Orange 4g internet na doma

ahojte. Zakladám diskusiu na tému 4g na intenretu na doma od Orange. Staviame dom v obci, kde nie je žiadna optika a ani nie je k domu žiadna pevná sieť, aby sme mohli byť káblom pripojení k internetu. V podstate do úvahy prichádzajú len bezkáblové pripojenia od lokálnych providerov. Dočítal som sa o internete cez 4G sieť od Pomaranča, ktorá u nás taktiež je. Keď som meral na mobile v nedeľu poobede speedtestom pripojenie, ukazovalo mi ping 30 ms, 46 Mbit download a 7 Mbit upload. Orange uvádza, že poskytujú 30/2 Mbit pripojenie s objemom dát 300 Gb mesačne. Je pri takejto sieti reálna možnosť, že dosiahnem takú rýchlosť, ako propagujú? Č pri horšom počasí? prejavuje sa to nejako na rýchlosti? Ďalej ping? je kolísavý, alebo stály? Celkovo by ma zaujímali reálne skúsenosti
Odpovedať
@yakkuza Ja mám podobnú situáciu, a dal som si pred rokom aj štvrť od SWANU Internet na Doma v2.0 Už ho neponúkajú, ale za 10€ 100GB dát (potom klesne rýchlosť), a rýchlosť má byť 50/20 ale som dosť ďaleko od vysielača tak viac ako 26/8 som nenameral. A zlého počasia sa nemusíš báť, je to stabilnejšie ako wifi. Ale čo sa týka stability rýchlosti, cez víkendy to býva horšie, ale na browsenie stačí.
Odpovedať
@yakkuza Hodnoty mas vyborne a nepoznam aplikaciu, ktorej by tie parametre nepostacovali. Iba ak by si bol gembler, tak ten ping by mohol zavazit :-) Ked das LTE router s externou antenou, tak to bude stabilne drzat i v horsich poveternostnych podmienkach. Otazne je ci vidis na ich vysielac priamou viditelnostou, alebo ides odrazom. Podla toho treba riesit i externu antenu. Bacha teraz su stromy bez listia, na jar sa ti to moze radikalne zmenit, ale konentivitu by si mal mat stale.
Odpovedať
Ja taktiez budem musiet riesit 4G internet, rozhodujem sa medzi Swan a O2
Odpovedať
@kajo873 ale ponukaju, len si to nepostrehol ;-) Dokonca lacnejsie a so sariadenim v cene! https://www.4ka.sk/wifi-do-vrecka
Odpovedať
U nás nie je ani SWAN, ani 4ka nemá LTE sieť. Tak zatiaľ vychádza ako topka ten Orange (300 GB by malo stačiť aj náročnejšiemu)
Odpovedať
@rkorba neexistuje niekde mapa, kde má Orange rozmiestnené svoje vysielače? Nie som si istý či "to čo vidím" je práve ono
Odpovedať
tak sa chod prejst a uvidis, ci mas pod nim plny signal a stupla ti rychlost popripade klesom ping :-)
Odpovedať
@yakkuza tak keď nemáš na výber, tak jedine budeš musieť dať ten internet. Len dúfam, že tebe pôjde lepšie ako nám. Nám dosť seká a rozmýšľame, že si dáme od niekoho iného internet
Odpovedať
@rkorba No o tejto ponuke viem ale nie je ani výhodnejšia ani lacnejšia. Ja mám 10€/mesiac 100gb/mesiac. A rýchlosti udávané rovnaké. Ale ked zaviedli tieto nové ponuky tak to čo mám ja zrušili.
Odpovedať
@kajo873 Viem mal som ho este za 5E, potom ho zdrazeli na i tak smiesnych 10E. A vtedy sa mi to prestalo oplacat, lebo mam za 20 vsetko neobmedzene na jednej simke. Akurat maju neobmedzeny net za 12E co je nahrada tvojeho 10E obmedzeneho 100G ;-) 100Gbaitov mesacne vyuzijes len prvych par mesiacov, potom mas zasraty hdd a uz nestahujes ako predtym :-) Ked si to kupis za 100E na rok a predas modem, tak ti to klesne o par evri mesacne druhym rokom :-)
Odpovedať
@rkorba Hej, ja som ho tiež mal za 5€ dva mesiace. Mne sa občas tých 100gb podarí prečerpať, lebo žena na materskej fičí na tv na youtube, prípadne online seriály.. nezdá sa to ale tých 100gb vie byť občas málo. Za rok a štvť sa mi ho podarilo prečerpať 2 krát.
Odpovedať
@jurkoboss O2 uz ma aj klasicky internet?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@felcon Ano, na separatnej sieti, cize nie vsade kde je O2 signal. https://www.o2.sk/internet/internet-n... @yakkuza Orange to prevadzkuje na svojej mobilnej LTE sieti, takze rychlost moze byt velmi plavajuca. Ak chces mat co najlepsi signal, tak budes musiet isto do toho plateneho duoboxu. U nas na ulici (v obci) si to jeden dal a ze mu rovno povedali, ze ten flybox je do husteho pokrytia, t.j. do mesta, tak to zobral v tom Love baliku a tusim sa mu podarilo nejaky bonus na to vykseftovat. Ak chces risknut, tak ten flybox (tp-link archer mr200) ma tie dve externe anteny pre LTE, wifi anteny su interne.. Teoreticky sa daju teda vymenit, ze si nejako svojpomocne spravis (kupis) externe anteny, ale nakoniec ta to mozno bude stat len o malo menej ako ten duobox..
Odpovedať
reálne skúsenosti - 90% času mám min 30/2 avšak tých 10% spadne aj na 0 a niekedy je to dosť o ničom keď ten net človek potrebuje ... počasie to veľmi neovplyvňuje skôr mám pocit že to je keď všetci telefonujú :)
Odpovedať
LTE cize 4G mas len cisto siet na internet,volas vecinou cez 2g cize gsm .Vsimni ked volas na telefon co tam mas zobrazene :-) ,ked datujes tak lte super rychlost,alebo umts dasa,hsdp nic moc.A nezabudni aky signal na telephone taky rutry .Samozrejme zalezi citen stoziar co tam mas je napojeni na optiku alebo ide cez parabolu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?