Ponorné čerpadlo do vŕtanej studne

Profilova fotka
zdravím Vás. prosím o radu. máme rok vyvrtanu studnu 10 metrov. pokazilo za nám ponorné čerpadlo ktoré sme kupili " lacné" polske . stálo 90€ bez dokladu. po necelom roku sa pokazilo. predajca mi nechce uznať reklamáciu. povedal mi že za taku sumu čo by som chcela...záruka je pol roka. neviete mi poradiť aké mám kupiť aby malo akútakú životnosť . :) dakujem moc za rady.
Odpovedať
@mimi30 kupili ste to bez dokladu a predajca vam nechce uznat reklamaciu? no kto by to bol cakal :) nemate v studni piesok? ja som cerpadlo este neriesil, ale vo vode mam piesky, tak ocakavam, ze vhodne cerpadlo bude stat o dost viac nez 90 EUR.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimi30 chodte do obchodu s cerpacou technikou. cerpadlo treba vybrat podla toho na co to potrebujete. ci len zavlahu, alebo aj do domu. kolko vody mate v studni. aka je voda.... ja som tiez naprv kupil taku sadu z internetu, ked sme stavali dom. no potom to nebolo vhodne riesenie, tak som musel kupit ine. ak si niekde blizko Senca, tak ti mozem poslat link na pana co mi to instaloval. kvalitne cerpadla zacinaju od 300e
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan piesok nemáme. najskôr sme tam mali vybračné čerpadlo, to vytvorilo banku. doteraz fungovalo. toto čerpadlo čo sa pokazilo sme kupili...že čo vydrží to vydrží. aspoň vyčerpa kaly a potom kúpime kvalitnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu dakujem ...senec cca 100 km, skusim niečo v okoli.
Odpovedať
@mimi30 Bud vdacna, ze sa pokazilo to vibracne cerpadlo.. Bolo by ti znicilo vrt (ak sa tak este nestalo)! Cerpadlo sa vybera podla priemeru vrtu, vysky, vydatnosti studne atd. Nie podla ceny, ci znacky... Inak si znicis investiciu.. Mas nejake dalsie parametre k tej studni? Co vam odporucil studniar?
Odpovedať
nie sme taki bohati aby sme si mohli kupovat lacne veci :-( my mame Wilo cerpadlo, sluzi uz siedmy rok. Myslim ze stalo tak cca 700euro
Odpovedať
@matorado Koly comu by bolo znicilo vrt?
Odpovedať
@supiiik Vibracne cerpadla (tzv. malyš, z ruštiny) urychluju zanasanie vrtu pieskom. Nesmu sa pouzivat vo vrtanych studniach.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado 10 metrov je vrtaná. je tam vodný stlpec cca 3,5 metra. modrá rúra priemer 120 mm.
Odpovedať
@mimi30 OK a co vydatnost? Pri cisteni vrtu od piesku sa robi aj skuska vydatnosti, kolko vam namerali? Aky ucel ma studna? Len polievanie?
Odpovedať
Profilova fotka
my máme toto http://cerpadla.heureka.sk/gude-gtt-9...
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado služi ako zdroj vody pre rod. dom. varenie polievanie, umývanie.... všetko. máme 50 l expanz. nádobu. to všetko funguje. len čerpadlo potrebujeme nové
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme teraz kupovali do studne cerpadlo vyslo nas na cca 370€ a velmi dobre nam poradili uz nie prvy krat aj mojmu ocinovi. Kupovali sme ponorne cerpadlo, ak mas zaujem poslem ti do spravy nazov firmy.
Odpovedať
Profilova fotka
@rhea1 poprosím ...dakujem moc
Odpovedať
Dobré, kvalitné a rokmi overené čerpadlo http://www.sigmashop.sk/ponorne-cerpa... Pod Tatrami v každej druhej studni... :-)
Odpovedať
@matorado Akým spôsobom urýchľujú zanášanie studne? Ja mám vo vrte vibračné čerpadlo pol roka. Síce teraz sa pokazilo lebo sa v nom uvolnila matka a rozbila všetko vo vnútry. Išlo denno denne aj 2 -3 hodiny. Vytiahlo veľa piesku a už mám čistú studnu aj keď ho dám úplne na dno, kde tu trošku piesku, v jednom veľkom 30l kýbli tak 5 zrniek keď ho dám úplne na dno.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Poradite cenovo nenarocne cerpadlo do vrtanej studnie, priemer 160 mm, vrt 11 metrov, vyska hladiny 4 metre. Bude sluzit vylucne na polievanie zahrady. Dakujem
Odpovedať
@kajo873 Neviem ti to vysvetlit. Citujem odbornika, ktory mi robil studnu. Geol. inzinier, prevrtal cele Slovensko prieskumnymi vrtmi a studne uz robi skoro ako hobby. Vrtana studna sa da pomerne lahko znicit. Najistejsimi sposobmi su vibracne cerpadla a dlhodobe prekracovanie vydatnosti studne.
