Odstránenie nefunkčného elektrického stĺpu z pozemku

Ma niekto skusenost s odstranenim nefunkcneho el.stlpa na pozemku? Mame takyto stlp na pozemku a radi by sme sa ho zbavili rychlo a lacno. Mame svahovy pozemok a stlp je este k tomu dost nakloneny, bojime sa, aby nespadol na niekoho. Chceli by sme zacat aj stavat a neradi by sme, aby sa to tahalo roky... dakujem za rady.
Odpovedať
Je to elektricky alebo telefónny stlp? Betonovy alebo dreveny? Auto s rukou, ak je stlp starsi tak ho proste vytiahne, ak je novsi a ma aj betonovy zaklad, jednoduchsie ho bude odrezat.
Odpovedať
Je to elektricky stlp stary dreveny, drevo je uz popraskane na vrchu. Elektrikari ho ale asi stale eviduju......
Odpovedať
@beregine a maju tam aj droty alebo nie?
Odpovedať
@beregine je to majetok distribúcie? prečo sa neinformuješ u nich ?
Odpovedať
Ano, je to ich majetok. Z jednej strany su uz davno strhnute a z druhej este droty su. Informovat by som sa informovala, ale chcela som najskor vediet, kolko by im to trvalo, ci by sme nieco platili atd.
Odpovedať
@beregine a ja by som chcel vedieť koľko má budeš štát moje auto... Ach keď chcete zistiť koľko by to trvalo a stalo tak to zistíte len na distribucke... Trvalo by im to podľa toho akú a koľko majú roboty. A štát to určite tiež niečo bude...
Odpovedať
@beregine ak je ten stlp ich majetok a nie váš musia to odstrániť zdarma ,to už mali vtedy ked sa z neho zrušilo napájanie, najrýchlejšie sa ho zbavíš ked im oznámiš že ho zrežete , pre distribúciu je to odpad a zbytočná záťaž z likvidáciou,kúriť by som tým nechcel, dnes sa dávajú len betonové
Odpovedať
najprv by som mu pomohol lahnut,potom by som chvilu pockal,nahodne nafotil,potom odstranil. tu bol stlp? kedy? tak potom mi ho odtial niekto ukradol.to uz tu fakt nikto nic negarantuje? inac ta cakaju mesiace az roky behania a samozrejme za poplatky...
Odpovedať
Primarny problem je v tom, ze su tam este droty. Takze bez distribucky to nevyriesite. Keby neboli, bez obav by som ho odstranil vo vlastnej rezii, nez na nich cakat.
Odpovedať
@beregine nefunkcny stlp znamena co? ze ziaden privod k nemu nie je, len z neho idu droty na domovy nastresnik? Tak tam by som neriesil absolutne nic papierovou formou, ale odstrihol droty na streche a stlp odpilil pilou a betonovy zaklad vytrhol traktorom. Ak by sa robil novy privod, aj tak budete potrebovat betonovy stlp, taky sa da zohnat zadarmo, max za 50€ (ale ponukaju sa aj za niekolkosto eur).
Odpovedať
@sonau presne tomu by sme sa radi vyhli. Behackam, cakackam a este aj platit za stlp, ktory nie je nas, je nefunkcny a este sa aj bojim, ze capne na niekoho, ked sa budu robit upravy okolo neho.
Odpovedať
@stowasser idu z neho droty na dalsi stlp
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lukino55555 je mi jasne, co mi tym chces povedat, len mne skor ide o to, ze ci sa tahat s distribuckou alebo ho sotit a zavolat tam, nech si ho pridu odpratat. Ci by to nebolo rychlejsie, lacnejsie.....
Odpovedať
@stowasser Je to len moja zvedavost - ako zohnat betonovy stlp zadarmo?
Odpovedať
@kejsix mna napr priamo oslovili elektrikari, co menili nive za stare, ci nechcem 2 stlpy, lebo sa im to nechcelo viezt dlhu streku naspat.. Treba sledovat dlhodobejsie bazos a z casu nacas sa tam objavi ponuka "stlp za odvoz", pripadne za nizky poplatok.
Odpovedať
@stowasser ano... Pouzite kktiny, ktore by som dal max do zakladu. Iny ako novy by som urcite neriskoval pouzit.
Odpovedať
@beregine najrýchlejšie bude spíliť ho a povedať že padal a bol nebezpečný, mne taký i ponúkali , nemali ho ako zobrať , nakoniec si ho zobrali cigoši , asi im je jedno pri čom sa hrejú
Odpovedať
@topfield Elektrikari mi ponukli za to, ze mohli obcas nechat u mna cez noc v uzamknutom dvore svoje auta, dva uplne nove stlpy, ktoré im ostali po výmene asi 50ks v obci, s podakovanim som odmietol, lebo som to nepotreboval. Im sa to nechcelo viezt neviemkolko km naspäť do skladu.
Odpovedať
My sme sa s distribuckou mesiace natahovali aby si prisli zobrat stary betonovy co nam lezal v zahrade. Najlepsia bola jedna pani, co sa ma spytala, ze co sa nam naozaj na nieco nezide... :-p Dalsi majster sa divil, ze preco ho maju odviezt, vsak ho polozili k plotu aby nezavadzal =-)
Odpovedať
@duzu omyl... Dávajú sa aj drevené aj dnes
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Zdravim mam rovnaký problém ale stlp je betonovy nie dreveny. Chcem sa spytat ako sa to vyriešilo???
Odpovedať
@johnny_maslito zatiaľ stále nijako. Ale sused odcvakol drôty. Zostal už len stĺp.
Odpovedať
Profilova fotka
@beregine Takže rok si distribučka nebola schopna prist odstranit stlp? Tak sa tešim na vybavovačky...
Odpovedať
@johnny_maslito s distribúciou sme to neriešili a asi ani nebudeme. Stĺp zvalime a hotovo. 😎
Odpovedať
@beregine Mudro, urobte to večer aby nikto nevidel, a keby sa pýtali padol sám 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?