Osadenie vody, plynu a elektriky do základovej dosky

Ahojte, chcela by som sa spytat kedy osadzam vodu, plyn a elektriku do zakladovej dosky? Dakujem za rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
kanalizácia sa musí osadiť pred betonážou, ostatné vedenie môžu ísť do pripravených chráničiek dodatočne, plyn sa neodporúča ťahať cez základ.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som to robil nasledovne: -kanalizacia, chranicka pre privodny el.kabel, privodna hadica pre vodu so dal pred betonazou zakladovej dosky, -rozvody :voda, elektrika, kurenie po postaveni hrubej stavby pod poter - plyn som na odporucania nedaval do muriva.je potiahnuty v zemi mimo domu a potom vonkajskom vystupa dovnutra na konkretne miesto.
Odpovedať
@macka10 My takto: http://pasivnydom.blog.cz/0904/zaklad... Samozrejme, prípojku vody nevidno - tá musí ísť v nezámrznej hĺbke. Nad úrovňou zeme a základovej platne vykúka len zvislá rúra.
Odpovedať
vykopes zaklady,das chranicky do zakladu a zalejes betonom.Potom mozes dobetonovat DT tvarnice na pozadovanu vysku.Az potom mozes cez chranicky prestrcit vodu min 1m pod teren.kanalizaciu a trubky na elektrinu.Plyn v ziadnom pripade nesmie ist do zakladovej dosky.Ked je spodna kanalizacia hotova teren pod platnou vyrovnas hlinou a makadamom.Zasalujes das karisiet a mozes zalievat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?