Posunutie el. rozvádzača o 10m

Dobrý deň, vedel by mi poradiť? Práve sme zistili, že máme el. rozvádzač o 10 m ďalej ako je povolené. Nevedeli sme, že musí byt max 30m od elektromera, áno naša chyba. Teraz to ale potrebujeme vyriešiť. Volali sme na ssd, poslali nám žiadosť o udelenie výnimky. Ale pani nám nevedela povedať, či budeme musieť meniť aj hrúbku kábla od elektromera ku rozvádzaču. Na vyjadrenie majú 30 dní, ale ak to je potreba prerobiť, chceli by sme to už teraz. Rozvádzač už nevieme posunúť nakolko už máme v dome porobené ističe. Nemáte niekto skúsenosť poprípade informácie ako postupovať? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kukuru aký máte povolený istič pred elektromerom od SSD? Aký kábel máte vedený od elektromeru do hlavného rozvádzača? Kým máte určenú tú vzdialenosť 30 metrov?
Odpovedať
@merak 3x25A kábel máme CYKY 5x10mm no povedal nám to ten, čo prisiel zapájať rozvádzač. Na infolinke nám to potvrdili, že max. vzdialenosť je 30m.
Odpovedať
Profilova fotka
@kukuru tak to je potom nejaký predpis SSD, lebo u nás na západe som o ničom takom nepočul. Kábel CYKY-J 5x10 je postačujúci na tú vzdialenosť pre prúdy 25A.
Odpovedať
@merak To nemyslíte vážne. Stále máme nejaký problém a teraz toto, a ešte to ani neplatí na celom SVK. Porazí ma z toho. Ďakujem za informáciu že nám kábel na tých 40 - metroch bude stačiť. Teraz dúfam, že nám tú výnimku udelia a konečne nás pripoja
Odpovedať
Profilova fotka
@kukuru treba sa ich opýtať, na základe čoho si vyžadujú tých 30 metrov?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?