Odvzdusnenie radiatorov.

Dobry den, viem ze je to asi hlupa otazka ale neviem si stym rady. Potreboval by som poradit ako mam odvzdusnit radiatory na RD. Teda mame take tie klasicke lietinove radiatory, a vzdy som to robil tak ze som len povolil ten ventil/srobik a nechal vyjst vzduch ak tam nejaky bol. No nedavno bol u nas kurenar robit kontrolu kotla. Ja som bol vsak v praci takze pri nom bola moja mamka a tej povedal, ze to sme odvzdusnovali zle, ze to treba vediet, ze pri tom musia byt dveja. Jeden co bude pri kotli pustat nejaky ventil, a druhy co bude odvzdusnovat. Skusal som prestudovat navod ale nikde som to tam nenasiel ako sa to ma robit, aky ventil na kotli pustit.na ktorom poschodi treba zacat a pod. Tak ak by mi vedel niekto poradit bol by som velmi rad. Jedna sa o kotol Zeus 24-28 kw...prikladam aj fotky..dakujem.
Odpovedať
Pri odvzdušňovaní sa v rúrkach a radiátoroch zmenšuje objem, ktorý treba doplniť - tým ventilom, ktorým sa dopĺňa voda do systému. Ak som na toto sám, tak najprv dotlačím vody trochu viac (z 1,5 napr. na 2) a potom odvzdušňujem. Odvzdušňuje sa vtedy, keď pri vrchu nehrejú radiátory do konca.
Odpovedať
v prechodnom období musiš castejsie odvzdusnit a unik vzduchu vykompenzuje nádržka na kompenzovanie tlakov ,ktoru isto máš
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?