Ktoré je najspolahlivejšie ponorné čerpadlo a expanzka ?

Profilova fotka
Viete prosím poradiť ponorku a expanzku cca. 100l pre automatické zavlažovanie 2á trávnika + WC kúpelna v dome. Máme vŕtanú studnu priemer 200mm, výdatnosť 100l/min. Mám na mysli akým značkám sa vyhnúť, príp. ktoré sú najmenej poruchové značky ponorného čerpadla. A expanzka aby bola aj pre pitnú vodu, ak budeme chcieť piť studnovu vodu. Ďakujem za každú radu a osobnú skúsenosť.
Odpovedať
Aquamonts st 1814 s motorom franklin electric, ale studniar by mal rozhodnut, ci nie je je stolitrove prilis silne. Podla mna je lepsie st 1316, max prietok 70 litrov. http://www.aquamonts.sk/index.php?rou...
Odpovedať
@danielta999
Odpovedať
tiez mam st1814, s frekvencnym menicom, zatial ok
Odpovedať
10 rokov mam cerpadlo EBARA Idrogo a nikdy mu nic nebolo tak spokojnost :-) ja by som sa hlavne vyvaroval znaciek co - nemaju servis na SVK - su od neznameho vyrobcu (tzn ked si zadas meno vyrobcu na internete tak ti najde realnu stranku po anglicky od nemeckeho, talianskeho atd vyrobcu a teda vies ze to len niekto nepredava teraz 3roky pod jednym menom, dalsie tri pod inym a nahradne diely ked budes potrebovat nikde nezozenies) -ak je potencial pripojenia celeho domu do buducna tak kupuj s frekvencnym menicom
Odpovedať
Tie aquamonts cerpadla vyzeraju zaujimavo. To su slovenske? Znamy mi odporucil, ze spicka je Pedrollo. Co myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za odpovede, Aquamonts aj Ebara sú určite kvalitné, ale mne sa zdá len za čerpadlo 550€ vela. Moja otázka teda znie, či potrebujem ponorku, alebo stačí domáca vodáreň? Čerpadlo bude v 1,5m šachte. Studna má 10,5m a voda začína od 5m. Takže čerpadlo bude ťahať z 7m hĺbky, automatické závlaha má tri vetvy (budú sa striedať) a najdlhšia je 40m dlhá. Potrebujete tlak asi 3bar. Poradte prosím
Odpovedať
@danielta999 Ja tiež uvažujem nad kúpou /neviem aké/ či ponorné alebo vodárničku... Bol som v jednej predajni a doporučili mi teraz novinku a to Belumi typ EASY E-DEEP 1200 cena 289E..www.belumi.sk...Možno že som Ti teraz trošku pomohol v rozhodovaní.. ;-)
Odpovedať
@ radoslavc - Aquamonts predava taiwanske cerpadla Stairs. Pedrollo je velka Talianska firma, nebal by som sa toho. @technik007 - to cerpadlo je stary znamy Divertron, rozhodne to nie je novinka :-D toto cerpadlo ma velku nevyhodu a to spatnu klapku zabudovanu vo vnutri cerpadla. V pripade ze sa v nej zasekne necistota (napr. aj piesok) tak musis cele cerpadlo poslat na reklamaciu lebo nevypina. Skus si pohladat recenzie po internete. Tento stary system konstrukcie bol uz prekonany pozri napr: http://www.pedrollo.sk/index.php?page... V kazdom pripade pre danielta999 neviem ci je to najlepsie riesenie, kedze ona chce pripajat aj dom a potrebuje teda aj vacsiu nadobu nech sa cerpadlo nespusta pri kazdom splachnuti. @danielta999 -najlacnejsie riesenie pre teba je asi vodaren ale komfortnejsie by bola ponorka ktoru nepocujes, nezabera tolko miesta a nekoroduje vo vlhkej sachte :-) Plus nemusis riesit cez leto ci ti neklesla hladina pod tych 7m ...Ale podla mna ti staci aj vodaren so samonasavackou ak mas ozaj v 5m hladinu aj v lete ked su sucha a vela polievas.
Odpovedať
@mirec1 so znamym som toto riesil. Clovek usetri 500e ale narobi si problemy.... odporucal mi to pedrollo - ma to udajne velmi nizku spotrebu a 100%, plastovu sachtu, tam tlakove spinace - v kazdom rozny tlak - iny pre polievanie do zahrady, iny pre dom... Idem tahat vodovod a kanalizaciu po pozemku, uvazujem ako to potiahnut. V akej hlbke by mala byt kanalizacia, kolko davate vodu? (1m? - trenciansky kraj), moze sa kanalizacia krizovat s vodou? resp. ako daleko by od seba mali byt tieto dve potrubia?
Odpovedať
Profilova fotka
Rozhodli sme sa upustiť od využívania studne v kúpelni a WC a po konzultácii v predajni sme sa rozhodli pre Samonasávacie čerpadlo EBARA JEXM 150 + Tlakový spínač EASYPRESS http://www.ebara.sk/index.php?stranka... http://www.cerpadla-zavlahy.sk/tlakov... Vody v studni máme skutočne dostatok. Bude to podla Vás dobré riešenie na automatickú závlahu ? Najdlhšia vetva má 40m a potrebuje 50l/min. Ostatné vetvy majú 30m a spotrebu 40l/min.
Odpovedať
@danielta999 - ak ides iba do zavlah tak idealne riesenie ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@danielta999 ako funguje čerpadlo a tlakový spínač po roku používania?
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?