Náklady na natiahnutie plynu do domu

Profilova fotka
Ahojte..ideme prerábať domček, no keďže nemá plyn musíme si ho do domu natiahnuť...plynová prípojka je veďľa pozemku, cca 2 metre od plotu...koľko máme počítať na náklady spojené s natiahnutím plynu do domu??? ťahať sa bude nejakých 15 m -20 m od prípojky... má SPP nejaký fixný poplatok za zavedenie plynu do domu, alebo ako to je? .... ďakujem.....
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka01 SPP ti zavedie plyn na hranicu pozemku. ak je to do cca 25m, platí sa štandardný poplatok (tuším to bolo cca 280eur). od plynomerovej skrine, ktorú ti osadia si musíš dať spraviť prípojku vo vlastnej réžii. my sme si to dali naceňovať, ale nerealizovali sme. na 8m nám vyčíslili sumu cca 500-600eur. určite ale bude záležať od regiónu a tiež od materiálu atď. lacné to určite nie je
Odpovedať
Profilova fotka
@ups fuha tak to si ma teda nepotešila :-( rátala som nejakú položku ale toto je teda dosť veľa...no čo už, plyn mať chceme a musíme ho mať v dnešnej dobe, takže nám nič iné neostáva iba to zrealizovať...dík za info :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka01 1 bralenová rúra ostatne obyčajne,plus pripojenie do kotla a revizná sprava bude to okolo 400€ ale musíte si kúpiť ešte skrinku s regulátorom a osadiť si ju to je daľších 250€.
Odpovedať
@tinka01 .. nechcem Ti kaziť náladu.... no práve to riešime... je to celé pakáreň..... je nový dodatok od 1.9. .. takže musíš ísť krok za krokom čo ti radí SPP... no zatiaľ sme dali cca 890 a vraj nás to víde cca do 2 tis. :-(
Odpovedať
@tinka01 Nemusíte ho mať v dnešnej dobe. Existujú aj iné riešenia.
Odpovedať
@tinka01 Ahoj Tinka, nám ťahali plyn do domu v dĺžke 41 m koncom augusta a platili sme 120 EUR za materiál, 100 EUR za prácu a 50 EUR za revíznu správu a správu o tlakovej skúške. Pripojovací poplatok (tuším 287 EUR) som platila už pri podpise zmluvy v novembri 2010. Potom sme šli do SPP podpísať zmluvu a do dvoch týždňov nám montovali plynomer, bez poplatku. Dúfam, že som pomohla :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pedaska Ďakujem, si zlatá....ak by to boli také náklady ako ste mali vy, bolo by to fajn :) musíme sa ísť popýtať na SPP ako a čo treba.... :)
Odpovedať
@pedaska Ahoj mohla by si napísať kontakt na toho plynára, čo ti ťahal plyn do domu. Ďakujem
Odpovedať
@tinka01 Rada som pomohla. Tiež som sa obávala menšej katastrofy pri vybavovaní, ale aj s SPP, aj so ZSE som mala dobré skúsenosti :-) Keby niečo, kľudne píš ;-)
Odpovedať
@fefe30 Ahoj , jasné môžem ti ho poslať. Je však od NR, ak nevadí. Posielam IP.
Odpovedať
Profilova fotka
@pedaska elektrárni sa neobávam, tam robí ocko, takže to trošku všetko posúri a možno aj povybavuje cez kolegov....akurát SPP musíme riešiť bez "kontaktov" ale keď dokážu pomôcť a poradiť tak nie je problém...v prípade otázok ťa budem kontaktovať ;-)
Odpovedať
@pedaska ja som z NR. preto som sa aj pýtal. :-) odpísal som v ss
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tinka01 ja tiež dufam že SPP pojdu hladko, my máme dom od plynomeru (z cesty) nejakých 90m, tak dúfame že náklady za pripojenie zvládzeme predýchať :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka01 Od 1.7.2011 si odberatel hradi sam naklady aj na vybudovanie pripojky mimo svojho pozemku. Mne to robili pred mesiacom, vsetky vybavovacky trvali asi pol roka, musis si najat firmu, ktora ma na to opravnenie. Mne robili pripojku mimo pozemku od hlavneho plynovodu po hranicu (cca 6 metrov), osadili skrinku, firme, ktora ma na to opravenenie som zaplatil 1550 €. Od hranice (od skrinky) k domu mam cca 30 metrov, tam som platil zasa dalsej firme, ktora mi robila kurenie v dome, 700 €. Okrem toho poplatok SPP za pripojenie 150 €.
