Náklady na pripojenie novostavby na inžinierske siete

Ahojte. Chcel by som poprosiť o radu, resp. informáciu. Máme v pláne stavať montovaný domček na pozemku staršieho rodinného domu. S tým, že od uličky keď sa vstúpi na pozemok je najprv tento starší rodinný dom (ktorý má pripojenie na všetky siete) a po jeho boku sa prístupovou cestou po cca 30 metroch prejde do zadnej časti, kde je veľká záhrada a práve na tej by sme chceli postavať ďalší menší domček. Jedná sa o to, že by sme potrebovali vedieť aspoň orientačné náklady na pripojenie tohto nášho nového domčeku na inžinierske siete, teda vodu plyn elektriku a kanalizáciu. Vedel by mi prosím niekto povedať teda aspoň približne s akou konečnou sumou by sme mali rátať ? ďakujem za každú odpoveď
Odpovedať
@misopd malo v podstate rovnako ako hociaky iny a mozno este menej ak by plynarne nejako umoznili zdielat tu pripojku alebo co - mozno sa to da jednoduchsie pripojit, neviem. Vzdialenost sieti po tvojom pozemku je bezpredmetna to nestoji vela, jedine kabel je drahsi.
Odpovedať
@sysell no ja som sa po prestudovani niekolkych prispevkov a skusenosti docital o sumach ako 6tis eur a podobne, tak reku ci su to realne sumy za vsetko dokopy teda natiahnutie, pripojky ,poplatky, atd atd ? lebo pride mi to ako celkom velka palka no
Odpovedať
Profilova fotka
@misopd Elektrická prípojka ťa kľudne bude stáť 1000 a to bez poplatkov. Najlepšie by bolo keby si mal na všetky prípojky projekt a dal si to naceniť firmám v okolí ak to plánuješ svojpomocne tak ti stačí naceniť materiál v stavebninách aj keď pochybujem že plynová prípojka sa dá robiť svojpomocne. Ešte na záver ak sa ti už suma za prípojky zdá byť veľká tak ti neodporúčam stavať ale ešte chvíľu šetriť.
Odpovedať
@martosko vdaka za info.. samozrejme, preto sa aj snazim dopatrat k nejakej realnej sume, aby som vedel ci mam dost fin. prostriedkov na to sa do toho celeho pustit alebo nie.. a inak, neexistuju nejake firmy, ktore by cele inzinierske siete dokazali spravit na kluc, teda co sa tyka povoleni vybavovaciek a aj samotnej realizacie a napojenia? nieco take ako som sa napriklad docital ze existuju aj firmy ktore dokazu vybavit "na kluc" aj cele stavebne povolenie.. samozrejme si za to aj zapytaju, to je dalsia vec..
Odpovedať
Musis urobit nove skrinky a nasledne napojit na buduci dom. To napojenie na dom ti urobia uz ludia co budu stavat dom. Najskor si zisti ci ti povolia vobec na zahrade stavat a vyuzit ako pristup vlastne zahradu existujuceho domu.
Odpovedať
@misopd rozumiem.tomu spravne? Chces stavat dom a riesit ci mas peniaze na pripojku? Ak toto riesis nestavaj celkom uprimne. Pripojka.co sa tyka poplatkov za pripojenie spolocostiam je rovnaka, drahsie su podkopavky ciest a pod ale pripojit potrebujes kazdy dom takze to mas jedno co mas dom na zhadade 30m alebo 6m od plota. Rozdiel je v dlzke vedenia, vodovodna jadica stoji par e, plynova tiez, kanal pa desiatok e jedine kabel je drahsi to bude aj par stoviek. Vyhodu mas ze stavias na pozemku kde uz tie pripojku vyvedene su. Je mozno ze sa da na ne lahsie alebo lacnejsie napojit. Povolenie ti firmu vybavia to spociva aj vo vybaveni papierov projektov pripojok a pod. vsetko zavisi co si ochotny platit ale ked setris dat si to dat robit za prachy mi pride divne. K cenam, vsetko som mal na pozemku, mna stal plyn s robotou skrinkou a rozvodmi v dome mozno okolo 800, ektrika cca 600, voda vratane sachty cca 300 kanal v podstate cena rur. Lacnejise sa fo asi neda, prirataj si projet zapojenia kazdy min 100 a poplatky spolocnistiam a este robosom ak nebudes robit ty. Par tisic to bude vzdy lreto vravim ze vzdialenost domu nema velky vplyv
Odpovedať
@sysell tak mam urcity rozpocet na celu stavbu a vsetky veci okolo toho a potrebujem teraz len zistit, ci to vramci neho utiahnem, alebo ho potrebujem navysit.. lebo myslim, ze je pomerne rozdiel, ak ma nieco stat dajme tomu 2-3 tis, ako 6-7 tisic.. kazdopadne dik za vsetky informacie ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?