Nadpojenie privodu vody

ma niekto skusenosti s nadpojenim novej pripojky vody ? mame sice novu pripojku, ale stavbarom sa podarilo pretat ruru, ktora po zarezani uz bohuzial nedosiahne do planovanej vodomernej sachty nechcem zase nechat rozkopat cestu, kde je pripojka vody. zaroven nie je mozne urobit nejaku predsachtu, lebo to by sme boli este stale na mestskom chodniku. je to moc velke riziko nadpajat ? mame radsej nanovo rozkopat cestu a urobit novu pripojku ?
Odpovedať
@m168 napríklad použi priamu spojku príslušného priemeru https://www.aquagarden.sk/obchod_home...
Odpovedať
@m168 stlačiť, navariť elektrospojku a je to...
Odpovedať
@viktor811 stymto by som tam do zeme nesiel :) natavit alebo zlysovat, sak a cistou nahodou ...netahal si to v dodatocnej chranicke ze ... prip. vytiahnut a pretiahnut nova sa neda kym ?
Odpovedať
@shadowmilan bohuzial nie. navyse aj keby tam chranicka bola, na verejny vodovod je pripojka pod cestou, cize ta chranicka by nepomohla. skratka je natiahnuta nova HDPE 32ka rura od verejneho vodovodu (tam kde sa to na ceste da takym dlhym klucom uzavriet) a tato rura je teraz bohuzial kratka asi o pol metra aby dosiahla do planovanej vodomernej sachte, ktora mala byt hned na hranici pozemku a za mestskym chodnikom. @daralbajda preco stlacit ? teraz je odpojena voda priamo na pripojke verejnej siete, cize nie je tam ziaden tlak. ci to je technologicky postup a vodar bude vediet ? takze uz len zohnat niekoho, kto tu elektrospojku urobi poriadne a dufat, ze to nerupne, lebo hned vedla bude nas sklep :D takze ked to rupne vytopim sam seba.
Odpovedať
@m168 elektrospojku je najlepšia,ale na vodu v pohode daj aj srobovatelnu,nevedel som že máš gulák na napojení...elektrospojka nikdy nerupne..
Odpovedať
Profilova fotka
Nerozumiem preco robite s toho vedu... 30r robim poruchy na vodarenskej spolocnosti, no fakt si nepamatam poruchu na priamej bezzavitovej spojke spojke , ci uz plastovej, mosadznej alebo elektrospojke... jedine ze by ju niekto neodborne zmontoval. Myslite ze sa bezna porucha - roztrhnutie , prekopanie, vedenia, opravuje vymenou celej pripojky??? Ci tu chcete zit este nejakych sto rokov, aby ste sa dockali konca zivotnosti plastoveho potrubia :-)
Odpovedať
myslim ze @jan45 tu spominal mosadznu srobovaciu spojku ale neviem to najst... tak snad sa ozve :)
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjahoda daj si do googlu isiflo
Odpovedať
Profilova fotka
@marekjahoda https://www.google.com/m?q=isiflo+spo...
Odpovedať
@m168 kukaj hore :) som ti vybavil...
Odpovedať
@marekjahoda @jajacon @daralbajda Vdaka vsetkym, uz tam je mosadzna. Ale neni to zrovna bezna polozka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?