Používanie vody z potoka

Profilova fotka
vedla pozemku tecie potok Ako je to s pouzitim tejto vody? mozem si natiahnut hadicu a cerpadlo na elektricky pohon a popolievat travnik, ci je to zakazane? poznamka: tu hadicu neuvidi nikto
Odpovedať
1
2
Vodu na polievanie si mozes zobrat,ale cerpadlo by tam nemalo byt "napevno". Takze radsej pouzivaj prenosne
Odpovedať
Aj my pouzivame vodu z potoka na polievanie zahrady, pouzivame prenosne cerpadlo vodu si precerpame do sudov, po pravde ani mi nenapadlo ze by to mohol byt nejaky problem
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 @babulina vdaka za odpovede ... no mna v tomto debilistane naozaj by ani neprekvapilo, keby niekomu vadilo, ze pouzivam vodu, za ktoru neplatim.
Odpovedať
Profilova fotka
neviem si predstavit ze by s tym mal byt nejaky problem. Nasi dlhe roky pouzivaju na polievanie zahrady vodu z potoka. A bez problemov :)
Odpovedať
@clean https://cs.wikipedia.org/wiki/Vodn%C3... Trkac, a nepotrebujes EE ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
v pohode myslim ze mozes polievat s vodou z potoka, ale cerpadlo by tom tam urcite na pevno nedaval, nikdy nevies co sa moze stat a kto do toho zacne rypat.
Odpovedať
a hlavne si sprav neake sito do ktoreho osadis to cerpadlo nech nenasaje kamene ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirec1 to je samozrejme, ze to nehodim len tak do potoka :-)
Odpovedať
@clean Pozri si vodný zákon č. 364/2004 § 18 a nasl. Neviem posúdiť, či čerpadlo podľa tohoto zákona je považované za jednoduché vodné zariadenie. Je to veľmi komplikovanée napísané, je ťažké z toho vyvodiť jednoznačný záver. V každom prípade, pokiaľ nebude odber väčší ako 60l/min, tak by to malo byť v pohode.
Odpovedať
@chrobak7 Ja mám záhradku kde vedie cesta a vedľa cesty je potok z ktorého sú naťahané na pevno hadice /pod cestou/ a vyvedené do jednotlivých záhrad./ Je to býv.záhr.oblasť/ a sú v každej záhrade napojené ručné čerpadlá ako aj elektrické alebo motorové. Ak si to tak urobíš a "zašiješ" hadicu ktorú vyvedieš na svoj pozemok nestane sa nič..Tak isto sa nestane ak budeš polievať ponorným čerpadlom a po použití ho zbalíš.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 Tak isto sa "nic nestane" ked niekoho zabijes a nikto Ti na to nepride ...
Odpovedať
@clean Vysvetli mi jeden dôvod prečo by sa nemohla čerpať voda z potoka??? Lebo medveď????
Odpovedať
Článok sa načítava...
@clean To je porovnanie!!! Na úrovni mäsiarskeho psa.
Odpovedať
@viktor811 Vieš, niekto si zmýlil, amálku s decimálkou.. ;-) ;-)
Odpovedať
@clean Odpovedal si mi kvalitne aj ja Ti odpovedám kvalitne... 8-) Všeobecné užívanie vôd (1) Každý môže na vlastné nebezpečenstvo a bez povolenia alebo súhlasu orgánu štátnej vodnej správy odoberať alebo inak používať povrchové vody alebo podzemné vody na uspokojovanie osobných potrieb domácností, ak sa takýto odber alebo iné používanie vykonáva na mieste, ktoré je na to vhodné, jednoduchým vodným zariadením a spôsobom, ktorý neobmedzí alebo neznemožní rovnaké používanie iným osobám. (2) Povolenie alebo súhlas orgánu štátnej vodnej správy nie sú potrebné na zachytávanie povrchovej vody jednoduchými vodnými zariadeniami na jednotlivých nehnuteľnostiach ani na zmenu jej prirodzeného odtoku občasne tečúcich nesústredených vôd na účely ochrany týchto nehnuteľností proti škodlivým účinkom vody. (3) Jednoduchými vodnými zariadeniami na odbery podzemných vôd sú domové studne, z ktorých sa podzemná voda čerpá ručne a pramenné záchytky s výdatnosťou prameňa menšou ako 10 l/min. a prenosné nádoby. (4) Jednoduchými vodnými zariadeniami na odbery povrchových vôd sú zariadenia na gravitačný odber povrchových vôd alebo na ich čerpanie s možnosťou odberu do 60 l/min. Jednoduchými zariadeniami na zachytávanie povrchových vôd je zvod a zachytenie povrchových vôd v nádržiach s obsahom vody do 5 m3, záchytné priekopy, zvod a zachytenie vôd v nádržiach z povrchového odtoku.
Odpovedať
Profilova fotka
robite z toho veduuu ale ze strasnu :) a pritom na kazdej dedine su zahrady a cim asi by ich polievali? no jedine vodou z potoka. Pokial viem moji starki tak polievaju uz velmi dlhe roky a nebol este s nikym ziadny problem.
