Plynová prípojka pre suseda cez náš pozemok

Dobrý deň, Už dávnejšie sme odsúhlasili, aby si sused dal cez náš pozemok plynovú prípojku, bola to jeho jediná možnosť. Avšak sme sa dozvedeli, že na neho sa bez nášho súhlasu napojil Ďalší, jeho, sused. Zaujíma ma, môžem od neho žiadať nejaký "nájom"? Pripadne mu môžem ten plyn zrušiť? Chceli sme dobre a vyzerá, ze To nebol dobrý nápad. Nemáme nikde zapisanu ťarchu alebo Ako sa tomu vraví. Je to kopane popri našej prípojke, Práce platil on. Ak ho odpojim od plynu, nebude ho mat, lebo bud by to bolo veľmi drahé Alebo neviem.... Môžem nahlásiť na spp ze s tým nesúhlasím? Ako to je? Ďakujem pekne za názory, najlepšie na základe skúsenosti
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanapo hm rozmyslam ked ste suhlasili s pripojkou preco vam to zrazu vadi? ze sa pripojil dalsi? toto ste mali riesit vtedy ked ste davali suhlas na pripojku.. SPP s tym nic nema, neurobia s tym nic..pokial budu normalne platit..Ako ho chces odpojit od plynu? odrezes porubie? zavries ventil na ceste?
Odpovedať
@zuzanapo že to nebolo vložené ako ťarcha je len nedostatok zápisu, to sa môže na základe predchádzajúceho súhlasu urobiť aj dodatočne. Plynári ten súhlas majú založený a na jeho základe konali a zrejme váš súhlas pre ďalšie pripojenie nie je potrebný. Sťažovať sa ale môžete.
Odpovedať
Kde je plynomer? Pred tymto potrubim, co je zakopane u vas, alebo za nim (az na pozemku suseda)? Ak za nim, tak to patri distribucii a oni tam mozu bez starosti pripajat dalsich, ak to kapacita a planovana spotreba umozni.. Dokonca ak sa stane nejaka porucha, musite umoznit vstup na pozemok a mozu Vam tam prist aj bagrom.. Dokonca aj ked nie ste doma..
Odpovedať
Ide cez Vás pozemok STL? (plynomer je za Vašim pozemkom).,alebo NTL(plynomer pred Vašim pozemkom. Ak NTL kľudne mu pretni hadicu.Ak STL zistí kto je vlastník prípojky a teda ju platil a podľa toho sa zariad.
Odpovedať
@zuzanapo len zaujímavé by bolo sledovať po akých pozemkoch sa dostal plyn až k vám. Či tam náhodou nie sú aj iné súkromné pozemky a či máte súhlas od nich. Nakoniec aj obec by mohla povedať "dosť nám to zavadzia".
Odpovedať
ach ľudia, ste zvláštni.. nieže by ste si pomáhali.. šak tam tu ruru už máte raz, tak nech sa napojí kto chce pokial vám nerozkope nanovo pozemok.. či ako?
Odpovedať
Popravde, súhlasil s tým ešte môj otec. My len kvôli tomu, ved dobré susedské vzťahy treba mať. Ale keď manžel pýtal peniaze, ktoré platil on v súvislosti s prácami, sused HP označil za zlodeja. Dnes som mu volala kvôli jednej veci a bol taky nepríjemný, až mi to prišlo ľúto. Chcela som pomôcť a nakoniec som za kravu. Inak ja osobne netuším, kde aké rúry sú, pretože to riešil manžel a otec, len mi prišlo ľúto, že ľudia už nevedia, čo od rozkoše. Pritom tomu istému susedovi ide cez náš pozemok aj kanalizácia a tiež dovolil inému sa napojiť. Keď sme stavali dom, otec povedal, aby sa odpojil, lebo robia prípojky... A zrazu voda tečie. Tak prišiel na to, že tam je niekto ďalší.... S vodou je to ako, s kanálom teda? Ďakujem
Odpovedať
@viktor811 dokonca časť Kopal cez pas pozemku, ktorý nie je ani náš a ktorý aj my chceme kúpiť, lebo nad ním je zasa môj pozemok, ale majitelia už neexistujú... Takze tak. Celé zle :/
Odpovedať
@stefanl áno, preto som to dovolila, lebo som chcela pomôcť. Len pre to. A správa sa ku mne jak keby som mu matku zabila. Drzý atď..... Takze tak.
Odpovedať
@viktor811 nik nedal žiaden písomný súhlas, všetko je vec ústnej dohody, ohľadom vedenia plynu cez nás.
Odpovedať
@richard71 preto sa vás tu pýtam :) ako nerada by som to riešila radikálne, ved mne to nevadí, že to tu je, ale keby mne niekto toto umožnil, aspoň by som k nemu bola minimálne slušná... Lebo veď.
Odpovedať
@zuzanapo ja by som mu všetko dal zrušiť... Pomôž certovi, peklom sá ti odsluzi..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzanapo a budeš chcieť niečo na dvore robiť. Prerábať, upravovať a rúra na rúre.... Nech si to preloží inde, no s ak chceš ten pozemok musíš jednoducho zavalit prachy... Viac ako on...
Odpovedať
skuste sa s ním nejako rozumne dohodnúť, ak to nepôjde tak mu pošlite legálne (doporučenkou) žiadosť o prekládku sieti a uveďte dostatočný termín na zrealizovanie...., ak nebude reagovať tak to escalujte na obecný úrad, prípadne na okresný a až krajský. Z tých vyšších väčšinou tlačia starostu aby konal.
Odpovedať
@daralbajda ten pozemok riešim s právnikom, je to len pas medzi mojimi, to je jedno teraz. :) on s tým nič nemá. Len keď za nim pôjdem, aby si to preložil, bude proti... Hoc mu vrátim peniqze, čo ho to stalo.... Ach :-S
Odpovedať
@daralbajda áno, ale ako?
Odpovedať
@stefanl Štefan, a co tam dám, ze uz nesúhlasím? Ze som si to rozmyslela? Mam nejaký právny dôvod?
Odpovedať
nerob paniku a problemy ----- ako je poriešené prípadné opravy a kopanie
Odpovedať
@vrajmantak no nijako :/ nemame nic na papieri :/ moja chyba.
Odpovedať
@zuzanapo prípojka od bodu napojenia až po hodiny je v réžii plynarni,čiže niekde sa pokazí prídu rozkopu na vlastné náklady. A ja som tiež toto umožňoval susedovi a na danom tlačive čo mi doniesol podpísať bola lehota jeden rok že si to musí preložiť alebo také čosi keď už to nebudem chcieť na svojom pozemku len nejakú žiadosť spísať a musí to preložiť.
Odpovedať
@johny27 kópiu tlačivá alebo žiadosti asi nemáte, ze?
Odpovedať
@zuzanapo http://www.spp-distribucia.sk/sk_onli... hneď prvé tlačivo súhlas vlastníka /spoluvlastnika
Odpovedať
@johny27 a vlastne k čomu dospejeme po podpísaní tohoto tlačiva? Ide o to, že on si hradil výkop atď. Co je OK, ale nikde nemáme dohodnute, ze keby niečo a mi to rozkopu, ze to mi on preplatí potom.... :/ najradšej by som bola, keby odpojil plyn I kanalizáciu cez nás pozemok.... :/
Odpovedať
@zuzanapo to ani nemá povinnosť, že keď vám to rozkopu vám zato da peniaze, tam ide len o to ze keď vy doručíte žiadosť na plynarne do roka je povinný zabezpečiť prekladku a keď nebude iná možnosť plynarne ho jednoducho odstrihnu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?