Kto by mi urobil prípojku elektriny v okolí Galanty?

Moze mi niekto dohodit sikovneho elektrikara,ktory by mi urobil elektricku pripojku z Galantskeho okresu!?Neviete nahodou cenu?
Odpovedať
1
2
Ahoj kahanek.Neviem Ti poradiť nikoho z okresu Galanta ale ohľadom cien Ti povedať môžem,lebo robím vo firme ,ktorá robí aj el.prípojky.Záleží na tom akú máte prípojku.Ak je to jednoduchá s málo metrami kábla ,tak tá vacsinou vychádza okolo 20.000 aj revíziou.Ak nemáte projekt tak ten aspoň u nás výchádza na 2.000,-.Keď je prípojka už náročnejšia napr.taká kde sa stavia aj stľp tak tá vzchádza aj do 40.000.Ak máte aj zemné práce ako jew výkop káblovej ryhy tak tam musíš rátať tak 350,-Sk za meter výkopu aj zo zásypom ,ale to si môžete robiť aj sami.A veľmi záleží aký máš kábel v projekte či medený ten sa označuje CYKY alebo hliníkový ten sa označuje AYKY a ešte k tomu hrúbku.Základný prípojkový kábel je vacsinou AYKY 4Bx16 a ten stojí okolo 50,-Sk za bm.Alebo CYKY 4Bx16 ten stojí okolo 120,-Sk za bm.A ešte záleží od toho či je prípojka vzdušná alebo zemná.Pri vzdušnej sa používa kábel s označením napr.AYKY z a pri zemnej sa zase dáva na kábel chránička,ktorá tiež stojí od 45 po 100 Sk záleží od hrúbky.A potom ešte rozvádzač jednoduchý jednotarifový aj spodstavcom vychádza okolo 4.500,-sK. a potom platíte pripojovaciu zmluvu na elektrárňach ak je teda nová prípojka a to stojí 5.000,-a oni Ti prídu nahodiť poistkovú skrinku na stĺp a elektromer.Pokiaľ je to stará prípojka ale funkčná a iba ju prerábate tak tu na elektrárňach neplatíte a poistkovú skrinku Ti kúpi firma a vzjde okolo 1.500,-Sk aj s upínacím pásom na stĺp. Ceny sú v Sk a také aké sa používaju v Žilinskom kraji,nechcelo sa mi to prerátavať do €.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj Kahanek, ja mam elektrikára superného ;-) ale je z trnavy. Ak byvas v Galante zas to nie je až tak daleko. Síce neviem, má dosť roboty ale za pokus by to stálo.... ak chceš císielko napís mi IP :-) - teda ak moze byt aj z Trnavy
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ahoj marianitka! ja som z trnavy a hladam sikovneho elektrikara,za rozumnu cenu. poslala by si mi ciselko? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Caute, zaujimala by ma cena prace ze elektricku pripojku. Myslim cenu prace a materialu. Presnejsie, zabetonovanie el. rozvodnej skrine, privedenie kabla do domu. Skrina je 4,5m od domu, a v dome po isticovu skrinu je to asi 7m. V dome bude kable len na zemi (neskor sa zabetonuje pod poter). V cene su vykopove prace, cena betonu, piesku na zasip, tehal na prikrytie, a pod. A taktiez na zaver aj reviznej sprave o pripojke. Pytali odo mna 500.-€. Co hovorite ? Dakujem Vam
Odpovedať
Profilova fotka
A este si si ich nezavolal?to mas zadarmo.Aj ja by som vahal ci to spravim za tu cenu.
Odpovedať
uz som ich zavolal, lebo sa to vsetko strasne natahuje. Aspon si ma trochu potesil, ze cena je dobra. Dakujem
Odpovedať
Veľmi dobrá cena ;-) Máš v tom aj cenu rozvodovej skrine, hlavného ističa, káblov a domových poistiek ? Mňa pre 2 rokmi len zmena z 1F na 3F prípojky v byte, HI 3x25 A + bytová poistná skriňa, ističe, 2x prúdový chránič, káble, a krabice do nového jadra + revízna správa a stála 35.000,-Sk. Ale vybavované na poslednú chvíľu a hotové za 2 dni :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Prosím vás neviete mi niekto povedať, či sa môže elektrická prípojka k rod. domu viesť popod alebo ponad vysokonapäťový kábel, ktorý je zakopaný v zemi?
