Koľko stojí prípojka, aké sú pripojovacie poplatky?

Ahojte. Riešim kúpu pozemku,všetky IS sú cca 1,5m od hranice pozemku. Chcem sa spýtať,ako začať? Koľko stojí prípojka el.,plyn,voda? Aké sú pripojovacie poplatky? okres Nitra. Možem to žiadať aj keď som ešte neni majiteľ pozemku?
Odpovedať
@malinka1961 nemozes ziadat az ked budes mat list vlastnictva. Elektrika cca 500 eur. Budes potrebovat projekt na plyn aj elektriku cca po 50 eur.
Odpovedať
@mirko1981 projekt chapem,ale kolko stiji pripojka plynu a vody?
Odpovedať
@malinka1961 jedno su pripojovacie poplatky, druhe su naklady na vlastnu pripojku SPP ma "svojich" dodavatelov na pripojky, ti ti musia spravit vsetko od napojenie na plynovod az po hodiny, treba sa pozriet na web SPP. Voda podla podmienok dodavatela, kde a aku sachtu na vodomer bude pozadovat. Takze pytat sa na vodarnach. Elektrina to iste. Ak sa bavime len o pripojkach po "hodiny". Lebo od hodin do domu zavisi na dlzke vedenia
Odpovedať
@zita19 Ďakujem
Odpovedať
@mirko1981 ako to že cigánov pripájajú aj bez LV? 🤨
Odpovedať
@audinak No chránený druh predsa....
Odpovedať
@virnik27 ako si to vypočítal?
Odpovedať
My máme cp na plynovú prípojku 1600 eur, domova prípojka 1100 eur. Pri elektrike sme platili len za materiál (skriňa, ističe, rozvádzač, chranicka, kábel - spolu cca 350 eur), treba ešte rátať s montazou a revíziou. Co sa vody tyka, kupovali sme plastovú šachtu (180 eur), ostatok dali vodári, tam sme platili okolo 200 eur. No a samozrejme tie ich poplatky (plyn - 157,66 eur, elektrárne - 194 eur). No a keďže my sme mali všetky prípojky pod obecnou asfaltovou cestou, museli sme riešiť povolenie na zvláštne užívanie miestnej komunikácie a povolenie na uzávierku, pričom sme k tomu všetkému potrebovali aj projekt dopravné značenie za 150 eur. No a samozrejme výkopy sme si robili sami, ručne. Takže asi takto... Jaj a tie povolenia na prekopavku nás vyšli na cca 150 eur, ktoré sa platili obci.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@audinak to si ty len myslíš, že nás len tak pripoja bez poplatkov, všetko som zaplatil tak ako každý a ani žijem v osade.
Odpovedať
práve včera dávali v TV ako dlho trvá pripojenie od žiadosti, stačilo to natočiť a zrazu nevadil ani Kovit
Odpovedať
Prípojka cca 70m len na pozemok cca 8k € + poplatky za pripojenie a dotiahnutie do domu. Napočítal som cca do 11k € komplet aj s kontlom. To už sa oplatí porozmýšlať nad iným zdrojom tepla,ideme do TČ.
Odpovedať
@slavo_franko prosím ťa není dňa čo není cigánska osada v telke, v lepšom prípade hodiny pred chatrču samozrejme na cudzom pozemku a v horšom kábel hodený na vedenie 🤔 a ako si ty je 1/10 000 😏
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?