Kanalizacia - pozemok utopeny oproti obecnej kanalizacii

Ahojte, nakolko je nas pozemok utopeny voci obecnej kanalizacii nedovolia sa nam pripojit na obecnu kanalizaciu. Spociatku sme uvazovali o septiku, ale vraj sa to da riesit aj Precerpavackou a mesnsou zumpou ako rezerva. Na interenete som ale toho vela k takemuto rieseniu nenasla. Viete poradit kde sa daju zohant taketo zostavy (precerpavacka a mensia zumpa), prip. je lepsie precerpavacku umiestnit blizsie k domu alebo dalej od domu? Prip existuju este ine riesenia? Alebo poznate nejaku firma ktora realizuje aj montaz / dodavku?
Odpovedať
Ahoj, http://www.prodoshop.sk/precerpavacie... http://www.vodomat.sk/precerpavacie-k... resp. vseobecne: https://www.google.sk/#q=precerpavaci... Co sa tyka zostavy, ak mas mozno. sa napojit sa na obecnu kanalizaciu, tam nepotrebujes mat zumpu ako medzikus. Z precerpavacej sachty sa mozes napojit rovno na kanalizaciu, samozrejme bude treba redukciu priemeru aku ti urci obec a nezabudnut na spatnu klapku. Co sa tyka umiestnenia, to je asi vec vkusu. Ja mam tu sachtu od prodoshopu ulozenu 5 metrov od domu, ziadny zapach nie je citit, ani zvuky z precerpavania nie su pocut. Minimalne kvoli moznemu zapachu by som to dal dalej od domu a nie pod okna ;) Mimochodom, ak stavias novy dom a architekt ti to nenavrhol, tak sup hned za nim vytahat ho za usi a nech ti upravi projekt. Ak si v starsom dome a dostavali kanalizaciu, tam uz nezostava nic, nez sa poradit s vodarmi. Netreba zabudnut ze vykon cerpadla treba dimenzovat nie len na prevysenie, ale aj na vzdialenost. Je rozdiel ci mas sachtu 10, alebo 75m od zaustenia do kanalizacie. Drzim prsty.
Odpovedať
@adius Vdaka za pomoc. V projekte nam naprojektovali iba cisto zumpu (septik), lebo nam nevysiel spad 2%, ale sme dokoncia nizsie oproti obecnej kanalizacii 1 m. Takze sme ani o moznosti vyuzit precerpavadlo vobec nevedli, dokedy nam to nespomenul sused. Cize nasi projektanti to asi troska odflakli - co uz. Pripojku na kanalizaciu mame od pozemku 35 metrov a ak si teda umiestnime precerpavacku od domu cca 6 metrov, tak na pozemku 26 metrov. Dokopy by sme to tahali 61m od precerpavacky. Cize mozno aj z tohoto pohladu by bolo lepsie si dat precerpavadlo na kraj pozemku aby sme to mali k pripojke "iba" 35 m ktore by precerpavadlo muselo vytlacit. A na pozemku si spravit ten spad hlbokou vykopu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienkaxyz moc komplikované, robí sa to ináč, prečerpávanie čo najbližšie k domu výtlak nie väčši ako 40
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@jan45 alebo aj ostatní, prosím o názor: z domu máme riadny spád potrubia kanalizácie asi 3 m, potom hneď za revíznou šachtou ide postupne kanalizácia do roviny asi 15 m, kde sa napája na mestskú kanalizáciu(chyba pri stavbe- veľmi nízko vyvedená kanalizácia z domu-nedá sa dosiahnuť ideálny spád). V tom úseku 15 m voda stojí asi 3-5 cm. Raz za 6-8 mesiacov musíme tento úsek "prepchať", aby sa uvoľnili nánosy, lebo začne stúpať voda až do revíznej šachty. Bývame 2 roky, čistili sme dokopy cez revízku potrubie asi 3 krát. Uvažujeme, či dať prečerpávačku - ak ano,nevieme aký typ a kam ju ideálne umiestniť... alebo skúsime nasadiť baktérie a používať len 100% rozložiteľné prostriedky v domácnosti - s vierou, že stačí len aby baktérie odstraňovali najväčší kal a voda nech si stojí v tom 15m úseku... myslíte, že to bude stačiť? Ako by ste to riešili vy? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkauh prepláchnuť sa to dá aj zachytením dažďovej vody a raz za čas naraz vypustením 300-500 l vody. Až potom by som uvažoval nad prečerpávaním.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 tak vlastne fungujeme doteraz... nie je to nejaká veľká katastrofa, ale ideme robiť dlažbu a ak si za nejaký čas zmyslíme urobiť prečerpávanie, bude to zložité... A myslíte, že tie baktérie by tomu mohli trocha pomôcť? Je šanca, že ostanú zachytené v tej stojacej vode a budú plniť svoju úlohu ako napríklad v žumpe? V popise k baktériám do žúmp a septikov sa píše , že slúžia aj na prečistenie a údržbu domovej kanalizácie...
Odpovedať
Profilova fotka
Baktérie sú nefunkcné čerpať sa po drobných úpravách dá z kontr šachty
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?