Odpovedať
sika1: križenie káblov podla STN 736005: VN/NN - 20cm samozrejme uložené v chráničke... či pod, alebo nad, o tom norma nehovorí... Takže je to jedno, no podmienky si kladú Energetici... Musíte mať odsúhlasený projekt prípojky a tam musí byť napísané ako to bude realizované....
Odpovedať
superstar - je v tom len to co som pisal. Rozvodna skrina stala cca. 450.-€
Odpovedať
Profilova fotka
pifo, ďakujeeeeeem... ani netušíš, ako si ma potešil. U nás ma už každý strašil, že sa to jednoducho nedá a nepovolia nám to. Hurá, takže v pondelok sa mi už bude ľahšie kráčať na tie elektrárne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
mamu za aj vykopove prace,aj natiahnutu elektriku az k pozemku /podkopanie cesty/ kde kupime tu skrinu?to len od elektrarni sa da kupit??
Odpovedať
Profilova fotka
tu skrinku si normalne kupis.. oni ti poslu z elektrarni ze ake ma mat parametre... my mame pripojovaci poplatok 0 EUR a skrinku sme kupili takuto Rozvádzač s miestom pre 1 elektromer a prípravou pre HDO, Stojan - kovový rám z profilu 30x30x2mm, na ktorom je rozvádzač upevnený. Pilier - voľne stojaci podstavec s káblovým priestorom na upevnenie rozvádzača. Poistková skrinka SP-0 montovaná pod rozvádzač Zásuvka 400/230V,32A-5kol., upevnená na zadnej strane RE, alebo stojanu cena za nu bola 180 EUR...
Odpovedať
Profilova fotka
@maznacik007 pripojovaci poplatok 0?to ako ujovia z elektrani za to ze ti prisli zapojit tu skrinu nebrali penizaky?? :-o
Odpovedať
Chcem sa spýtať, či ste dávali druhú žiadosť, lebo keď sme v prípravnej fáze - projekty, chválenie čističky, vyjadrenia od elektrikárov, vodárov... dávali žiadosti, tak nám odpísali, že vyhovejú aj aké sú podmienky. Teraz máme cca 150 m kábla zakopaného v zemi, čakáme len na stĺp, ktorý musia dať oni a ponad cestu sa napojiť na existujúci stĺp. Ešte dajú naň "skrinku" a mali by nás zapojiť. Vraj však musíme podať žiadosť a oni majú na to 30 dní... Je to naozaj treba žiadať druhýkrát??? ...keby sme to vedeli, už to vybavujeme, takto budeme stáť. Mysleli sme, že keď bude všetko z našej strany nachystané, len prídu, pozrú v teréne, kde treba osadiť stĺp, pomerajú a spravia. Káble, chráničku, pásovinu a ostatné veci nám pozháňal sused v ČR, kde momentálne pracuje, stálo nás to cca 1000 EUR, za robotu vzal 30 EUR, takže ho budeme brať aj na elektrinu do chalupy. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
andy my sme tam mali stary domcek kde bola elektrika pripojena vzduchom tym starym sposobom... cize neslo o nove odberne miesto... elektriku nam boli najprv ujovia z elektrarni zadarmo odpojit a zadarmo pripojit... to nam normalne doslo v tych zmluvach o pripojeni.... co nam poslali z elektrarni ked nam posielali aj tie parametre pripojenia.. domcek sme cely burali... cize detto plyn kanalizacia, ale predpokladam ze u stavieb ktore su na novych pozemkoch je to ine... tie poplatky.... ostatne nam riesi bratranec on je elektrikar...
Odpovedať
Profilova fotka
dakujeeeeeeem
Odpovedať
@jankajs to ste asi v prvej fáze žiadali vyjadrenie k stavebnému konaniu. Ak máš uzavretú zmluvu o pripojení, uhradený pripojovací poplatok a tvoj elektrikár už urobil prípojku a dal Ti revíznu správu, zober( pošli ) ju technikovi, ktorého meno máš na Zmluve o pripojení. Technik Ti Zmluvu odúhlasí, zabezpečí pripojenie na stlpe a pošle Ti list aby si s Dodávateľom elektrickej energie uzavrela zmluvu o dodávke. Po uzavretí zmluvy o dodávke Ti prídu namontovať elektromer . U nás to bolo takto :-)
Odpovedať
Ahojte. My akurat teraz riesime elektricku pripojku na pozemok. Nevieme ci mame tahat kabel cez cestu popod zem alebo mame dat stlp. Cez cestu to je jednoduhsie ale zasa museli by sme ,,znicit" travniky, dlazby a murik susedov od ktorych by sme tahali elektriku. A je tam aj riziko ze ked sa bude nieco kopat na ceste tak ze nam rozkopu aj elektrikua budeme odstaveni. Viete nam poradit co je lepsie? A ako to je cenovo?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som osobne tahal popod cestu.stlp je drahy a kopec papierovaciek.
