Kolko Vás vyšla technika do vlastnej studne ?

Ahojte , studnu už mame navrtanu a aj šachtu spravenú ... viete mi povedať kolko Vás celkovo vyšla technika do studne ? Ďakujem pekne
Odpovedať
1
2
@suzantem cca 600EUR
Odpovedať
Profilova fotka
my sme kúpili kvalitnejšie čerpadlo 1180eur Grundfos
Odpovedať
@ivetmar v com je lepsie ako cerpadlo za 200€?
Odpovedať
@suzantem Ponorka alebo samonasávacie čerpadlo je v pláne? ( Hĺbka studne a hĺbka hladiny vody od dna šachty?) @mackoke To vyzerá na 100 metrový vrt, preto... ;-)
Odpovedať
@dedo758 samonasavacie 100m nevytiahne... fyziku neoklanes/nepresvedcis ani 2000€ cerpadlom :-)
Odpovedať
@mackoke A kto tu píše o samonasávacom čerpadle do 100 metrovej studne? :-) Tých 100 metrov bolo na margo reakcie na príspevok ivetmar za cenu čerpadla...
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 vrt je 60m a studňa sa používa ako jediný zdroj pitnej vody v dome ale i na polievanie..
Odpovedať
Pre mňa je kvalita toto https://www.prodoshop.sk/cerpadla/pon... :-)
Odpovedať
studna je hlboka 9,8m . Vodár nam povedal že cela komplet technika do toho vzjde cca 850-900 € . tak som sa chcela uistiť či je cena primerana :-)
Odpovedať
@suzantem co vam tam chce dat nejake pozlatene cerpadlo? :)
Odpovedať
Profilova fotka
Cerpadlo som kupil klasicku ponorku za cca 180€, volake ruské :) Plastova čierna hadica 9m ,spetna klapka..a rury do domu som uz mal. Tlakovu nadrz mam z bazosu za 20€ :) zachovaly stary dobry Darling. Za darlingom mam filtraciu cca 120€ komplet 5 patron na cistenie vsetkeho, ale zalozenu mam len proti nečistotám. Keby som chcel pitnú vodu do systemu, len zalozim ostatne patrony a otocim ventil.Vodu vyuzivam na napajanie exterierovej vody na polievanie, a wc splachovanie. Čerpadlá mám dve, jedno v studni a jedno v zakopanej 1000L nádrži "IBC kontajner". Takže si prepnem kedy chcem míňať dažďovú..a ked nieje dažďová tak ide studňa.
Odpovedať
@dedo758 nespochybnujem tvoj vyber .... len ma zaujima ako si prisiel ze prave toto je kvalita .... na zaklade coho?
Odpovedať
Článok sa načítava...
40-ročných skúseností môjho otca... :-)
Odpovedať
@dedo758 to cerpadlo sa vyraba 40 rokov????? to co sa vyrabalo pred 40 rokmi dnes uz nie je pravda :-)
Odpovedať
Ja ich 20 rokov montujem... A Sigma je stále Sigma :-)
Odpovedať
@dedo758 vyzera zaujimavo, aky ma vykon, spotrebu a kolko vody vytlaci za minutu? Akurat riesim uchyt cerpadla v studni, su take textilne drziaky co drzia aj kabel...ale skor by som asi veril nejakemu zeleznemu lanu alebo retazi..ako to uchytavate? Ruru pouzivate hdpe alebo ldpe, alebo? Aky priemer sa odporuca? ja mam na ponorke vystup 1 coll... Taktiez kvoli spotrebe a setreniu cerpadla som rozhodnuty pre pouzitie frekvencneho menica. Este nie som rozhodnuty aku velkost tlakovej nadoby. Zo studne pojde voda do dvoch domov, taktiez bude nim mimo zimy zasobovane zavlazovanie...niekto hovori ze staci 24l..niekto 80l..co odporucate?
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc ak máte miesto, 80 l. @suzantem Vy kvalitu čerpadla nemôžete posúdiť a nedajú sa použiť ani odporúčania, pretože to, čo je dobré tam, u Vás nemusí fungovať. Výber je závislý na parametroch, o ktorých sa vôbec nezmieňujete.
Odpovedať
@radoslavc cerpadlo zaves na obycajne lezecke lano, praveze zelezu by som neveril, ved je to vode a vlhku. Pouzit frekvencny menic sucasne s velkou expanzkou mi pride ako nezmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám ponorku od Sigmy 340€.+ tlaková nádrž 130€. Hadice kolená filter spínač atd celkovo asi ďalší100€.Nerátm vzdialenosť studne od domu to mám 70m.Tam treba rátať kábel a hadicu to je cca 4€/mb. @radoslavc Ja mám 120L a menej by som nedával.Na dva domy určite viac.
Odpovedať
@gashtaan preco?
Odpovedať
@radoslavc lebo je tam potom ten frekvencny menic uplne zbytocny.
Odpovedať
@radoslavc - pri pouziti frekvencneho menica ti staci 24l. Viac nedavaj je to nezmysel, cidlo tlakoveho menica ti vyhodnoti ze mas aj velmi minimalny pokles tlaku v systeme takmer okamzite a potom uz ta vacsia nadrz nema zmysel kedze sa ti pomalymi otackami sputi cerpadlo. Dava sa obvykle nadrz o velkosti 10% maximalneho prietoku cerpadla. 24litrov je uplne OK.
Odpovedať
@gashtaan no co viem, hlavne setri cerpadlo a znizuje spotrebu.... Ruru z cerpadla dat jednocolovu? podobne jednocolove aj ostatne vetvy do domu, zavlazovanie? alebo tam staci uzsia? Bol som vcera v Polsku tam mali len PE....u nas davame HDPE?
Odpovedať
@radoslavc nie, hlavne meni otacky motora podla pozadovaneho prietoku pri danom tlaku. To co usetri na spotrebe ti tazko vrati peniaze investovane do neho, ak budes mat 80l expanzku, tak sa ti spustat minimalne, takze motor tiez neusetris. Ale ved ako chces, ja tvoje peniaze nezarabam :) Colove hadice daj vsade, je jedno aky PE.
Odpovedať
@gashtaan :) takze lepsie dat 80l expanznu bez frekvencneho menica?:) lebo ak to je tak ako pises...tak vazne nema zmysel tam davat frekvencny menic....
Odpovedať
@radoslavc bud tak, alebo este lepsie je mat frekvencny menic ale len s malou expanzkou na vyrovnanie narazov. Ja mam 8 litrovu.
Odpovedať
@gashtaan tak lacnejsia verzia je vacsia expanzna nadoba. Preco potom teda ten frekvencny menic a mensiu nadobu?
Odpovedať
@radoslavc nuz, to je spravna otazka :) Ja som isiel do menica kvoli mensim narokom na priestor a kvoli mensiemu vireniu vody vo vrte.
Odpovedať
Mna technika do studne vysla na 870 eur presne. Ale je v tom cistenie studne, ponorka, filtre, vlozky do filtrov, press control a samotna praca.
Odpovedať
@radoslavc - sprav to takto, zober si pero a papier a daj si tam cenu : cerpadlo+menic+cidlo+24l nadoba a vyhody menica (lahko si najdes na nete) a pod to si daj: cerpadlo+motorovy istic+ochrana behu na sucho+ tlakovy spinac + velka nadoba a potom sa rozhodni ;-) V kazdom pripade ja som isiel do fr. menica a rozhodne to financne az taky rozdiel nie je pri tom komforte co dostanes v porovnani s tlakovym spinacom.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?