Mala by sa elektroinštalácia ťahať vrchom?

Dobrý deň, Chcem sa spýtať či je vhodné ťahať elektroinštaláciu vrchomv závesoch. Elektrikár mi tvrdil, že je to lepšie z dovodu dostupnosti a že ťaháva elektroinštaláciu vrchom tam kde je podlahové kurenie. Nebude to robiť problém pri strojových stierkach ? Slebo mozu isť káble kúsok pod drevenými hranohmi? Jedná sa o bungalov s vaznikovým krovom. Kable sú cyky j stupeň horlavosti Eca. Ďakujem za rady.
Odpovedať
@igojjobs vrchom by som dal svetla, nepaci sa mi to ako to je spravene, ja by dal zasuvku zemou
Odpovedať
@igojjobs no omietkari budu nadseni. z dovodu dostupnosti coho? medzi podlahovkou a spodnou dekou byva kludne aj 20 cm polystyrenu, tam na to priestor je, ked uz sa im nechce vodorovne drazky rezat. alebo na to nemaju naradie? ak by mi niekto natahal kable tak, ako je to na obrazku, tak v momente konci.
Odpovedať
Tak ako na fotke sa rozhodne elektroinstalacia nerobi. Fuserina hodne hrubeho zrna.
Odpovedať
tie preklady lezmo, to je v pohode?
Odpovedať
To celé jedná fušerina. A kde sú vence?
Odpovedať
@igor256 Preklady sú v pohode. To sú ploche nie nosné.
Odpovedať
@igojjobs úplne v pohode. Všetky stavby, ak je podhľad, ťaháme vrchom. Dúfam že si elektrikári odmerali umiestnenie stropu, kôli tým ohybom.
Odpovedať
@ruren aké vence? Pokial je to priečka nenosná, vence netreba. Zas ti niečo niekto spravil navyše na tom sfušovanom dome a musel si to platiť a teraz to ľutuješ... :-S Ešte aj sám si si odpovedal, aké sú to preklady, čiže aj priečky...... Ach jaj....
Odpovedať
@megdesign Ta stena s oknom je podla teba Priečka? Ty umelec na zmätky. Ten tvoj barak to musí byť poriadna ruina, keď ani vence nemá. A pre tvoje obmedzené vedomosti , tak si predstáv že ja som si urobil vence na každej stene či nosná alebo priečka a sám. Ja som na to nepotreboval pseudoodborníkov. Len lenivci a žobráci čo majú hlboko do vrecka to nedokážu pochopiť.
Odpovedať
@ruren tá stena z oknom má preklad uložený správne.... Daj si okuliare... Kamoško hejtuješ sa teraz sám.... Ale čo iné od teba čakať, všakže? Ešte niečo umelec? :-)
Odpovedať
@ruren veniec má, ale len tam kde treba. :-)
Odpovedať
@megdesign Čo ty trepeš stále o prekladoch? ja som napísal. ,,A kde sú vence?" A na preklady som reagoval na @igor256 Tak už konečne otvor oči.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megdesign A kde ho ma? Čo máš halucinacie?
Odpovedať
@ruren vravím daj si okuliare. Lebo ja nad oknom vidím preklad na stojato a nad ním veniec. :-D Či zas ty len poznáš veniec ako betónovy monolit?
Odpovedať
@ruren veď to vidí aj slepý, že tam je krátka tehlová vencovka.... Ach bože.... Dobre ale odbáčame už. K elektroinštalácii bola otázka....
Odpovedať
@megdesign Tam určite vencovky nevidno
Odpovedať
@ruren píšem, nasaď brejle....
Odpovedať
@igojjobs máš tam na obvode veniec?
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren k arogancii si pripíš aj krátkozrakosť.
Odpovedať
Veniec je len po celom obvode domu cize nad kazdym oknom je preklad a nad ním veniec
Odpovedať
@igojjobs dik za potvrdenie. Čo sa týka inštalácie, dá sa to aj krajšie, ale ak tam bude sdk strop podvesený, káble pôjdu aj tak predpokladám povoliť a položiť na konštrukciu sdk. Len dať pozor, aby UD profily boli pod rovinou výstupu káblov zo steny. Aby sedela výška stropov.
Odpovedať
@igojjobs Nie len že tam nevidno veniec, ale ani pomurnicu a tvoje preklady s original nosnými prekladmi nemajú nič spoločné. To sú len ďalšie tepelné mosty.
Odpovedať
@eagleowl Teba sa kto čo pýtal?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?