Ktoré IS môžu ísť v spoločnom výkope?

Prosím vás neviete ktoré IS môžu isť v spoločnom vykope za určitých podmienok splnajúce požadovane rozostupy? Dakujem za zmysluplne odpovede!
Odpovedať
Profilova fotka
všetky, kanalizácia, voda, plyn, káble, nesmú ísť nad sebou, musí sa dodržať osový rozostup, križovať sa môžu.Pozrite http://www.archiportal.sk/2011/12/13/...
Odpovedať
@jrm66 potrebujete urobit 60cm ryhu hlboku aspon 1,2m, na dno date v jednom rohu vodu (pripadne aj hadicu na privod studnicnej vody do domu), v druhom rohu plyn, obsypete to 0-4 pieskom, prisypete zemou 15cm, date signalizacny vodic CYY 2,5, na to pojde 20cm zeme, na to ide vystrazna folia (biela a zlta), potom ulozite do stredovej osi vykopu hlavny elektricky privod v chranicke (vedla neho mozete ulozit aj kabel na el. vratnika, pripadne napajanie el. brany, cisticky, prepinanie nocneho prudu a pod.) to sa zase obsype frakciou 0-4mm, na to ide 30 cm zeme, vystrazna folia cervenej farby a na to dalsich 30cm zeme. Kanalizaciu by som umiestnil radsej mimo tohoto koridoru, pretoze pri jej pripadnom poskodeni hrozi postupne poskodenie ostatnych vedeni.
Odpovedať
@stowasser do 60cm ryhy ich všetky nenarveš, potrebuješ 90-120cm šírku
Odpovedať
@slavoslav splna to tak normu a vsetky vzajomne odstupy a nie je problem na to dostat reviznu spravu (aspon pred 3 rokmi to tak bolo)
Odpovedať
Mam 3 metre siroky pas medzi domom a hranicou pozemku a pojde tade pripojka vody, plynu a kanalizacia. Ako to mam zrealizovat? V jednom vykope to asi nemoze byt.
Odpovedať
@originalx treba zohladnit vysku napojenia kanalizacie a podla toho sa rozhodnut. Sucastou vaseho projektu je aj napojenie sieti. Na sirku 3m dokazete dat napojenie celej ulice. Osobne by som kopal jednu ryhu 40cm lyzicou a do nej dal plyn a vodu a druhu ryhu lyzicou sirokou 20cm a do nej dal kanalizaciu. Medzi ryhami polmetra medzera.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx prípojka po dvore môže ísť spolu, celý predpis je o tom, že ak praskne mestský vodovod v hľbke 2 m a nad ním ide plyn a ešte aj káble, nedá sa vykopať strojom, a rýchlo, doma je to jedno, dolu kanalizácia, tá neodíde, prisypať, nad tým voda a plyn, prisypať a na druhú stranu výkopu káble. Tie sú problematické v tom, že spojové nemôžu ísť tesne vedľa elektrických, v tabuľke sú vzdialenosti.
Odpovedať
@stowasser @jan45 takze plyn a voda mozu ist v tej istej hlbke? Kanalizacia od domu po reviznu sachtu moze byt dajme tomu 50-100cm? Od reviznej sachty po obecnu kanalizaciu bude asi 4metre, ta je asi 3metre hlboko. Alebo ako pan jan pise hlboky jeden vykop, kanalizacia dolu a hore plyn na jednu stranu a voda na druhu stranu vykopu?
Odpovedať
veď na stavebné povolenie potrebuješ projekt jednotlivých prípojok, robí sa to aj v jednej ryhe, projektan bude viedieť http://www.archiportal.sk/2011/12/13/...
Odpovedať
Sorry ;-( ako som si pozabudol v úvodnom príspevku doplniť dosť podstatný udaj že sa jedna o pouličný vykop tzv. hlavný rozvod k odberným bodom pre rôzne pripojenia konkretne: Elektrina, voda možno pouličné osvetlenie, plyn pripadne aj multimediálny káblový rozvod. Odpad kanalizačný nie lebo tam to nehrozí a pre splaškovú daždovú vodu bude extra vykop na opačnej strane cesty. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Je mozne to mat cele v jednom (dostatocne sirokom a hlbokom) kolektore / vybetonovanom zlabe? Ide o to, ze by som pripadne cez ten kolektor lahsie dostal na pozemok dalsie siete, napriklad TV/net, pripadne dalsiu vodovodnu pripojku. Predbezne tam nepotrebujem davat elektriku, takze to nie je podmienka. Ale ak by sa tam dala strcit, tak by som to zvazil. Dakujem.
Odpovedať
@juraj15 Je to možné, je to drahšie, ale pre prípadné budúce ťahanie sietí jednoduchšie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@expeeert Dakujem za bleskovu odpoved! Budeme to samozrejme riesit oficialnym projektom, len som potreboval vediet, ci je mozne tymto smerom podniknut nejake kroky. Este raz vdaka.
Odpovedať
@juraj15 Načo zadávaš tú istú otázku 2x? Potom je v tom chaos - niekto odpovedá tu, niekto v tej druhej téme. http://www.modrastrecha.sk/forum/prip...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@dedo758 @stowasser @jan45 Zdravím,chcel by som sa opýtať,kopal som dnes výkopy pre osadenie plastových nádrží,mám na pozemku prípojky,od cesty na pozemok idú 2 hadice,vpravo voda 32,vľavo kanál 40(tlaková).Sú od seba 60cm v spoločnej ryhe hlboko 150cm.Zistil som,že projektantka mi tie prípojky,ktoré idú od cesty na pozemok do nádrží zakreslila opačne,tz.,že vodu vľavo,kanál vpravo (pohľad od domu) a podľa toho nákresu som aj všetko pripravoval.Teraz to neviem prispôsobiť,vychádza to tak,že by som musel tie prípojky prekrížiť,je to možné keď je to v spoločnej rýhe?S kanálovou nádržou tiež neviem veľmi hýbať,lebo od domu ide 45 stupňové koleno DN 160 k nádrži.Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@yakuza križovanie na pozemku nemusí úplne rešpektovať predpisy, tie sú kvôli opravám verejných sietí, teda prístupu k nim.
Odpovedať
Tak tak, kľudne križuj. Papier je jedna vec, ale v reále sa nedá vždy všetko dodržať. A hlavne si všetko pofoť, čo keby... @yakuza
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Dobry den. Kopem si cez dvor vykop na el.kabel do garaze. Mozem cez tento vykoppptiahnut rovno aj vodu na polievanie? Dakujem
Odpovedať
@peto_oro_orovcik a prečo by si nemohol?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?