Kedy a kade osadiť prípojky -poraďte

Ahojte strecháči. Bude to trošku dlhšie. Potrebovala by som od Vás nejakú dobrú radu a názor. Máme pozemok úzky a dlhý pričom na ľavej strane zvykneme každý rok sadiť (apríl – október) a na pravej budeme mať v podstate cestu hore k domu. No a tu je ten problém. Projektant nám poslal návrh osadenia domu spolu s osadením všetkých sietí (viď obrázok). Plyn a elektrika vedie cez pravú stranu pozemku , čo je v poriadku no voda a žumpa vedie cez ľavú stranu pozemku (cez tú časť kde zvykneme sadiť). Čo najskôr sa musíme rozhodnúť či zorať alebo nezorať tú ľavú stranu pozemku a či teda sa tam bude sadiť. Pre niekoho je to možno hlúpe a povie že jasné že nie, no my máme k tomu určitý vzťah, robíme to už roky a dosť dobre to aj vynáša. Preto sa Vás pýtam ako by ste vyriešili túto situáciu – máme na jar spraviť len elektriku a plyn a na jeseň keď už bude ľavá polka čistá spraviť vodu a žumpu a tým pádom zorať pôdu? Alebo myslíte že keď zorieme pôdu budeme môcť na tej strane kopať a osádzať trubky? Alebo ešte možnosť na 1 rok s výsadbou skončiť ( k čomu sa ale dostať nechceme). Pravdepodobne by nám neprešlo aby sme ťahali vodu a žumpu na pravej strane, keďže žumpa musí byť na ľavo. Hlúpe a drzé komentáre si prosím Vás nechajte pre seba, a všetkým ostatným veľmi pekne ďakujem za každý nápad. Pozn: - žltá čiara - plyn, modrá čiara - voda, čierna čiara - žumpa a červená čiara - elektrina.
Odpovedať
Nevie mi nikto pomoct? :/
Odpovedať
A kedy chcete stavať dom a realizovať prípojky?
Odpovedať
@tomas1989 zaklady by sme chceli robit začiatkom jesene 2018 a steny vytiahnut az na jar dalsi rok a teda pripojky predtým. Prípojky sme chceli spravit teraz na jar, no teraz nevieme ci to nepresunut az na jesen a ci to stihneme vsetko spraviť.
Odpovedať
Myslím si že prípojky na vodu a kanal nie su žiadny strašiak , ak budete mať bager , čo určite do poručujem , tak je to pár dní roboty. Podľa mňa je to jedno, kedy kôl vek na jar alebo jeseň.
Odpovedať
@en_em kludne to tahaj po jednej strane vsetko. S02 je spevnena plocha pocitam - chodnik, tak pod nim. K zumpe lahko pri brane odbocis...
Odpovedať
@en_em Tú vodu a kanalizáciu by som kľudne ťahal už teraz - tak ako je zakreslené. Keď sa pred zimou zasype, do jari si to sadne a môže sa sadiť. Kľudne obe prípojky do jedného výkopu. Keď to bude aktuálne, nájdu sa konce rúr v zemi (hadicu na vodu nechať s rezervou stočenú a prisypanú vo výkope) a pripoja, kam bude treba. A keď tak na to pozerám, kľudne dať naľavo aj plyn (aj tak prechádza pri dome na ľavú stranu (tiež je to "len" hadica)) a elektrike je to už celkom jedno. Ak budú elektromer s plynomerom v plote, na pravej strane aj tak budú bráne zavadzať... Má ten pozemok nejaký spád?
Odpovedať
@dedo758 Vodu a kanalizaciu nemozme ešte robiť, pretože nemáme ešte projekt hotový ani vlastne stavebné povolenie. Asi necháme plyn napravo a elektriku dáme naľavo a tie dve spravíme na jar a vodu na jeseň. Tým bude plynomer na jednej strane a elektromer na druhej a nebude to až tak zavadzať bráne. Pozemok má spád cca 1 1,5m od hranice po dom takže to je v pohode.
Odpovedať
Dajte aj plyn naľavo a projektant nech prekreslí, je to to najmenej, ako má po čase sadnúť terén pod príjazdovou cestou. Keď sa bude výkop kopať, nech sa dá doňho všetko, ako zbytočne potom zasa rozbiť celý dvor...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?