Kupa a prestavba domu, vypnutie plynu

Ako sa to rieši? Typový príklad: - idem kúpiť dom - k dátumu napr. 31.3.2016 - DOVTEDY musia majitelia odist a umoznist mi nastahovanie, OK - v dome je plyn, majitelia platia za plyn napr. 150e/mesacne - ja idem dom prestavat, t.j. nebudem pouzivat ten plyn vobec nasledujuce mesiace Ako sa riesi taka situacia? Myslim presne. Terajsi majitel, ci novy majitel musi ist na plynarne a povedat im , ze sa nehnutelnost predala a ze nasledujuce mesiace nebude tam ziaden odber plynu? (lebo sa ide nehnutelnost prestavat) alebo ako? rovnako to platenie za plyn, majitel to ma asi SIPO, alebo neviem ako, to sa uplne zastavi nie? a zacne sa platit az ked bude po prestavbe a znovu sa zapne privod plynu. Predpokladam taktiez, ze plynarne, teda niekto z nich by mal 31.3.2016 prist a z plynomera odcitat aktualnu hodnotu, aby sa vedel vysporiadat s terajsim majitelom. a novy majitel pojde od 1.4.2016 ci? kto toto riesi? Dakujem
Odpovedať
@fajnotka v case odovzdania nehnutelnosti sa normalne vypise preberaci protokol, kde sa zapisu stavy meracov... potom si novy majitel musi uzavriet zmluvu z plynarnami, vodarnami, elektrarnami svoju zmluvu, to ako to mal predchadzajuci majitel je jedno.
Odpovedať
@gashtaan ten preberaci protokol sa zapise len medzi novym a starym majitelom? teda nejaky papier, kde bude stav elektromera, stav plynomera a tak? nemusi tam byt tretia strana?
Odpovedať
@fajnotka preberaci protokol sa spisuje len medzi novym a starym majitelom, je to potvrdenie pre nich... ked potom volas do plynarni napriklad, nahlasujes cislo meraca a jeho stav. Keby si umyselne nahlasila vyssi stav, stary majitel sa moze pri vyuctovani ohradit a dolozit svoje tvrdenie tebou podpisanym protokolom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?