Ponorka

Zdravim, chcem sa opytať, ak ma pomorka vytlak 80 metrov, aky vplyv ma na neho uhol pod ktorym vytlaca vodu?
Odpovedať
Profilova fotka
@hajlok uhol zvyšuje dľžku potrubia, podľa priemeru sa zvyšuje odpor a znižuje hydrodynamický tlak
Odpovedať
studna ma 10metrov, dalsich 50metrov je pod uhlom 15 takze 13 metrov na vysku, takze by to mala ponorka s výtlakom 83 metrov vytlacit bez problemov, nie?
Odpovedať
+vnutorny priemer hadice je 4 cm
Odpovedať
@hajlok 10 metrov vodného stĺpca, alebo hĺbka studne? aby ti to čerpadlo nevysalo všetku vodu zo studne a nezničilo sa, treba ho ochrániť. Na tejto stránke je veľa zaujimavých informácií o čerpacej technike. https://www.e-cerpadla.cz/videopruvod...
Odpovedať
10 metrov je hlbka studne, stlpec tam je cca 5 m
Odpovedať
Davnejsie sme kupili malicku ponorku, predavac sa dusoval ze postaci, ved ma vytlak 80m. Dali sme ju do kopanej studne, kde hladina vody bola asi 4m od urovne terenu, ponorka bola v hlbke 6 m. Na nu bola napojena gumena hadica priemeru (vnutorneho) cca 2 cm. Dlzku mala asi 40 m. Na konci ledva voda vytekala. Vratili sme ju.
Odpovedať
Profilova fotka
@hajlok čerpadlo vtlačí 80 m aj keď odpočítame odpor potrubia, kolien a klapky @sucky1 maličká ponorka mohla byť len membránové čerpadlo a to nie je stavané na veľký prietok, naviac tam bola tenká hadica
Odpovedať
ide o to, aký má výkon, malo by mať asi 1kW
Odpovedať
@hajlok výtlak čerpadla nezávisí od sklonu potrubia, ale od úrovne hladiny v studni a prevýšenia po koncový bod, plus tlakové straty na potrubí. @sucky1 pri kúpe čerpadla treba si zistiť nie len maximálny výtlak - Hmax, ale aj objemový výkon. Objemový výkon sa znižuje so zvyšujúcou sa prepravnou výškou, Treba si zistiť charakteristiku čerpadla, graf H -prepravná výška od Q prepravovaný objem kvapaliny za jednotku času príklad na obrázku z grafu vidno - čím väčšie prevýšenie tým menší prietok, tlakové straty v potrubí, hadici sa tiež môžu vyjadriť v metroch prevýšenia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?