Mate niekto skusenosti s cerpadlami DAB?

Doporucili nam na 12m razenu studnu E.SYBOX (obsahuje frekvencny menic), na stranke pisu "elektronický systém pre posilnenie tlaku v domácich alebo komerčných rozvodoch". Nechapem, je to podla vas cerpadlo vhodne na studnu, alebo nie? Dakujem.
Odpovedať
@emil_novak keby si pouzil google lahko by si zistil ze toto cerpadlo ma maximalnu saciu hlbku 8m cize z tvojej 12m studne to najskor nebude vediet vytiahnut vodu ....
Odpovedať
Dakujem, google pouzivat viem, ved preto som tam aj ten udaj napisal... Predpokladam vsak, ze 12m razena studna nema na spodku par centi vody, ale ze hladina bude skor niekde okolo v rozsahu od 1,52 do 6,7 m (tak uvadza google pre Zitny ostrov), presnejsie v nasej lokalite je udavany 2,5-3m (http://www.gabcikovo.gov.sk). Saci otvor (otvory) moze byt v hlbke 12m, ale vdaka hydrostatickemu tlaku bude predpokladam hladina v potrubi niekde v tomto rozsahu. Samozrejme bude klesat v zavislosti od rychlosti odberu a odporu v sacej casti, urcite vsak nie na 12m. Tu uz je to s googlom tazsie a hodil by sa nazor nejakeho odbornika (nie len "internet warrior"). ;) Ale predpokladam ze 2 clenna domacnost s prackou a umyvackou nebude mat vacsi odber, nez stihne hydrostaticky dlak "dohnat" (na Zitnom ostrove a pri cerpadle na 8m saciu hlbku)...?
Odpovedať
Profilova fotka
@emil_novak to isté kúpim v každom shope za 100€,
Odpovedať
Frekvencny menic s invertorom? Dajte prosim link.
Odpovedať
Nikto sa s tym nestretol? :(
Odpovedať
@emil_novak -frekvencny menic je invertor :) je to to iste akurat inak nazvane. Co sa tyka E.sybox, pozeram ze to stoji okolo 800-900€. Ako vyrobok je to pekne a prakticke riesenie, moj nazor ale je ze to este asi nie je rozbehnute tak masovo a preto je ta cena uplne zbytocne predrazena. ked to porovnam s menicom SB200 ktory mam ja a ktory mi dokaze aj riadit preplach filtra ze nemusim ist kvoli tomu do pivnice ho cistit je toto riesenie drahe - hlavne so samonasavacim crpadlom, za tie peniaze co stoji tato krabica si kupis ponorku s menicom (na 230V menic GD10) kde mas komfort uplne niekde inde. Ponorka bude v studni kde ju nevidis, nepocujes a nezavadzia ti, na stene v technickej miestnosti budes mat menic a 24l nadrzku a filter z ktoreho odvod pojde niekam do sifonu alebo odpadu. Prakticke a lacnejsie riesenie s menicom ktory dokaze viac ako ten co je v tej masinke od DAB. Tebe bohato staci to najslabsie cerpadlo z tej ponuky setov: http://www.aquacentrum.sk/media/pdf/F... skus pozriet, podla mna urcite rozumnejsie riesenie ako takato masina so samonasavackou ktora je u teba (neviem kde je hladina) na hrane vykonu.
Odpovedať
Mirec dakujem za odpoved. Presne toto konkretne riesenie som chcel, aj s filtrom. Lenze mam razenu studnu a ta ma vraj taky maly priemer, ze sa tam ponorka neda dat. :( Aj ked som to nevidel na vlastne oci (studna je v pivnici obmurovana, von ide len kovova rura s vonkajsim priemerom 4,2mm). Preto som hladal nieco, co by sa tomu podobalo... Doporucovali mi E.SYBOX MINI 3, ten stoji 475€.
Odpovedať
@emil_novak - to ze mas studnu narazanu som prehliadol. V tom pripade nemas moc na vyber. Samonasavacka bud ako klasicka vodaren alebo komfortnejsie riesenie s fr. menicom to co ti ponukli. Na klasicku vrtanu studnu nemas moznost?
Odpovedať
Urcite by som radsej vrtanu, ale platit teraz za vrtanie studne (na malom a tazko pristupnom pozemku) by bol asi velky luxus... :( Teraz mame 3-fazovu Sigmu zo samonasavacim cerpadlom a 60L nadrz. To ze to huci nam ani tak nevadi, ale strasne kolise tlak. Normalne sprchovat sa da prakticky len ked ide cerpadlo, inak je to slabota. Plus mame osmozu a tej vraj prilisna zmena tlakov tiez nerobi dobre.
Odpovedať
Tak je nahodene a bezi ako hodinky. Tichucke a na poschodi sa da konecne sprchovat. :) A keby len to, mozeme naraz vodu v umyvadle pustat, splachovat aj zahradu polievat, proste parada. (Na foto je len testovacie napojenie, aby sa dala pripadne vratit stara Sigma, pridam foto aj ked to bude finalne.) https://static.4nets.sk/photo/36/9048...
Odpovedať
Tak uz vyse dvoch tyzdnov to slape ako hodinky. Mozem len doporucit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?