Je možná kolaudácia bez elektrickej prípojky?

Dobrý deň, máme novostavbu domu skoro pred dokončením, ale stále nemáme pripojenie na elektrickú prípojku. Skolaudujú novostavbu aj bez elektrickej energie? SSE-D má vybudovať na našom pozemku PRIS a následne sa máme pripojiť. Máme vybudovanú ER, aj kompletnú elektroinštaláciu ( len nemáme dodávku elektrickej energie). Ďakujem
Odpovedať
@karolina244 Bez funkčnej el. prípojky a el. vnútorných rozvodov SÚ stavbu určite neskolauduje a zrejme ani predčasné užívanie stavby nie je možné, nakoľko nie splnená požiadavka funkčnosti obytnej budovy.
Odpovedať
@karolina244 Podľa mňa nie. Musíš pozrieť v stavebnom povolení, aké doklady sú potrebné pre kolaudáciu. JA som mal napr. ku kolaudácii doložiť zmluvy s dodávateľmi energií - ZSE, SPP s vodárne. Dom bez elektriny nie je obývateľný a skolaudovateľný. Ak nebude elektrina, budeš musieť vymyslieť niečo alternatívne, napr. slnečné kolektory a batérie, tzn. ostrovné riešenie dodávky elektriny.
Odpovedať
Profilova fotka
@karolina244 budeš potrebovať revíziu el.siete čiže nie
Odpovedať
nie to isto nie, aby mohla prebehnúť kolaudácia, tak musíte mať na poriadku aj všetky revízie :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Ak chcete prežiť v novom dome Vianoce, nepotrebujete kolaudáciu, tá musí počkať. Kúpte si centrálu, rozdeľte obvody, ktoré sú nutné, a žite.
Odpovedať
To bez toho ti stavbu bohužiaľ nik neskolauduje a už je bohužiaľ taký predvianočný čas a zhon, že by ste to teraz už ani nestihli :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?