Plyn,voda

Vedel bi mi niekto poradit, chceli sme si dat plyn, ale teraz sme sa rozhodli ze ho zatial nebudeme davat koli finanaciam, ale dvor bysme koli tomu potom nechceli prekopavat, tak sme rozmyslali dat do zeme uz teraz plynovu rurku a vyviest ju z technickej miesnosti az po hranicu pozemku, ked sa niekedy rozhodneme, ze dame plyn len by sme prekopali cestu a urobili pripojku, v technickej by sme mali pripraveny vyvod, len by sa napojil kotol.Je to dobry napad alebo ani nie.Ta plynova rurka je prosim vas z akeho materialu? A este som sa chcela opytat ohladom vody, na druhy tyzden chceme potiahnut vodu od vodomernej sachty az do technickej miesnosti, je dobre tu hadicu dat do piesku alebo moze byt aj v chranicke co je lepsie? ;-) ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
Pripojku na plyn zatial nestavajte. Mozno Vam bude stacit aj terajsi sposob kurenia a nakoniec ho ani nebudete chciet.
Odpovedať
@majuska451 Uvažuješ dobre, plyn si dáš zapojiť neskôr, teraz daj do výkopu plynovú hadicu od technickej až po hranicu. Neviem v akom stave je cesta, či ju môžete rozkopávať teraz a či to bude možné v budúcnosti keď ju dokončia. Rúrka na plyn je plastová podobná ako na vodu, v predajni ti povedia. Výkop sprav do nezamŕzavej hĺbky, neviem odkiaľ si, povedzme 1,2 m. Na spodok daj hadicu na vodu, prisyp zo 20 cm piesku alebo piesčitej pôdy. Nad to plyn a do hĺbky 90 cm elektrinu. Každú vrstvu oddeľ hlinou a farebným plastovým pásom. Výkop pre odpad rob zvlášť, nie len kvôli zákonu, ale aj preto že je to hlbší výkon a zrejme pôjde iným smerom. Elektrinu ťahaj cez chráničku, nech sa káble nedotýkajú kari sietí deky, lebo na nich naindukuje napätie, viď elektrosmog.
Odpovedať
@polystyren skus vysvetlit ako sa moze naidukovat napatie do kari sieti, ked nebudu tymi kablami omotane, ci sa uz nejako zmenili fyzikalne zakony?
Odpovedať
a ak budes robit ten plyn, skus si urobit pripojku aj do kuchyne, mozno v buducnosti budes varit na plynovom sporaku...
Odpovedať
@godfather aj na to som myslela, len som to tu uz nenapisala
Odpovedať
@peto99 tych par eur nas uz nezabije co dame na ruru na plyn.A chceme vykurovat drevom, len o par rokov ked sa bude tak tazit drevo ako teraz, to fakt budeme musiet dat plyn, lebo v lese nic nebude ;-)
Odpovedať
@peto99 a inac pripojku nechceme zatial len od pripojky potiahnut do kotolne
Odpovedať
@polystyren no super ze sa to da dat vcetko do jedneho vykopu, ale my budeme davat ai vsetko osobitne, aj ked elektrina a voda idu hned vedla seba, tak toto by sme mohli aj spojit. Cesta je uz potiahnuta asvaltom, druhy koberec sa zatial neplanuje, takze by sme mohli kludne s plynom este pockat, len neviem ked ho uz mame naplanovany v projekte, ci ho tam nebudeme musiet mat aj pri kolaudacii, to ma najviac trapi?
Odpovedať
@hop377 Myslím že ty o fyzikálnych zákonoch nemáš šajnu.
Odpovedať
@polystyren skor ty
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 @polystyren plyn a elektrika nesmú ísť v jednom výkope nad sebou kuk norma
Odpovedať
@poliacik321 diky
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?