Oplatí sa ťahať plyn kvôli vareniu?

Plánujeme tepelné čerpadlo. Oplatí sa finančne len kvôli vareniu ťahať plyn, keďže je lacnejší, alebo to koniec koncov vyjde rovnako ako varenie na elektrine?
Odpovedať
mame cerpadlo a varit budeme na indukcnom sporaku, zbytocne tahat do domu este plyn, podla mna
Odpovedať
Profilova fotka
ak nechces plyn, daj si elektriku, ale nie indukciu, ktorej jedinou vyhodou, je uspora casu.... viac info v mojom fotoblogu.. :)
Odpovedať
tuto otazku sme riesili 3 mesiace... napokon sme prisli na to, ze napriek uzasnemu vareniu na plyne, nema zmysel mat v dome plynLEN kvoli vareniu. Takze pripojku sice mame pri dome (bola v cene pozemku), ale v dome plyn nebude. Financne sa Ti to podla man nevrati, pokial teda nevyvaras pre 10 clennu rodinu
Odpovedať
Určite by som plyn kvôli šporáku neťahal... Zbytočné výdaje...
Odpovedať
Profilova fotka
Ak chceš silou-mocou plyn na varenie, daj si plynovú bombu a máš po probléme. Nechcelo sa mi iba na varenie ťahať potrubie. Varím na klasickom šporáku na drevo, v zime je to spojené aj s príjemným, aj s užitočným. Ešte to nemám hotové, ale plánujem do linky zabudovať dvojplatňu elektrickú + dvojplatňu plynovú. Spolu tak zaberú toľko miesta ako klasický štvorhorák. Dnes sa na trhu dá zohnať vhodná kombinácia dvojplatničiek rôzneho dizajnu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
na klasickej elektrike sa kvalitnejsie vari a pecie opytaj sa starej mame
Odpovedať
Plyn sa neoplati tahat ani kvoli kureniu, nie este vareniu!!! :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ani nad tým nerozmýšľaj x-) x-) x-) , určite to varenie zato nestojí... ;-)
Odpovedať
Dobrý den. To byste si musela sestavit jídelní lístek i s cenami jednotlivých jídel. Například : Maďarský guláš 25 EURO Vepřové řízky s bramborovým salátem 42 EURO Polévka ze sekyry ( ta pohádková ) 29,9 Euro a pod. Nejlacinější bude namazaný krajíc chleba máslem se sklenicí mléka. A z toho vyplývá, že ten plyn nepotřebujete. Pokud si chcete pořídit obyčejnou sklokeramiku, tak se vrátíte na začátek 20 století. Jinak nejlepší je indukce, která není zdraví škodlivá, jak se zde někteří snaží nakukat. Ve finále je to lepší jak plyn, bezpečnější jak hormonální antikoncepce v kombinaci s prezervativem, neplodnými dny s metodou koitus interruptus. Čili, já hlasuji pro indukci a plyn naprosto zavrhuji. Leda, že byste se rozhodla plynem topit. To by bylo něco diametrálně odlišného. PS Už asi nesdělíte, čím topíte, jelikož jste zadala otázku.že ? :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
Aj ja som bol nepravom odporca indukcie. Ked sme v zahranici dostali byt s indukcnou varnou doskou, tak som zistil, aka vyhoda to je. Varenie naozaj brutalne rychle (u mna skor prihrievanie), pohodlne, varna plocha sa velmi rychlo ochladi, bez polozeneho hrnca sa ani nezohreje - takze idealne k detom. Negativa, ktore som ja vnimal: Trochu hlucny chod (bzucanie, ventilator pre chladenie elektroniky po skonceni varenia).
Odpovedať
Profilova fotka
Nám sa priznal aj technik z SPP, ktorý bol odmontovať plynomer u nás, že tiež prešiel z plynu na indukciu. =-) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tiez budeme riesit plyn.bombou..
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?