Nová šachta na vodomer?

Profilova fotka
Ahojte potrebujem poradiť....v piatok sme boli na obhliadku domu ktorý chceme kúpiť, pri odchode nás majiteľ upozornil na šachtu pri schodoch domu, vraj sa vodári vyjadrili že treba urobiť novú hneď za bránou. Vraj od ulice vykopú prípojku oni a my si máme vykopať za bránou, nepáči sa im že že na dvore je studňa a z nej sa využíva voda v dome. Manžel sa bojí že bude problém pri prepise domu že vodárne budú tlačiť na pôvodného majiteľa alebo na nás nech vykopeme šachtu hneď. Zaujímalo by ma či ju musíme vykopať a koľko nás to bude stáť a hlavne či treba platiť aj na vodárňach niečo, ďakujem
Odpovedať
záleží od toho či je tam kanalizácia a kedy bola uvedená do prevádzky. Zo zákona sa musíte pripojiť na kanalizáciu myslím do 4 rokov od kolaudácie.
Odpovedať
Pokiaľ neplánujete využívať mestskú vodu, ale len studňovú, tak žiadnu prípojku netreba riešiť... aj keď budete napojení na kanalizáciu. Ale pokiaľ tam vodomerná šachta je a rozmerovo vyhovuje a prípojka je stará pôvodná, tak treba len vymeniť potrubie od hlavného po šachtu, kľudne aj na vlastné náklady, nie je to veľká položka - rúra cca 1 €/m.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?