Otazka pre elektrikara.idealne silnoprud

Profilova fotka
zdravim.potrebujem kopat vod.pripojku vid modra ciara.na jednom mieste budem krizovat el.siet.chcem sa opytat v akej vzdialenosti sa zvykne osadzat kabel pred el.domovymi skrinkami,alebo je priamo pod nimi?a v akej hlbke cca?podla mapky tazko presne urcit.ulahci mi to kopanie:-).dik
Odpovedať
@jano88 priamo pod nimi urcite nie je (elmer skrinky byvaju v plote), ak vam rozvodne zavody nevedia poskytnut presnejsie informacie, tak si rucne vykopte 3 sondy (zaciatok, stred, koniec). Voda je urcite hlbsie, ako el.kabel, osova vzdialenost by podla STN mala byt min. 0,4m.
Odpovedať
@jano88 keď ti distribučka nevie presne vytýčiť, tak ti nič nepomôže, lebo ako poznám elektrikárov káble môžu byť kdekoľvek. Opatrný ručný výkop alebo odvážneho profi bagristu :-) Ako @stowasser uviedol, pod nimi nebudú. (aj keď ruku do ohňa by som za to nedal :-) )
Odpovedať
Profilova fotka
je to cca 60-70m.bager to ma za pol dna.no nerad by som to sekol:-).mozno by to slo pipnut profi hladackou?alebo fakt ho najst na 2-3 miestach a spojit pomyselne tie body a drzat sa od toho pri vykope pre istotu 1m.
Odpovedať
@jano88 urcite rucne urobit sondy, aspon si overite, ci je tam aj vystrazna cervena folia a ak je, tak ako je hlboko a kolko je nad kablom.
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem Vam za rady.drzte sa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?