Pan Bugar - Zla skusenost

Profilova fotka
Podtema nie je spravna tyka sa to kachlickara ale taku podtemu som nenasla tak sa vopred ospravedlnujem. Na pana Bugara sme dostali kontakt od nasho znameho. Vravel, ze je pedant a vyborny kachlickar. Zavolali sme mu a hned na druhy den sme sa s nim stretli na dome a vysvetlili sme mu co sa tam ma robit a ako. Zdalo ze vsetko je ok. z nasej aj z jeho strany. Cena bola 11e/1m2 a kedze nie sme bohaci tak sme suhlasili. I tak sa nam kupelna raz tlko predrazila ako sme povodne pocitali. V kupelni bolo treba murovat, presuvat vodu a posuvat vyssie zasuvky. To sme si vsetko urobili sami viac menej. A v tomto okamziku nastali problemy. - Vanu sme chceli dat na cca 56 cm. Tak sme ho poprosili aby ju dal na taku vysku. Ked sme prisli na dom, vana bola na 60 cm. Museli sme to zrezavat. Praca navyse. A bolo nam povedane, ze je nepisane pravidlo, ze sa vana dava na 60 cm. Doma mame vanu na 57 a je to v pohode. - chceli sme tam mat vyklenky a vo vyklenkoch sme chceli mat led pasy. Jeho komentar:, Kto to kedy videl mat v kupelni elektrinu? ,, Tak sme mu povedali ze nech to neriesi. A este sme mu vraveli nech vo vklenkoch necha miesto aby sme tam tie led pasy vedeli dat a aby neboli vidiet. Samozrejme nenechal. Takze tam trcia kable a v kazdom vyklenku je ina diera. - Kazal nam kupit hlinikove listy na kachlicky. tak sme si teda mysleli , ze ma na ne aj poriadnu rezacku. Dneska sme zistili, ze 45 stupnovy uhol mu pravdepodobne nic nevravi a su tam viditelne fugy hned na prvy pohlad. Doslova to pritiahne zrak. Spoje su drsne a da sa na nich lahko porezat. - Par krat sa mu stalo, ze dal tie iste kachlicky vedla seba a tvaril sa ze je to ok. Ked sme mu to povedali, tak sa tvaril urazene. No je mi to luto ale on si urobil navys robotu a zasa sme mali skodu MY. - To ani nevravim o jeho vybuchoch kazde rano co tam bol. Potom uz pocas dna bol v pohode. - Mame odtok 80 cm do 90cm sprchoveho kuta. Jeho odpoved bola ze sa tam nezmesti. Nevravim, ze vsetko urobil zle to zasa nie, no tolko komentov mal k tomu, ze uz sa to niekedy nedalo vydrzat. Komentare typu: ,, vasa kupelna je gycova,, naozaj nemusim pocuvat. Snazili sme sa mu davat sancu ale uz je toho dost. Je na tom nieco zle ak to chcem mat v poriadku a nemat vsade fugy aj ked neplatim 30e za 1m2??? Bohuzial mame s nim zlu skusenost. Ma jednoho spolukachlickara a ten je uplne v pohode. Dokonca nam ukazovali kupelne co robili. Vyzerali krasne a komplikovanejsie nez nasa. S manzelom nie sme typ ludi, ktori hned druheho zdrbakaju za nieco, snazime sa to vyriesit v klude. No pri tomto panovi uz mi pretekali nervy. A ked sa budete pytat ci sme pri nich nemohli byt a nemohli na nich dozerat tak vam rovno odpoviem , ze nie. Manzel pracuje, mame jedno auto a na dom sa da dostat celkom tazko (mhd- ckou) vsetko sme im vysvetlili ukazali a aj tak si robili podla seba.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
A este dodam, ze obklad za piecku mu ani nedame robit lebo aj k tomu mal vyhrady preco to zasa chceme inak.
Odpovedať
Profilova fotka
@sitael Vidim to tak, ze najvacsi problem je v tom, ze vam pan na rovinu povedal svoj nazor na vase nezmysly. Potom sa uz dovody na to niekoho zvozit pod ciernu zem najdu lahko. Nuz a robotnikov treba kontrolovat. Ale aby sa slecna/pani presla MHDckou, to by uz asi bolo moc no... Aspon nejake fotky si mohla pridat ;) Mimochodom: http://www.modrastrecha.sk/forum/cate...