Odpovedať
Profilova fotka
OK, nikde som sa nedocital, ze to musi byt len DOCASNE namontovane cerpadlo, takze podla vsetkeho kludne nejake cerpadielko tam moze byt aj napevno.
Odpovedať
@clean Môže byť aj na pevno,kým ho neobjaví"opálený" a budeš mať z toho prenosné, ale nie pre Teba.. :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 opaleni v danej obci, lokalite vobec nie su, takze toho sa neobavam
Odpovedať
@technik007 ja som sa na to troska informoval /za pozemkom mi tecie potok a spodna voda je v hlbke 4 metre/ a bolo mi povedane, ze: Ad. 1. Mozem narazit studnu a cerpat vodu rucne - cize klasika studna, kozka, ruky a ides. Akonahle tam ale chcem pripojit cerpadlo, tak potrebujem stavebne povolenie na vodne dielo: Ak sa bude zo studne čerpať voda čerpadlom (nie ručne): 1. Na OÚ doniesť vyplnené tlačivo Žiadosť o vydanie povolenia na zriadenie vodnej stavby–studne. S prílohami: 1. list vlastníctva, 2. kópia z katastrálnej mapy, 3. projektová dokumentácia vypracovaná oprávnenou osobou ( v 2 vyhotoveniach ), 4. právoplatné územné rozhodnutie (súhlas miestne príslušného stavebného úradu, ktorý overuje dodržanie podmienok územného rozhodnutia), 5. doklad kvalifikovanej osoby a projektanta o ukončení vzdelania stavebného smeru, výpis živnostenského listu, 6. doklad stavebného dozoru o ukončení vzdelania stavebného smeru, resp. výpis zo živnostenského listu, 7. vyjadrenia o podzemných vedeniach, 8. stanoviská vlastníkov susedných parciel ako účastníkov konania, 9. správny poplatok 30 €, 2. Po ukončení stavby a) Na OÚ doniesť vyplnený Návrh na vydanie kolaudačného rozhodnutia S prílohami: 1. Stavebné povolenie 2. Projekt stavby schválený v stavebnom konaní 3. Zoznam a zdôvodnenie vykonaných odchýlok od dokumentácie overenej v stavebnom konaní 4. Doklad o uhradení správneho poplatku (16,50 €) 5. Iné prílohy podľa § 17 ods. 2 Vyhl. Č. 453/2000 Z.z. 6. Geometrický plán na zameranie skutočnej realizácie stavby studne na parc. č. ........... pre vydanie kolaudačného rozhodnutia a odňatie z PP 7. Doklad o kvalite vody 8. správny poplatok 20 €, b) Na OÚ doniesť Žiadosť o vydanie povolenia na odber podzemných vôd S prílohami: 1. doklad, ktorým sa preukazuje vlastnícke právo k pozemku na ktorom je stavba zrealizovaná - výpis z listu vlastníctva 2. kópia z katastrálnej mapy 3. doklad o rozbore pitnej vody vypracovaný oprávneným laboratóriom fotokópia právoplatného stavebného povolenia na zriadenie vodnej stavby Ad. 2. Mozem cerpat vodu z potoka rucne - kybel a ides. Akonahle tam capnem cerpadlo, tak potrebujem povolenie. http://webcache.googleusercontent.com...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign vdaka ... aj som si myslel ze to nebude len tak, ako niektori pisu sice je to len tak pokial ta dobry sused nebonzne na urade ...
Odpovedať
@clean Tak pokial mas normalnych susedov, tak by sa nic vazne nemalo diat. Vela ludi postavi dom a za domom narazi studnu a cerpa cerpadlom. Idealne, ak to tak maju vsetci susedia - nema kto na koho bonzovat :-D Ja planujem casom /horizont 5 rokov/ kupaci biotop. Nasadene kapre a pstruhy. Je tam nizko voda, cize staci vybagrovat jamu :-) A to este len budu papierovacky :-) http://cms.tvujdum.cz/userdata/images...
Odpovedať
Profilova fotka
@clean jedna fakticka poznamka, ponornym ako mas na obrazku asi toho vela nenapolievas, kedze tie maju maly vytlak.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj obrazok je len ilustracny.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign svagor ma take kupacie jazierko a v nom ryby, je to krasa, ale dost financne narocne, ale kupe sa v tom paradne 8-)
Odpovedať
@majkoj Neviem akú plochu chce polievať, ale na menší pozemok úplne stačí... Ja naťahám za 25min. do nádrže vodu 1000L a nechám na druhý deň položenú hadicu/ samospád/ k stromkom a načasujem 10.min a potom hadicu presuniem a tak polejem všetky stomy..Ako dôjde voda tak dotankujem aj do druhej nádrže.. ;-)
Odpovedať
@clean Aký veľký trávnik máš???
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 ok, travnik ale tazko :)
Odpovedať
keď chcete využívať vodu z potoka na polievanie záhrady, tak si hlavne pred tým zistite či náhodou nad miestom odberu vody niekto nevypúšťa žumpu (trativod) či inak neznečisťuje potok. Znečistenou vodou by som záhradu určite nepolieval.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 cca 600m2 @geolog suhlas
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?