Odpovedať
Viete niekto niečo o tom, že by malo dôjsť k zmene poplatkov na vybudovanie prípojky, žeby sa to malo vrátiť podľa starého systému, t.j. náklady na pripojenie aj s prípojkou by malo ísť na triko SPP a od prípojky by si to mal hradiť odberateľ? Už od leta nám všetci čo robia s plynom hovoria, že niečo v tom znení by sa malo prijať, resp. sa na tom pracuje, ale nič nevidím ...
Odpovedať
Profilova fotka
@naty1976 Tiez som to pocul, vravel mi to aj projektant, ktory mi robil projekt na plyn, aj majitel firmy, ktora mi robila pripojku. On je stale v kontakte s SPP, tak dufam, ze vie, o com hovori a bude to pravda. Kazal mi len vsetky papiere odlozit, ze mi tych 1550 € preplatia.
Odpovedať
@johny18 dúfam, že to tak bude inak budem ľutovať, že sme nezačali skôr vybavovať a už sme mohli prvé Vianoce tráviť na domčeku :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zaba88 to sa nedoplatíte neuvažovali ste nad tepelným čerpadlom neviem či Vás to nevyjde tak isto.
Odpovedať
Profilova fotka
@kvp dufame že ked hodiny budu na začiatku ulice tak to co sa bude tahať k našmu domu nebude take drahe, ale to uz rieši moja polovička... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@zaba88 Tak to nie od plynomeru ku domu to nebude toľko stať ale aj to nebude najlacnejšie záleží z akého materiálu Vám to zemou potiahnu či železnou bralenovou alebo plastovou rurou.
Odpovedať
Profilova fotka
čo odporúčas... momentálne sme pri vybavovaní stavebného, takže máme dosť času na rozmyslenie :-D
Odpovedať
od hodin k domu si to mozes potiahnut vlastnou plastou hadicou,oznacenie uz neviem ale nas vysla cca 150eur 75m,takze je to v pohode...momentalne ale tiez riesim pripojenie od rozvodneho bodu ku plynomeru a ta vzdialenost je 40m a firma my urobila cenu 1300eur.
Odpovedať
Profilova fotka
a čo ked suseda má plynové trúbky na dome a máme to hned na našom dvore?
Odpovedať
Profilova fotka
@michal231 prikladám situáciu... dufajme, že ako píšeš sa to bude dať, s tým vlastne rátame :-D
Odpovedať
ta spevnena komunikacia je vo Vasom vlastnictve alebo obecna komunikacia?vlastne je to vpodstate jedno,len keby si bola vlastnikom Ty tak ta to vyjde lacnejsie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@michal231 to je sukromná cesta k pozemku, kolko by nás to mohlo stáť? (ty s tým pracuješ alebo aké máš skusenosti?) ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
no ja som sa na to pýtala,takže hodiny by sme mali svoje,ale chodilo by to im do faktúry a tak aj ročné zúčtovanie,ja by som to zatial spravila takto,ak s tým budú súhlasiť a počkala či plynáry sa nevrátia k poplatkom čo boli predtým :-)
Odpovedať
@zaba88 pokial mas sukromnu cestu tam si to riesis vo vlastnej rezii,cize kupis si predpisanu hadicu zakopes a plynar ,ktory ti bude robit kurenia ta pripoji,samozrejme aj z reviznou spravou,meter hadice ta vyjde cca1,20 eur plus vykop,piesok atd.co sa tyka napojenia na verejnej komunikacii t.j.od bodu napojenia(miesto odkial sa da napojit na verejny plyn)si mozes vypocitat lahkym vzorcom a to je co meeter pripojky to 80-100eur jako kdo bere plus vyhotovit projekt,stavebne povolenie,ohlasenie na obci.. prave som to absolvoval,tak viem o com hovorim...
Odpovedať
Profilova fotka
@michal231 no plynári nám zamietly prípojku, dali nám vyplniť nejakú žiadosť, ale podľa priateľa to je tá drahšia varianta.. :-( dá sa i voči tomu odvolať, neviem či nepochopili našu situáciu, alebo nechceli...
Odpovedať
no tak natoto som ja v mojich vedomostiach kratky :-) viem len jedno,treba sa dohadovat lebo vzdy sa vsetko da ked je vola...oni by ju mali mat vzhladom nato ked im vsetci platime nemale mesacne splatky.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?