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka47 no tu o nazor vobec nejde. Tu ide o to , ze ak mu povieme, ze chceme vanu na 56 cm tak to ma urobit. To ze on nam povie, ze je to nepisane pravidlo, mna vobec nezaujima. Kachlicky by musel aj tak rezat kedze mali cez 60 cm na vysku. A Vam by sa naozaj pacilo ak by povedal: ze vasa kupelna je gycova??? tomu sa mi nechce verit Ak si dobre citala, napisala som ze s muzom nie sme typ ludi , ktory niekoho hned zdrbka za kazdu vec. Snazime sa to vyriesit v klude :-) Fotky pridam zajtra kedze dneska bolo na dome kopec inej robotynez fotit. pekny vecer
Odpovedať
@sitael urazil gyc? :)
Odpovedať
@sitael mna osobne by to urcite neurazilo a zamyslel by som sa nad tym. Ked by mi to aj tak neprislo gycove, tak by som sa pousmial a povedal by som mu, ze to presne take gycove chcem mat :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk kazdy ma iny vkus a styl a ja by som tiez mohla inym povedat, ze nieco ma gycove a nerobim to ... :-) predsa on tu kupelnu vyuzivat nebude :-)
Odpovedať
@sitael bolo to az tak zle? Myslim ze davat na niekoho takto na net referenciu, kvoli tomu ze vam hrmi v hlave 4 cm.Podla mna zbytocne zakladat temu. A tiez si myslim ze bol dost uprimny, to su take povahy.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk mozno sme to mali povedat, vdaka :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Tak podla mna si urobila dobre, ze si to tu dala...mozno to niekomu pomoze a dotycneho pana si na obkladanie nezajednaju...Tiez by som asi bola nahnevana keby niekoho platim a spravi si to podla seba. Snad nebudem mat taku skusenost :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@matoztt jasne kazdy sme nejaky, no svoju pracu sa snazim urobit ako najlepsie viem. teda aj on to tvdil, ze kazdy ma robit to co vie. a ci bolo zbytcne zakladat temu? nemyslim, ze to bolo zbytocne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nicicka Vdaka za pochopenie. a chapem ze kazdy sme nejaky a ze nemame kachlickaa za 30e/1m2. Bohuzial kazdy na to nema. Ale verim, ze aj lacnejsi kachlickari si svoju pracu vedia urobit dobre :-)
Odpovedať
@matoztt tema urcite nie je zbytocna. je to referencia a ta sa cloveku zide. tebe z nej vyjde, ze si ho k sebe na obklady zavolas, lebo 4 cm pre teba nie je ziadna miera. pre ineho to zase bude dolezite a tak sa vyhne problemom :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sitael tak ja isto nedam 30 eur/m2, tak 15 e max. :)
Odpovedať
@makowski ja by som to na ich mieste riesil inak. Majster toto si opravis inak nepojdes domov. A na vlastne naklady. Este doplnim, nieje riesenie na mieste rozumnejsie ako toto? Ze vyplatia robotu pripadne nejaka zlava ale ta to neopravi.
Odpovedať
@matoztt a das mu zeleznu gulu na nohu, zeby neodisiel? :D A chces potom o mesiac ci dva hladat skryte vady, ktore ti tam.naschval spravi?
Odpovedať
@sitael tato vana je podla teba na 56cm alebo na 60cm ?
Odpovedať
@catscan headshot :D Ale tak ak sa dohodli, ze najvyssi bod je 56, tak to ma byt 56.... Ak sa vsak nedohodli uplne presne, co je mozne, lebo ja by som tiez nevedel, ake rozne vysky v tomto biznise existuju... Na to je vzdy ten majster, aby povedal co a ako a investor si vybral moznost.
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan len ide o to ze my vanu takto nemame ... my vanu mame akoby zapustenu v kachlickach. Cize samotny Ytong , ktory sa tam daval koncovu vysku mal mat 56 cm a oni to nechali tak lebo to nemuseli rezat , cize to bolo lahsie. Co sa tyka opravy : jasne bolo povedane Ytong dajte na 56 cm. Kachlickari: jasne dame to na 56 nie je problem . Prideme na dom na druhy den kedze manzel bol v praci a Ytong na 60.
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan samozrejme treba ratat kachlicku a lepidlo. to cca vychadza o 1 cm vyssie . Teda by to malo byt 57 cm cm. Ale ked sa da dlazba tak by sa to opat malo skratit na 56 cm. Tak z toho by ti malo vyjst ze si urobili po svojom
Odpovedať
@sitael akoze nemuseli rezat? Ved prieckovka ma na vysku 250mm x 2 = 500mm cize tak ci onak museli rezat - dorezavat 6 cm alebo 10cm, nie?
Odpovedať
@sitael To meno mi evokuje ineho zleho pana :D ale rozhodne by to nastvalo aj mna, ked niekoho platim a jasne mu poviem, ze to chcem tak a tak, tak cakam, ze to tak aj spravi alebo aspon zavola, ked chce urobit nejaku zmenu, aby som to odobril...a komentovat vkus druheho je velmi neprofesionalne...
Odpovedať
@marek_norway a co ak bol na to relevantny dovod? Vymyslim si - blbo vychadzalo napojit syfon a tie 4 centi by akurat pomohlo, aby sa tam vedeli vykrutit kolienkom? S ostatnym suhlasim PS: myslis toho "harakterneho poslanca"?
Odpovedať
@catscan stacilo by predsa zavolat a vysvetlit...a ano, presne toho pana s krasnou slovencinou som myslel :D
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan no my sme davali Ytong ktory ma na vysku presne 599mm. My sme ho chceli dat na 56 cm ... nic zlozite. zrezes Ytong na 56 cm a nalepis :-) ci to nie je take jednoduche ako si myslim?
Odpovedať
@marek_norway jasne, ked sa chce, vsetko sa da, rozumiem. Mozno bol ten majster uplne blby, mozno bol uplne profi, len mu komunikacia nesla, a mozno je pravda niekde uprostred. Napr. pri tych LED pasoch - kto vie, ci vobec zadavatelka temy kupila LED profil, aby to maestro mal podla coho nachystat? Ja som fakt taketo kravinky neriesil, sefkovi som povedal, nech to spravi tak, ako by to robil u seba doma a bolo. To az teraz som utekal merat vysku vane, ked som prisiel k tejto teme (vid foto vyssie) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan keby tam nebolo dost miesta na syfon tak o na 56 cm nedavame :-) napriklad :-)
Odpovedať
@sitael vyjadria sa stavbari, ci je to OK hentakym sposobom murovat, bez previazania
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan mozes sa opytat aj mna , a ti odpoviem . led pasy boli kupene tyzden pred tym ako zacali kachlickovat
Odpovedať
@sitael a smiem sa spytat - to je aj nejaky relevantny dovod riesit 4 cm, ci teraz je to tak, ze "JA SOM ZAKAZNIK A BUDE AKO POVIEM!" ? - ste napriklad nizsi ludia, alebo preco to bolo tak podstatne tych 56?
Odpovedať
@sitael nepytam sa na pasy, pytam sa na profily
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?