Odpovedať
@ban Akú výdatnosť ti určili tí, čo ti studňu vŕtali? Máš nejakú záverečnú správu? Výkon čerpadla sa určuje podľa výdatnosti studne.
Odpovedať
@chrobak7 nemám nič, studňa bola už na pozemku, keď sme dom kúpili
Odpovedať
@ban No ked o tej studni teda dokopy nic nevies, tak by bolo treba asi nieco najprv zistit. Treba si zavolat nejakeho studniara, nech donesie cerpadlo, urobite skusku vydatnosti a zaroven zistis, kolko ti pieskuje. Problem je v tom, ze pri tvojej dopravnej vyske (neviem, aky mas teren) bude mat aj to najslabsie cerpadlo minutovy vykon cez 50 (-80) litrov. Co teda uz potrebuje celkom dost vydatny vrt.. Pozor na to.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Nerozumiem sa do vŕtaných studní, ale môj svokor už vyhodil 2 ponorné čerpadlá a posledne kúpil povrchové, s ktorým je spokojný ( zatiaľ 5 rokov). Je to ale na viniciach, nie každodenné používanie, cez zimu pauza, v lete bazén, polievanie záhrady, umývanie riadu po akciách :) a na pitie. Len treba dávať pozor, vraj by nemalo ísť viac ako 45 minút. Výška studne 30m, vodný stĺpec 17m. Nedávno niekto z jeho susedov musel vybrať ponorné čerpadlo a mali čo robiť traja chlapi pol dňa. No ale poďme k otázke. Nieje lepšie, v každom prípade, povrchové čerpadlo? :-N
Odpovedať
Povrchové áno, pokiaľ nie je hladina vody v studni hlbšie ako 7 metrov od miesta, kam bude umiestnené čerpadlo...
Odpovedať
@sabian269 - ak mas vodu do 7m a vies si dobre spravit sanie tak povrchove je v poriadku, je ale hlucnejsie a ak mas v sachte alebo niekde vonku pod strieskou tak dostava dost zabrat aj okolitym prostredim. Ponorku hodis do studne a mas pokoj, ja mam moju Ebara Idrogo v studni 12 rokov a este vonku odvtedy nebola, a to mam vodu 5m len mi islo o ten komfort :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ok, ďakujem za info, hneď som múdrejší :)
Odpovedať
Chcel by som dať povrchové čerpadlo k vrtanej studni, no najradšej by som ho nechal vonku napr. v šachte priamo pri vrte. Nechcem ho dávať do domu (ktorý je cca 4 m. od studne) kvôli hluku, no v samotnej šachte sa obávam ako to bude v zime. Nezamrzne v ňom voda? Mám v pláne studňu používať celoročne. Ak môžte poprosím o názor, ocením aj nejaké fotky, ako to máte riešené vy.
Odpovedať
@yakkuza ak mas sachtu dostatocne hlboku, voda ti v cerpadle nezamrzne.
Odpovedať
@yakkuza -ak mas sachtu dost hlboku tak by nemal byt problem, treba byt ale opatrny hlavne ked pridu zimy ako tento rok ze bolo aj tyzden v kuse okolo -20...to treba radsej neako dodatocne zaizolovat aj ked sa v sachte zvysi vlhkost lebo tento rok pomrzlo aj to co uz roky nie....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Dobrý večer. Viete mi poradiť ohľadom čerpadlá konkrétne straus austria 1100w kúpil som ho z bazáru do mojej vrtanej studne 125mm a hĺbka 30m na občasné čerpanie vody a mam problém s ním že sa mi vypína a zapina samé od seba. Myslím si že bude mať nejakú ochranu v sebe ale potom asi popis pri kúpe zavádzal keď písali že je vhodné na moju studňu
Odpovedať
Pravdepodobne tepelna poistka
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?