Môžem dávať vodu, elektrinu a plyn do jedného výkopu?

Zdravim Vas. Chcem sa Vas opytat,ci mi viete poradit.Mozem davat vodu,elektrinu a plyn do jedneho vykopu???A ak nie ake odstupy mam dodrzat.??
Odpovedať
Profilova fotka
odstupy by mali byť okolo 50 cm vodorovne. Ja som daval dva výkopy - voda hlbka 100 cm, odpad 50 cm , druha ryha 100 plyn, 50cm elektrika.
Odpovedať
@robertoba -dakujem za radu,takze by asi boli vhodne dva,ja odpad davat nebudem,este tam nemame kanalizaciu,takze len tie 3pripojky....oni su vsetky vedla seba v ceste teda,akurat elektrika sa stiahne zo stlpu..
Odpovedať
Profilova fotka
@seidon ani my nemame kanalizáciu ešte, ale urobil som ju, lebo mala by čoskoro byť a nebudem si rozkopávať záhradu potom, my ste totižto 40 od cesty., Ta príprava stojí minimálne oproti tej práci čo budete musieť robiť potom. EU tlačí na štat aby boli všetky obce odkanalizované. Prečítaj si o tom nejaké články na nete.
Odpovedať
@seidon tak ako napísal robertoba určite si daj predprípravu na kanalizáciu do zeme, ušetríš neskôr nielen peniaze ale hlavne si nerozkopeš celý pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
tak vodu a plyn by som mohol tahat v jednej ryhe???dam 60cm lyzicu a je :D
Odpovedať
ahojte môžem ťahať plyn po stene hore alebo musí ísť do zeme? ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Prosim, nevie mi niekto poradit, ci sa môze do jedneho vykopu dat kanalizacia a elektrina? dakujem
Odpovedať
@pauma http://www.modrastrecha.sk/forum/prip... pri subehu kabla (NN) od stoky to je min 50 cm a pri krizovani min 30 cm (STN 736005)
Odpovedať
@seidon určite odveďte kanalizačnú rúru pred váš pozemok, i keď momentálne kanalizáciu nemáte. Viem to z vlastnej skúsenosti, otec tiež mal len žumpu (kolaudoval v 2001) a minulý rok obec vypracovala kanalizáciu. Odslepil a napojil :-) a nerobil žiadne výkopy na už upravenom pozemku
Odpovedať
@dominik_boksansky dakujem.. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?