Ponorné čerpadlo bez tlakovej nádoby s integrovaným tlakovým spínačom

Profilova fotka
Zdravím, má niekto osobnú skúsenosť s takýmto čerpadlom ? https://www.gardena.com/sk/produkty/z... Ide o to že už nepotrebuje ani tlakovú nádobu ani spínač. Chcem to na rozvod užitkovej vody v dome a niečo málo na závlahu.
Odpovedať
@eagleowl mame fungel nove ale sudove. Presne take s automatickym spinacom. Parada. Zavries postrekovac, este chvilocku povrci a vypne. Pustis postrekovac, prvych 10 sekun voda tecie s nizsim tlakom ale na otvoreny ventil cerpadlo reaguje velmi rychlo a potom to ide, kolko da. Za mna famozna vychytavka.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Začína ma toto zaujímať. Už mi to spomínal sused, ale keďže o týchto "vodných" technológiach nemám žiadne znalosti, tak toto budem sledovať. :) My totiž máme tlakovú nádobu bez "vaku". Cca raz do mesiaca treba dotláčať vzduch (teraz naposledy bola už len plná vody, bez vzduchu). A to používame studňu len v záhrade. Do domu je urobená lpríprava, ale nie je to napojené a momentálne nad tým ani neuvažujeme. Mňa to dosť stresuje a uvedomujem si, že sa ten problém s tlakovou nádobou sa musím naučiť riešiť. Muž je čas to preč a zostať bez vody zo studne by bola v takých horúčavách, ako boli tohto roku, hotová katastrofa. U nás cca 6 týždňov prakticky nepršalo a vždy keď spadlo 50 kvapiek na m2, tak mi tiekli slzy zo zúfalstva. A keď mi práve vtedy "prdla" studňa (tlaková nádoba) a muž bol preč .... tak som musela otravovať suseda. Celé to zariadenie aj so studňou má 4 roky - realizovali to predošlí majitelia domu, preto zatiaľ "derieme" to, čo máme.
Odpovedať
@eagleowl Ohlasy má dobré, možno ešte stojí za zmienku takmer rovnako znejúce model Gardena 6000/5 automatic s ľahko nižšími parametrami viz https://www.equiplo.sk/ponorne-cerpadla/ a tiež cenou. Ak pre vás nie je rozdiel 45 a 50 m, nemusíte zbytočne preplácať.
Odpovedať
@eagleowl za podobnu cenu mozete mat ine riesenie, ovela efektivnejsie - a to cerpadlo s frekvencnym menicom, ktore vyrazne prispieva k zivotnosti cerpadla, pretoze nebude pri kazdom aj mensom odbere na par sekund spustat cerpadlo na plny vykon, ale dotlaci to z tlakovej nadoby a v pripade potreby sa cerpadlo bude pomaly rozbiehat a taktiez bude mat pomaly dobeh. PS Na tom Gardena cerpadle je jedna zasadna vec, ktora ho dost znevyhodnuje - pri nizkom odbere (napriklad kvapkova zavlaha, alebo len kratke umytie ovocia) mi ho casto uplne odstavilo - cerpadlo si myslelo, ze niekde zo systemu len unika voda a preto ho komplet odstavilo a bol potrebny reset (on/off). Po urcitom case som kvoli tomu presiel na klasicke hlbinne cerpadlo v kombinacii s tlakovym spinacom, toto riesenie bolo funkcne, ale stale to nebolo ono, prislo mi zbytocne, aby sa cerpadlo aj pri minimalnom odbere pustalo na plny vykon, preto som po urcitom case nahradil tlakovy spinac (btw, predavam ho za polovicnu cenu) za frekvencny menic s tlakovou nadobou. Lutujem, ze mi to vsetko trvalo niekolko rokov.. Tu je nazorny priklad kompletnej sady: https://www.domintex.sk/ponorna-vodar... Bonusom je vyrazne nizsia spotreba energie.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser ďakujem za odpoveď ....ale tak je to dva mesiace...tak už je kúpené....cena nebola zlá ..á 420 aj s DPH. Kvapkovú závlahu nechystám....mám to na poliatie, umytie sem tam....2x WC a sprcha. To dofukovanie tlakovej nádoby ma veľmi nebaví....predpokladám že ten menič eliminuje kolísanie tlaku v sprche čo je inak katastrofa ....no teraz je to už jedno...uvidím či to nebude blbnúť
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@eagleowl Ahoj, pri tej sprche tak ten tlak kolisa stale, ci len nazaciatku? A za ten rok uzivania pribudli este nejake nevyhody? Tiez nad tym uvazujem. Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@rznik zatiaľ som čerpadlo používal len na polievanie....voda trochu smrdí za sírou a tak som ju zatiaľ do domu nepustil... Dva krát mi čerpadlo vyhodilo....neviem prečo....keď som to nechal na dlhšie von z elektriky a znovu nahodil tak naskočilo....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?