Podomovy predavac, iontove cistenie vody

dosiel podomovy predavac, ponuka za 120 eur namontovanie ionoveho cistenia vody, vraj to riesi tvrdu vodu chce to namontovat na hlavny privod vody, nejako okolo hadice zariadenie dat s privodom na elektrinu stretli ste sa s tym niekto? 120eur nie je malo za take nieco? nebude to blud?
Odpovedať
Profilova fotka
@fajnotka - rovno mozes tych 120 eur splachnut do zachoda. vysledok bude rovnaky.
Odpovedať
Alebo poslať Matovičovi. Teraz ale vážne. Jedine reverzná osmóza je naozaj to čo to vyrieši ak máš naozaj moc tvrdú vodu ale to stojí o moc viac. Toto raz riešil jeden známy z Nitry kde ma totálne tvrdú vodu a toto mi povedal.
Odpovedať
Profilova fotka
@fajnotka tu to mas za cca 40€ http://www.empiria.sk/e-shop/Elektrom... a 80 je usetrenych ak sa to tak da nazvat nakolko to nefunguje ani tak.
Odpovedať
@milan209 to nie je pravda, totalne tvrdu vodu vyriesi aj zmakcovac na baze ionovej vymeny, cize katex. @psychx funguje, do istej tvrdosti vody a na isty cas.
Odpovedať
@kriloter ono to možno funguje ale len s minimálnym účinkom ktorý spotrebiteľ nespozoruje. Si pogoogluj na internete o tých zázrakoch.
Odpovedať
@milan209 neviem o com konkretne pises, katex funguje normalne.
Odpovedať
Profilova fotka
@fajnotka V prvom rade sa pozri do takejto tabuľky, že akú máte doma vlastne vodu: http://www.stvps.sk/materials/files/z... Lebo tiež som chcel zmäkčovať - a dočítal som sa, že v obci, kde idem stavať, je pomerne mäkká voda, s minimom vápnika. ;-) @milan209 Vieš, že lekári reverznú osmózu neodporúčajú, pretože zbavuje vodu minerálov a ľudské telo predsa minerály potrebuje...? 8-( Ak, tak omnoho šťastnejší je katex, ako píše @kriloter. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter to je vec definicie co znamena normalne, tie katexy v domoch funguju v Na cykle, to znamena, ze vymienas Ca a Mg za Na. @leonardom no neviem, ci zrovna voda s pridanym Na je stastne riesenie, vsade sa pise, ze nepit mineralky s vysokym obsaho sodika :), za osmozou je obycajne patrona , ktora vodu reminalizuje. Kazdopadne osmoza 2/3 vody pusti do odpadu co zrovna tiez rozumne nie je .
Odpovedať
Dakujem viete co je naj? ze som sa ho spytala, ze ako zistim, ze mam lepsiu vodu, ako to odmerame a on ze to sa prejavi po 2 mesiacoch - ... ved ked to zariadenie funguje, prejavit sa to musi hned ! ved to neni stojaca voda, ze na nu nejaky cas nieco posobi,m ale ta voda je v pohybe
Odpovedať
Profilova fotka
Fuj, @fajnotka , fuj.... Pánko tým chcel možno povedať, že cca po 2 mesiacoch nemusíš mať usadeniny vo varnej kanvici. Predsa na to potrebuješ istý čas - čím nechcem tvrdiť, že si to máš kúpiť... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@fajnotka trpis tourettom ?
Odpovedať
@fajnotka alebo sa s ním dohodni ze ak to trebárs na tej kanvici uvidíš po 2 mesiacoch ze je bez kameňa tak mu to zaplatíš. Ak bude kameň tak mu to vrátiš :-D .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj v 3l vody co bezne clovek denne vypije, je vo vode " z katexu" ani nie jeden gram soli. Ziadna slana mineralka. @fajnorka vodu lespi mat nebudes,iba sa nebude valnik usadzat. Tvrda ostane.
Odpovedať
@majkoj normalne znamena, ze funguju tak ako to maju v nazve ... zmakcovace vody ... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska akurat, ze za rozumnu hranicu sa povazuje 150mg/l
Odpovedať
@majkoj tak je je jej tam raz tolko. celkovo tie tri litre zodpovedaju v mnozstve soli jednemu pecivu napriklad. my napriklad mineralky nepijeme vobec. Aani ziadne bublinkove vody. nejaka ta krekra co bezne ludia jednia a nie jednu , ma ovela viac soli. Moje deti nesolia zeleninu, nezjedia osolenu uhorku,papriku ci paradajku, takze ta voda ich "nepresoli"
Odpovedať
@majkoj nepoznala som to https://cs.wikipedia.org/wiki/Tourett... nemam priznaky tikov, takze odpoved znie NIE, netrpim tymto a ty ano?
Odpovedať
Profilova fotka
@fajnotka Tiky rozdělujeme na pohybové (např. mrkání, trhání hlavou, záškuby končetinami) a zvukové (např. pokašlávání, chrochtání, pískání, vykřikování slov či vulgarismů – tzv. koprolálie).
Odpovedať
@majkoj nemam ani pohybove ani zvukove ty mas nieco z toho, ze to takto poznas? ci niekto z rodiny?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?