Ktorý Protherm vybrať?

Máme 5izby,2kupelne,kuchyňa,veľká garáž a dve priestranné chodby...pôvodne sme chceli tigra s 42l zásobníkom,ale odradili nás že v prípade poruchy zásobníka vody treba meniť celý kotol.Takze ohrev vody bude osobitne.Aky kotol odporučíte? Chcem viac názory dať si to dokopy.
Odpovedať
Profilova fotka
No neviem mal som tiger turbo odisiel po 16r a kupil som zas ale kondenzacny.
Odpovedať
@wolodymyr a je úspora,keď už kondenzacny?
Odpovedať
Profilova fotka
@654852 neviem ... ja tieto veci neriesim ... pouzivam to pre komfort nie pre setrenie. Ps ...mam ho 9mesiacov.
Odpovedať
@wolodymyr tak je tam rozdiel kondenzačné -nekondenzacne aj 1000eur..ale 9 mesiace je málo na porovnanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@654852 uz su len kondenzacne 😉 Zale?i kolko teplej vpdy ti treba. My mame sice vanu ale malokedy vanujeme. Ja nikdy.
Odpovedať
@654852 mám doma 15 ročného panter 24ktv s prietokovym ohrevom vody. Neviem ale mne tých 42l príde zbytočných. Načo mi ma ohrievat vodu keď niesom doma? A pri našom sprchovani vypustim 42l ako nič a zas funguje ako prietokovy 🤷‍♂️ môj názor. Aj tak vypustim prvé studenú vodu kým príde tepla jedine že máš bay-pass čo si myslím že je len ďalšie vyhrievanie zbytočnéj vody. Tiež sa zamýšľam nad výmenou kotla určite s prietokovym ohrevom vody, kondenzacny a inak som stratený.
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 no pretože máš 42L rezervu teplej vody. Keď ti vypadne elektrina tak máš aspoň pár litrov k dobru ... nastane situácia, že budeš niečo umývať horúcou vodou, minieš 15 litrov, tých 15 litrov potom kotol ohreje za pár minút, nebudeš stále triafať čas kedy ohrieva... je viacero scenárov kedy to má zmysel a kedy nie. Jasná vec, že je tam aj strata a nutený ohrev vody aj bez odpúšťania ale s tým sa ráta. Kotol nemáš na to aby ti šetril ale vytváral tepelnú pohodu ... keď chce v nejakom smere človek šetriť, nesmie kúriť, jazdiť autom, fajčiť, nabíjať si telefón ... 😛
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Nám navrhli Protherm Ray 12kW https://kotly.heureka.sk/protherm-ray... Je tu niekto, kto má ešte úspornejší, prípadne modernejší? Sme dvaja, jedna kúpeľňa, 3 dní v office mimo bydliska.
Odpovedať
@tomik25 To je elektrokotol, špirály, účinnosť u každého vyrobcu rovnaká.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?