Kde sa dá zohnať elektrický stĺp?

ahoj, susedia nam nedovolia kopat a ulozit el. kabel do zeme na ich pozemku, vyzera to tak, ze to budeme musiet riesit el. stlpom, lebo asi ich prinutit nemozme, kde sa da taky stlp zohnat a kolko to asi stoji?
Odpovedať
@janisko28 to vam elektrarne asi nedovolia, vedenie sa uz na stlpy nesmie davat,len do zeme.
Odpovedať
tak potom budeme bez elektriny? lebo ti susedia asi nepustia ani keby co bolo
Odpovedať
@janisko28 a inou trasou sa to robit neda ? ved nejake to vyjadrenie od el. musite mat kde je bod napojenia a aj sposob,tak ho dodrzte a ak tam je napisane ze ma ist cez susedov pozemok dajte to urobit elektrarnam nech kopu a preberu na seba vsetky tie veci ;-)
Odpovedať
počkaj ona asi myslí že dajú stĺp na svoj pozemok, vzduchom privedú na stĺp a potom zemou, ale ten stĺp by mali osádzať asi elektrárne. Jednoznačne treba sa informovať v elektrárňach ako postupovať, či to treba riešiť súkromne a oni len zapoja, alebo či to budú riešiť oni. Inak ak budeš mať stanovisko od elektrární aký stĺp treba a či musíš ty alebo dajú oni tak sa ozvy a ja ti zistím odkiaľ zoženieš stĺp. Inak nie je nič lepšie ako mať suseda idiota, ja mám tiež takého a elektromer mám až u druhého suseda pri stĺpe, čo ti poviem ale lepšie ako kopať 70m.
Odpovedať
neboj sa my sme mali tiež problém s elektrikou, všetko sa nakoniec vyrieši. Dávali sme tri stlpy a ďalej sme ťahali v zemi. Všetko na vlastné náklady, elektrárne nám povedali len bod napojenia a to bolo všetko. Ale je pravda, že to nešlo cez suseda ani v zemi ani vzduchom. Stlpy betonové som zohnala len náhodou.
Odpovedať
som vedel ze to niekde najdem :-D http://softandscript.sk/uploads/2010-...
Odpovedať
tak máš tu dve možnosti čo poznám a viem odporučiť, jedna je ELV Senec, alebo STRADER Stropkov ktorý má sklad v Bratislave. My sme zatiaľ spolupracovali len s ELV ale tak vyber si čo je pre Teba bližšie.
Odpovedať
U nas su este stlpy po dedine ale uz viac ako 8 rokov nieje povolene tahat el.vedenie po stlpoch,vsade musi ist v zemi. Inak presun jedneho stlpa pred rokmi stal cca 2000 eur, presun o nejake 3metre, kolko stoji novy netusim.
Odpovedať
@atlaska máš pravdu nie je dovolené, ale aj tak sa dá ťahať vzduchom, aj oficiálne, len musíš poznať človeka čo to schvaľuje pre danú oblasť alebo niekoho kto ho pozná, potom už iba obálka a dá sa to, no vždy je to na konkrétnej situácii.
Odpovedať
@fuhrich asi su oblasti kde sa to da aj oficialne, ale neverim ze sa najde v ZSE clovek,ktory v novej stvrti medzi 100domov napoji jeden na stlp :-) ten stlp treba niekde osadit a vacsinou su trafaky na obecnom pozemku takze niektory zo stlpov musia osadit na obecne a nato treba povolenie.....atd ....kopa komplokacii robit to nelegalne. Nechcela by som byvat rok a ups zrazu ma odpoja.
Odpovedať
@atlaska tak jasné že nie v novej štvrti, myslel som ak máš vzduchom a prerábaš tak sa dá vybaviť že nemusíš do zeme
Odpovedať
ale dovolia tahat aj vzduchom nedávno sme robili takuto prípojku cez cestu a este stlp bol aj na susedovom pozemku ...nemusí byt len betonový stačí aj železný alebo drevenný,..stlpi sa dajú bežne zohnat v hagarde alebo verexy
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tomi7766 v BA urcite nie.
Odpovedať
no prave vo vrakuni sme to robili :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tomi7766 ..že v Malinove práve elektrický stĺp rušia..niekedy v týchto dňoch..oproti reštaurácii Slnečnica..možno by stálo za reč, či sa nedá znova použiť inde...
Odpovedať
:) no budeme to viest zo susedovho pozemku na nas stlpom a potom uz na nasom zo stlpa zemou k domu. sused je ok, len priestor kde by siel kabel jeho pozemkom je vo svahu pri ceste a ide tam robit oporny mur, ktory by mu asi nedovolili urobit, ked tam bude kabel a ked nebude mur, tak mu padne predny dvor :) tak nema velmi na vyber, aj ked mozno by sa dalo, no nic, zajtra volam do elektrarni, konecne tam bude technik. a este, staviame na Orave mimo obce :) sme sa rozhodli ist byvat s liskami :)
Odpovedať
Profilova fotka
no co ako ste dopadli???tecie vam uz ta stava?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@janisko28 - my sme nedavno prekladali el. pripojku z dreveneho stlpa zakopanim pod zem a naslednym napojenim na verejny stlp... takze ak je to este aktualne, ponukam pouzity dreveny el. stlp. Staci si pren len prist do Rajca a je tvoj :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@chalupka ahoj a prosim ta kolko Vas to vyslo??
Odpovedať
@bubu11111 no bohužiaľ už si nepamätám, bolo to pred tromi rokmi
Odpovedať
Profilova fotka
@bubu11111 Dnes som si pri pozerani bazosu spomenul na tuto temu...ak by si nahodou hladala stlp,nech sa paci ;-) neviem odkial si ale... http://dom.bazos.sk/inzerat/28248434/...
Odpovedať
@tomaslucka Heh dakujem, cena je tam dobra, ale nechcela by som vediet tie naklady na prepravu... My ideme stavat pri NMnV:-D papa
Odpovedať
Profilova fotka
@bubu11111 no ved prave to som nevedel ze odkial si ale.... ved skus sa pomotat na bazosi vo vasom okoly.Ja som tam tiez len tak nahodou z nude zabludil :-D
Odpovedať
Ok diky mooc, uz som pozerala, nieco by tam bolo.... Len stale mame dilemu ci stlpy, alebo zemou, uvidime tento tyzden sa musime rozhodnut ako nam to ma projektant zakreslit :-)
Odpovedať
@janisko28 mám el. drevený stlp, nový nepoužitý s ochranným náterom. cena je 100 EUR.
Odpovedať
Profilova fotka
@klasik1 ahoj,kolko ma m?
Odpovedať
zajtra ho zmeram a napišem.
Odpovedať
@notremaison až zajtra bude rozmer
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
dobry den zhanam dreveny elektricky stlp ma niekto na predaj?
Odpovedať
čital som že niekto ponuka za 100 e s kade ste?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?