Pozemok bez vsetkych sieti, ako vyriesit?

Zdravim vas, stojim pred takou dilemou, mam maly pozemok pri hlavnej ceste a v tesnej blizkosti od mojho pozemku (vlastne hned vedlajsie pozemky do par metrov) prebieha vystavba novych domov. Samozrejme, aby sa pozemky lepsie predavali, boli vybudovane vsetky pripojky (kanalizacia, voda, plyn, internet, tv...) a ja som sa rozhodol, ze by som tento moj pozemok vyuzil a tiez pomaly zacal s vystavbou, avsak som narazil na problem. Na obci mi povedali, ze siete postavil na vlastne naklady majitel okolitych pozemkov, ktoremu som nasledne volal a neumozni mi pripojit sa ani na jednu z jeho pripojok. Nejakych 50 metrov od mojho pozemku su postavene dalsie starsie domy, ktore tam uz stoja dlho rokov a su normalne obyvane, takze predpokladam, ze aj tito ludia musia nejak fungovat, teda - studna, zumpa, elektrika. Moj problem spociva v tom, ze momentalne nemam peniaze na celu stavbu, ale napadlo ma, ci by nebolo rozumne aspon na zaciatok dat vykopat studnu, osadit zumpu a natiahnut elektricku pripojku? Alebo to nechat tak a pockat, kym budu peniaze na celu stavbu, pripadne sa nejak zmeni situacia s tymi novymi pripojkami?
Odpovedať
@sto055 Vybavovanie elektrickej prípojky trvá dlhšiu dobu, takže podľa môjho názoru by bolo rozumné začať s vybavovaním. Takisto kým sa získajú všetky povolenia tak to potrvá ešte nejaký čas...
Odpovedať
Pokial je v obci kanalizaciaako pises,musis sa napojit na nu,takze so zumpou ani nezacinaj. Situacia s novymi pripojkami sa nezmeni, tak ze ta pripoja, ak ti dovolia za nejaky pripojovaci poplatok sa pripoji,aj tak to fyzicky bude treba urobit,takze si uz len zrataj ci cakat,alebo sa popripajaj na stare pripojky tych 50m.
Odpovedať
Profilova fotka
Co mozes urobit je ta studna, len dobre premysli kde aby ta neskor neobmedzovala pri stavbe. A aj na nu potrebujes stav.povolenie.
Odpovedať
@sto055 skus sa spytat toho developera ci ta pusti na svoje siete ale za poplatok. urcite ta nepusti zadara. za to su najlepsie prachy sa na niekho napojit. 50 m pripojok robit no to bude pekna palka ale zase ked ich spravis mozes na ne pustit za poplatok ineho kde si medzi tebou a tymi domami kupi pozemok.
Odpovedať
Asi som zabudol uviest, tie domy vzdiadelene 50 metrov odo mna a co tam stoja uz roky, tak nie su pripojene na siete, len elektrika. Donedavna to bola mala osada o zhruba 20 domoch, ale teraz skupil role investor, natiahol k svojim pozemkom siete a rozpredal. Volal som s tym majitelom a nebol ochotny, spominal argumenty ako zaruka a ze sa nesmie do toho kopat a podobne. Myslim si, ze s nim proste nepohnem. Studnu asi zacnem zistovat vramci Nitry a vlastne aj elektriku mozem, to sa "nestrati", len neviem ako s tou zumpou. andrejh0, ako som uz vysvetlil, nepusti ma na jeho siete, s touto variantou asi nemusim ani pracovat. som sklamany z toho, ze nie je moznost napojit sa na vodu, obavam sa, ci ta zo studne bude pitna vobec.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?