Povolenia na vlastnu studnu - poplatky

Chystame sa realizovat vrtanu studnu kvoli zavlahe zahrady. Ma niekto vlastne skusenosti s povoleniami na studnu a najma co financne vsetko stoji? Vrtmajster spominaj, ze sa poplatly dokazu vysplhat aj do 600 EUR a ze aj tak vacsina ludi si to dava vrtat bez povolenia. Rad by som pochopil, ze kde tieto poplatky vlastne idu, kedze chceme to robit oficialne, t.j. so stavebnym povolenim. Na internete som nasiel nasledovne veci, ktore treba pre povolenie studne. - > Hydrogeologický prieskum posudok / zaverecna sprava (žiadosť o vyjadrenie k hydrogeologickému prieskumu) - > Projektova dokumentacia (Projekt Studne) - > Spravny poplatok / Žiadosť o stavebné povolenie na vodnu stavbu - 30 EUR -> Návrh na vydanie kolaudačného rozhodnutia- 20 EUR Chyba nieco v zozname, ma njekto osobnu skusenost ohladom poplatkov za hydrogeologicky posudok a projekt studne? Ako je realizovany hydrogeologicky prieskum a nasledna zaverecna sprava? Kolko vas celkovo vysli formality ohladom vrtanej studne ? Vdaka za odpoved.
Odpovedať
@accounter Nič. Proste som dal navrtať a seriem na nich.
Odpovedať
@ruren tuto cestu poznam.zaujima ma ale co to stoji ak chce ist clovek oficialnou cestou. najma kvoli susedom.
Odpovedať
@accounter Ja som dával oficiálne cez stav. povolenie. Najprv bolo treba urobiť projekt. Projekt na studňu mi spravil prjektant, ktorý mi projektoval dom - cena bola 180 €. Potom som platil poplatok za územné konanie 40 € a poplatok za stavebné konanie 30 €. Hydrogeologický prieskum som nerobil, ani ho nebolo treba. Vŕtanie studne bolo tuším 600 € vrátane záverečnej správy, ktorá sa dávala ku kolaudácii. A potom ešte čerpadlo a celá tá elektronika a potrubia okolo toho.
Odpovedať
@accounter Max 250eur záleží za koľko zozenies projekt, samozrejme ak nepotrebuješ hydroprieskum čo odomna nikto nepozadoval.
Odpovedať
@chrobak7 @audinak od coho zavisi, ci treba alebo nie hydrogeologicky prieskum? @accounter tiez chceme ist oficialnou cestou, ale az na jar. Daj potom vediet, kolko ta to cele vyslo. Dakujem
Odpovedať
@mayolenka ja som sa nestretol s tým že by to vyžadoval stavebný úrad, je to čisto len na vás či chcete vedieť zloženie podložia.
Odpovedať
@audinak dakujem 👌
Odpovedať
@chrobak7 Mozem sa spytat, kto bol v stavebnom konani ucastnik konania? Boli to vsetci vlastnici susednych pozemkov? Mohli podavat namietky? Pytam sa, lebo mame velmi zlych susedov a nekompetentne tety na stavebnom urade. Zvazujeme, kedy budu vacsie problemy, ci pri oficialnej alebo neoficialnej ceste 🙂
Odpovedať
@meja3 Musel som si pozrieť dokumentáciu, lebo už si nepamätám takéto detaily. Územné konanie sa doručovalo susedom - ale nie všetkým, iba tým, čo boli bližšie k umiestneniu studne. Neviem, či sa ku konaniu niekto z nich vyjadroval. Stavebné konanie prebehlo už bez účasti susedov, stavebné povolenie bolo doručované iba nám a na stav. úrad.
Odpovedať
Tak som volal na na stavebny urad. Vraveli ze staci ohlaska, tak ideme touto cestou 🙂. Dam vediet ako to dopadne.
Odpovedať
@chrobak7 zdravím, viete mi dať kontakt na projektanta, čo môže robiť projekt na studňu? Nejdem žiadneho zohnať....
Odpovedať
@tusa1 Ten, čo robil mne, ti samostatne projekt na studňu neurobí. Mne to robil v rámci projektu rodinného domu. Mne robil 3 prjekty - na RD, na studňu a na záhradný domček, ako drobnú stavbu. Takže ak si u neho dáš robiť aj projekt domu, tak ti urobí aj studňu, ale samostatne nie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 OK, ďakujem za odpoveď
Odpovedať
@tusa1 Ale kontakt ti môžem dať, veď opýtať sa môžeš. http://www.kasovskyarchitecture.com/
Odpovedať
@chrobak7 ešte raz ďakujem, skúsim. Studňu riešime dodatočne, takže už to s projektom domu neskĺbim
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Zdravím, viem, že je to už staršia téma, predsa to skúsim... Ako ste dopadli s povolením na studňu? My sme to totiž chceli tiež riešiť ale keď vidíme tie ceny len vrtu studne, keďže musíme ísť do hĺbky cca 30m. A ešte aj poplatky za konanie...dosť nás to odrádza..
Odpovedať
@lthlinka jediny zdroj vody ci je aj vodovod?
Odpovedať
@sonau studňa bude slúžiť len na polievanie, napústanie bazéna
Odpovedať
@lthlinka pride doba ked sa bude platit aj za studnu,pouvazuj ci nie je lepsie byt bez papierov. spodna voda je v akej hlbke? 30m?
Odpovedať
papiere a povolenie potrebujete len v pripade ze do studne chcete dat cerpadlo. Kym ho tam nedate, nepotrebujete nic. citujem Zákon 364/2004 Z.z. o vodách § 18 - Všeobecné užívanie vôd - každý môže na vlastné nebezpečenstvo a bez povolenia a súhlasu orgánu štátnj správy odoberať alebo inak používať povrchové alebo podzemné vody na uspokojovanie osobných potrieb domácností, ak sa takýto odber vykonáva na mieste, ktoré je na to vhodné, jednoduchým vodným zariadením a spôsobom, ktorý neobmedzí alebo neznemožní rovnaké používanie iným osobám. Odst. 3 - Jednoduchými vodnými zariadeniami na odbery povrchových vôd sú zariadenia na gravitačný odber alebo na ich čerpanie s možnosťou odberu do 60 l/min... toto ludia vyuzivaju, spravia si studnu, ked sa zvedavy sused pyta co to, tak to len pre pripad zeby si niekedy spravili zahradku atd .. neskor tam spustia cerpadlo a spoko.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?