Osadenie elektrickej skrine

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, sused si ide na vlastnom pozemku urobiť príjazdová cestu a stavať dom. Elektrickú skriňu ale obsadil pred naším plotom. Prosím vás, ma na to právo? Skriňa je osadená na obecnom pozemku ale vadí mi ze pred mojim plotom. Môžem sa ja domáhať jej odstráneniu? Videli sme jeho projekt skutočného vyhotovenia a ako príjazdovu cestu ma uvedenú nás dvor. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Na takúto skrinku musí mať projekt od projektanta Ten je zodpovedný ak niečo také nakreslil.
Odpovedať
@robinofsherwood Ja by som to spoločne so susedom osadil do plota, nech to nevyzerá ako päsť na oko. Obidve merania v skrinke sú jeho...?
Odpovedať
Áno, ale môže to umiestniť pred môj plot?
Odpovedať
skrina na obecnom pozemku? cudne riesenie
Odpovedať
Mne pride zvlastne,ze to riesis teraz...to si mal riesit hned ako tam tu skrinku osadzal...cele to je cudne....
Odpovedať
@robinofsherwood Má na to právo. Elektromer je na obecnom pozemku, ako píšeš, nie na tvojom. Ak mu to tak schválili v projekte, tak je to v poriadku. Voči tomu si mal namietať v rámci stavebného konania, keĎ sa mala tá skriňa osádzať.
Odpovedať
Profilova fotka
@robinofsherwood a su tam jedny hodiny? Lebo je to skrina pre dvojo hodin. Pritom ako je okolo ten makadam to vyzera ze tam bola mala skrinka ateraz vymenili za vatcsiu aby sa mestili dvoje hodiny
Odpovedať
@chrobak7 nemal som možnosť sa vyjadrit v rámci stavebného konania, obsadil to tam bez možnosti môjho vyjadrenia
Odpovedať
pochybujem, ze mu obec dovolila si osadit hodiny na ich pozemku, ale kludne sa chod informovat pred tym ako ho konfrontujes.
Odpovedať
Profilova fotka
Zopakujem . Potrebuje na to projekt. Projektant ak zasahuje do vašich vlastníckych práv musí vás žiadať o povolenie.Ak je to robené bez projektu tak by mu to elektrárne nezapojili. Ak to tak nakreslil projektant tak od neho žiadať nápravu.Nech si to posunie o meter dozadu na svoj pozemok a sprístupní.
Odpovedať
Naozaj to je cudne. Daj vediet co Ti povedali na SU. Take skrine som nao&zaj nevidel, aby sukromna osoba mala taku velku skrinu niekde pred plotom na obecnom? len velke skrine od elektrarni som videl mimo pozemkov sukromnych. a v projekte ma prijazdovu cestu cez vas dvor? wtf? to si kedy videl? co ti na to povedal SU? projekt bol schvaleny? ved je to cista chujovina ...
Odpovedať
@atak77predpokaldam že stavebný úrad je obec a ta to schválila. Ak nepochodim na obci, kde sa môžem ísť sťažovať. Myslím si ze aj obec by mala dodržiavať nejaké tie štandardy a schvaľovať umiestnenie takýchto veci kdekolvek
Odpovedať
Článok sa načítava...
@robinofsherwood nikde. Neviem čo ťa to trápi, keď to nieje na tvojom pozemku.
Odpovedať
@megdesign teba by to netrapilo? nekecaj ... to ze nieco nie je na jeho pozemku neznamena, ze sa k tomu nemoze vyjadrit Podla mna to ma tento pan tam nacierno postavene a vobec to tam nemalo byt. Bodka. Ale to zisti ked pojde na obec, na SU. Ak tam nepochodis - riesilo sa to viackrat - treba to riesit na vyssom SU, napriklad v okresnom meste.
Odpovedať
@atak77 ďakujem, skusim
Odpovedať
@atak77 a čomu tam zavadzia tá skriňa? Aj tak je za ňou plot.
Odpovedať
Profilova fotka
@robinofsherwood ja som na tom rovnako, tiez mam hodiny umiestnene na obecnom pozemku a pred susedovim plotom, akurat s tym rozdielom ze ja mam najomnu zlmuvu, ktora bola prejednana na mestkom zastupitelstve a oficialne schvalena ze si prenajimam prakticky mestky pozemok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?