Odpovedať
@h.a.i.n.y Treba sa spýtať na rozvodných závodoch ( ZSE, VSE, SSE). Uprednostňuje sa zemná prípojka pred vzdušnou. A je to lacnejšie. Cena závisí od celkových nákladov, dĺžky trasy, ceny za pretláčanie pod cestou ...To s tým prekopaním nehrozí. Technik ti určí hĺbu a trasu kadiaľ povedie kábel a ten sa potom zakreslí. Pred každou rozkopávkou ( voda, plyn, kanalizácia) si realizátor prác musí najskôr overiť trasu vedenia.( Rozvodné závody majú technikov rozkopávok, na ktorých sa realizátor obráti písomne vopred.) Keby si potreboval niečo prekopávať Ty, tak predsa budeš vedieť, kadiaľ vedie kábel :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
mam jednu otázočku. mam záhradku oproti bytu cez cestu.potrebujem tam sem tam elektriku na záhradné prace. môžem si tam natiahnuť vzduchom elektrinu priamo z bytu zo zástrčky predlžovačkou???? :-S
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte. Chcela bi som sa spýtať,aký je postup pri zmene prívodu el. do domu. Jedná sa o to,elektromer s poistkami máme v dome a chceme to dať na ulicu. Chceme to dať do vonkajšej steny domu z ulice. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte. Tak pokial viem tak vzduchom to elektrarne nechcu pripajat. No aj ja by som mal otazocku: Mozem farebne preznacit fazu? (ci to povoluju normy) Jedna sa o kabel, ktory bude viest z HDO umiestnenej na stlpe obecneho vzdusneho rozvodu TNC popod cestu az do elektromeroveho rozvadzaca cca 25metrov. Nakolko bod rozdelenia bude v elektromerovom rozvadzaci (samozrejme zemnenie atd...) budem viest kabel CYKY 4x10. Problem je v tom ze viem zohnat za dobru cenu novy kabel CYKY 4x10, no so starym farebnym znacenim zil. Podla novej normy ma byt farebne znacenie: zelenozlta, cierna, hneda a siva, no a ja by som mal :zelenozlta, cierna, hneda a cierna. Viem tuto ciernu fazu preznacit (najlepsie zmrstovacou buzirkou sivou) bez toho aby som mal problem s revizakom, normamy ci elektrarnami?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ahojte, dostala som ponuku za komplet zariadenie elektrickej pripojky - material, prace, reviznu spravu a projekt pripojky v okrese Senece za 590 Eur. Je to prijatelna cena? Je v tom naozaj vsetko, k dispozicii mam pozemok a na hranici mam dotiahnute IS. Potebovala som zabezpecit vsetko pre to aby ma pripojili elektrarne, no neviem sa zorientovat v cenach.
Odpovedať
kvetinkaba ked pozriete vyssie tak pisu za 1000-1500 €. Odkial je Vas elektrikar? Mozete mi dat kontakt na neho? Dakujem
Odpovedať
@dabis Nasla som si ho cez aliancnych partnerov ZSE. Je z Pezinku. Nakoniec si to idem robit individualne a zabzpecila som si zlvast projekt a zvlast material ....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Pozdravujem Idem stavať nový dom a chcem sa informovať ohľadne elektrickej prípojky... Projekt el. prípojky ma stál 50 e. Elektrický stĺp je cca 30 m od hranice môjho pozemku. Chcem si robiť čo najviac vecí svojpomocne (výkop. práce, murárske práce). Elektrický rozvádzač bude asi 5 m od domu v plote ... Ale zaujímalo by ma, aké sú ceny: - skrinka na stĺpe ??? - kábeľ od stlpa po el. rozvádzač, aký typ + ostatné materiály (chránička atď ....) - elektrický rozvádzač (cena ...) - ostatné materiály ... - poplatky (25 A istič) - ostatné poplatky (revízia a pod. ...) Všetky informácie, ktoré mi poskytnete mi pomôžu. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?