Koľko trvá pokým naťahajú siete na novú ulicu?

Profilova fotka
ahojte...ideme rozparcelovat povodne pozemky a vznikne nova ulica. Chcem sa spytat, ci ma niekto s tymto skusenosti. ide o to, ze tam bude treba natahat siete, ato robia plynarne a elektrarne. Otazka znie, ako dlho sa na to caka a co vsetko treba preto spravit.dakujem
Odpovedať
u nas nová ulice cca 0,5km (voda, elektrika, plyn, cesta a osvětlení) cca 8 mil začalo se o tom uvažovat loni o prázdninách a letos na podzim bude realizace.
Odpovedať
Profilova fotka
dlllllllllllllllllllllhooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ale nie, samozrejme záleží od firmy... na jeden pozemok čakáme už rok a zatiaľ nič, pritom to mali mať hotové v apríli
Odpovedať
ahoj, my si tiež ideme takto urobiť pozemky, jeden veľký celok sa ide rozparcelovať na menšie a tým pádom vznikne nová ulica. čo sa týka sietí, tak to zisťujem od včera a zatiaľ som sa dopátrala k tomu, źe závisí od toho, akým štýlom to budeme realizovať. Pokiaľ to všetko necháme na príslušné firmy, teda elektrárne, plynárne a vodárne, tak dlho. Ak si to budeme realizovať sami, tak kratšie. Ale závisí to vraj aj od toho, koľko toho majú.. Nikto nič konkrétne nechcel povedať.
Odpovedať
ahojte, my mame podobny problem, v nasej obci vznikla jedna nova ulica s poctom domov 3 a nas pozemok sa nachadza na vedlajsej parcele, ktora bola rozdelena do styroch casti. Kedze si vedlajsia ulica urobila vsetko na vlastne naklady starosta nam povedal, ze teraz nas nie je dost na to aby obec prispela ku vzniku tejto ulice. Keby sme sa spojili s vedlajsou ulicou, urobili by nam jednu spolocnu cestu, osvetlenie a rozhlas (mozno i siete, ale to by trvalo velmi dlho). Mozno sa to bude dat realizovat niekedy v buducnosti (ta cesta,...), nas kamen urazu je momentalne co urobit ked v nasej (buducej) ulici su predane iba dva so styroch pozemkov a my by sme radi zacali s realizaciou sieti, najlepsie spolocne siete. Co urobit?
Odpovedať
Profilova fotka
Mne teda prijde nesmyl, aby mesto odmitlo udelat silnici k novym domkum. Je to jejich povinnost =-) Ale ostatni me zajima taktez, presne to same nas ceka. Pokud si dobre pamatuji, znama obvolala elektrarnu, plynarnu a spol., site jim udelali s tim, ze to bude stat asi 30 tis. a ve finale jim to rozpocitali na domky a stalo je to asi 5 tis. Ale presne uz si to nepamatuji a uvitala bych, kdyby tu nekdo do toho vnesl vice svetla :-N
Odpovedať
Ahoj ene, tak s cenou 30tis. sa mozes rozlucit, pretoze my chceme tahat siete asi tak 130 m a meter tahania sieti stoji 1500-2000 Sk to znamena okolo 60 tis. na rodinu, kedze budeme v ulici styri rodiny. Viem, ze by to mala byt povinnost obce urobit cestu, natiahnut siete a pod., ale myslim, ze sme neni prvi, tak sme sa rozhodli, ze sa na to dame i sami. Myslim, ze i keby sme si dali ziadost na obec tahalo by sa to donekonecna a my uz chceme zacat :-) .
Odpovedať
Profilova fotka
Mozna to byla cena jenom za elektriku, to uz fakt nevim. Plyn mozna ani chtit nebudem, ale kanalizace bude docela daleko. S povinnosti natahnout site bych se divila, tam jsme se tusim zavazali, ze kdyz vezmeme pozemek od nich, site si budeme muset zaridit sami.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
no my sme to vyriesili tak, ze cestu sme dali na odpredaj obci, nakolko tam vzniklo 8 parciel na jednej a 7 na druhej strane. 7m siroka je cesta a obec ju od nas odkupila za 1sk. Oni sa ale zaviazali postarat sa o tu cestu v zime, natahat vodovod, osvetlenie. Elektrarne a plynarne natahaju ale starosta povedal ze tak o 2 roky najskor. Ale nastastie mame nas pozemok hned na zaciatku tej ulice, tak sme si na vlastne naklady dali natiahnut elektriku z uz existujucej susednej ulice. Ale viac ludom by uz asi nedovolili, budu to riesit hromadne ale ako vravim tak az asi za 2 roky, kym sa rozpracuju projekty. Proste v ulici budu vsetky siete pre vsetkych, a starosta nam nedovoli kopat po ceste, ale musime kopat po pozemku, nakolko v ceste by bolo pootm malo miesta na ostatne siete pre pozemky vzadu. Bude nas to stat zhruba o 10000 viac ale cakat uz nehcceme.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?