Poškodený el.stĺp

Profilova fotka
Pozemok sme kupili uz s privedenou elektrinou. V tom case ked to robili, postavili betonovy stlp a k nemu vytiahli ponad cestu kable. Stlp na nasom pozemku je po celej vyske prasknuty hlbokou a siroko otvorenou prasklinou a iba spaskovany na 3miestach. Obavam sa ze sa rozsype coskoro. Nevie niekto poradit na cie naklady pojde pripadna vymena stlpa? Dakujem.
Odpovedať
@jankazb osobne si myslím že stĺp je vo vlastníctve ZSE-D treba kontaktovať ZSE-D a nahlásiť obavu asi.... prípadne dať aspoň otázku na ZSE-D ;-)
Odpovedať
Asi sa treba pisomne obratit na Elektrarne a ziadat o kontrolu a opravu. Ako pises, je uz provizorne opravovany, takze sa nemusite bat, ze by ste to museli platit vy,asi chyba vznikla uz pri vystavbe,lebo betonovy stlp len tak lahko nepraskne bez priciny :-|
Odpovedať
Mali sme pred domom drevený na poškodenej betónovej pätke, napísali sme im, prišli, obhliadli a vymenili (ZSE)
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb buďte kľudná, sú to stlpy z predpätého betónu, oni to časom vymenia aj sami.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 http://www.modrastrecha.sk/blog/janka... no, takto to vypadá. Začínam mať obavy...
Odpovedať
@jankazb Tie pasky drzia tu rurku a ten kabel a nemaju nic s prasklinou. Neslahol do toho stlpu blesk ? Neviem co by mohlo sposobit taku prasklinu.
Odpovedať
Osobná skúsenost : so SSE som si "dopisoval" skoro 2!!! roky kým prišli stíp vymeniť. Pevné nervy prajem
Odpovedať
Profilova fotka
@pzad ak to bol niekedy blesk, bolo to ešte pred stavbou...neviem. Som veľmi zvedavá ako to popíšu... @tomasko007 verím že to pôjde rýchlejšie, pohrozím prípadne vymáhaním škody na novostavbe pri zrútení...
Odpovedať
@jankazb ja som to tiež tak skušal ale bohužial, nekonečne telefonaty, maili...Elektrárne sú štát v štáte
Odpovedať
@jankazb nic nemusite hrozit. Postacuje napisat napr. e-mail a popisat vzniknuty problem s tym, ze sa obavate o svoju bezpecnost. Najlepsie je prilozit aj foto. V kazdom pripade sa dozviete, ci ten stlp je vlastnictvom distribucnej. Stlp v kazdom pripade potrebuje urychlenu vymenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky to moze aj nebyt ich vlastnictvom?
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb stlp sa skladá z pozdľžnej predpätej výztuže a kruhových strmienok. Je predimenzovaný a funguje ako Svätoplukove prúty, takže nič Vám nehrozí.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jankazb Ano, kludne moze. Na fotke nevidiet na vrchol stlpa. Usudzujem vsak, ze hlavna siet je vedena po opacnej strane a jedna sa o pripojkovy stlp podobne ako to ma sused, co je vidiet na fotke. Kedze ste pozemok kupili aj so stlpom viete kto ten stlp staval? ZSE-D, alebo predchadzajuci vlastnik pozemku? Komu patri pripojkovy kabel?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 bojim sa skor ze sa zruti a poskodi plot, resp dom. @dominik_boksansky ano, hlavna siet je na druhej strane cesty. Kto staval stlp a ci je kabel teda vobec netusim. Ale kontaktovala som ZSE cez FB :) a reagovali rychle. Bola som ale sluzobne mimo, tak im blizsie info dodam az v tyzdni.
Odpovedať
@jankazb Nech sa Vam pisomne vyjadria. Pytajte sa aj na vlastnictvo pripojky.
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky dakujem za radu a este otazka. Na co viem vyuzit info o vlastnictve pripojky? Co to pre mna moze znamenat? Sorry, vobec tejto tematike nerozumiem...
Odpovedať
Vlastník zodpovedá za stĺp a tým aj za odstránenie závady
Odpovedať
@jankazb v pripade, ze ste vlastnikom el. pripojky a stlpa znamena to pre Vas to, ze sa musite o to starat. Napr. pri poruche na pripojkovom kabli si ho musite opravit sama. Poskodeny stlp si taktiez vymenite sama a pod. Na pripojku by ste mali taktiez robit pravidelne revizie podobne ako na instalaciu v dome. BTW ak nemate potrebne revizie napr na elektro v dome je poistenie domu zbytocne :).
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky o povinnych reviziach v dome som nepucula este. Ani v byte sa nerobili... Dom je novostava, spravu mame staru 4 roky. Dufam ze to nikdy nebudeme potrebovat ;-) .
Odpovedať
Nejde len o poistenie ale aj o bezpečnosť. Nič nieje bezporuchové a revízia závady odhalí...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?