Lehota na vyjadrenie

Ahojte, Stavebný úrad mi určil lehotu do 15.8. na doručenie vyjadrení od všetkých správcov sietí a to bez moznosti predĺženia tejto lehoty avšak najprv bolo potrebné vypracovať geometrák a až potom (dnes) som mohol požiadať správcov sietí o ich stanovisko. Všetci majú 30 dní na vyjadrenie a nebola veľmi ochota sa baviť vôbec o urgentnom vyjadrení. Premýšľam čo mám urobiť. Môžem asi jedine žiadať o predĺženie termínu na stavebnom úrade na základe nejakého zákona, vyhlášky alebo niečo. Kto poradí?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som potreboval sice iba od troch ale vsetci neochotne no na pockanie vybavene behom 3hodin ... teta na urade neverila ze som to stihol v jeden den.
Odpovedať
no je to tak, že vyjadrenie, ktoré dajú na počkanie sa nedá použiť na stavebné a územné konanie (je to vyslovene uvedené na výtlačku) Bol som napr. v BVS a na počkanie mi dali výtlačok zadarmo ale nepoužiteľný. Následne som musel podať oficiálnu žiadosť, len kolok vyše 90€ a v tom je len vyjadrenie bez vytýčenia sietí. ZSDIS nemá klientske centrum, tam sa nedá ísť osobne. Telekom všetko rieši online ale nie je možné sa tam dopracovať ku konkrétnej osobe a doladiť detaily lebo to, čo mi poskytli je defacto nepoužiteľné.
Odpovedať
Profilova fotka
pritom by malo byť v záujme prevádzkovateľov aby si chránili svoje siete pred poškodením. *Vo svete sa všetky tieto info dajú stiahnuť z katastra, sú súčasťou podkaldov pre stav. úrad a investora s tým nezaťažujú. Aj úradníci majú nízku kvalitu, ale už som sa stretol aj s iným prístupom, " nechajte to tak, u susedov sú vyjadrenia, tie použijeme " Siete sa nemenia a ani nepribúdajú každý deň. Celý vtip je v tom, že tieto vyjadrenia si má vyžiadať stavebný úrad oslovením zúčastnených, ktorí sú účastníkmi konania, aj keď sa nevyjadria, sú chránení, pretože aj po vyjadrení musí investor zabezpečiť vytýčenie prípadných sietí aaby nedosšlo k ich poškodeniu, takže tu je činnosť duplicitná.
Odpovedať
@luki211 požiadaj SÚ o predĺženie tejto lehoty napr. o ďalší mesiac a do časti odôvodnenie uveď to čo si napísal sem.
Odpovedať
:-D s telekomom doladit podrobnosti... neda sa na pockanie... Sa mi zda, ze tu bude problem inde - trosku spekulativny pristup, podat stavebko/uzemko a nemat vyjadrenia, nemyslis? Preco sa stazujes na urad ked sa presne pise, co mas k SP/UP dolozit? Vsetko toto su exaktne a jasne veci - co chces na ziadosti do telekomu doladovat? Bud si v dotyku, alebo niesi - nic medzi tym neexistuje.
Odpovedať
@marekjahoda stavebný úrad chce od správcov sietí vyjadrenie k stavbe, nie len to, či sme alebo nie sme v dotyku sietí
Odpovedať
tak teraz uz vobec nechapem... si na stavebnom fore ergo, ludia tu stavaju alebo stavali. VSETCI museli mat vyjadrenie spravcov sieti k stavebku, len (zda sa), ty nie... cize nerozumiem, co tu lamentujes. K vyjadreniu ti treba vyznacenie zaujmovej lokality a projekt architektury - niektorym ani to, pripadne niektori si ziadaju profesistov (vodari vodu - projekt + technicka sprava, plynari plyn atd.). Telekom je najlepsi, lebo ti staci oznacit zaujmove uzemie, zaplatit smskou a do dvoch-troch dni pride oficialne vyjadrenie pouzitelne k stavebnemu/uzemnemu konaniu. Co prosimta tam chces doladovat? Ved to su exaktne veci.
Odpovedať
@luki211 Máš lehotu do 15.8. A ak to nestihneš, čo sa stane? Zamietnu ti žiadosť o stavebné povolenie? Alebo prerušia konanie? či konanie je prerušené do 15.8? Keď si podával žiadosť, nemal si žiadne vyjadrenia? Ani geometrák? Síce neviem na aký účel si musel vypracovať GP, ale ak to spomínaš, tak asi dôvod na to bol. Ja som k žiadosti o SP GP nepotreboval. Alebo pod GP myslíš niečo iné. Skús požiadať o predĺženie lehoty. Ak nevyhovejú, nič tragické sa nedeje. Podáš žiadosť o SP znovu, až budeš mať všetky podklady. A tú lehotu ti oznámili kedy? Predpokladám, že nie včera.
Odpovedať
Profilova fotka
@luki211 Mne sa tiez nezda, ale budis, poziadaj SU o predlzenie lehoty, ked nepredlzia co uz, poziadas o SP znovu s potrebnymi dokumentami. Treba najprv papiere a potom ziadat o SP.
Odpovedať
@luki211 Myslim si, ze ti na SU predlzia lehotu, zase o nic nejde, da sa poziadat ked tak znovu, ale myslim, ze ti vyhoveju.
Odpovedať
hmmm ako neviem, preco sa spoliehate na to, ze vam na uradoch a zvlast tych nasich vsetko daju a vyjadria sa hned
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?