavolaj vodara odbornika, velmi jednoducho a rychlo ti zisti ci mas poruchu - odtlakovanim, odpocutim...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@mcsmekac no to nie je velmi vhodny strk, na nieco take. Vsetko zavisi od materialu rury, bezny PE ma tendenciu skrabance postupne zvacsovat, takze ano prasknut by mohla, ale tazko povedat nakolko je to pravdepodobne...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?