Kam by ste ulozili studnu ?

V prilohe vidite priblizne pozemok a dom, a zvysok priestoru (fiha prekvapuje ma aky maly pozemok :/ ale co uz, zem je draha) No a poprosil by som vas o radu, kam dat studnu, ak vobec. (kopanu, pre zahradu/travnik) Podla mna cisla od 1-9 su realne moznosti, pretoze a-b-c pismena zasahuju do stredu, a pokial by to neboo dizajnovo zladene s niecim, tak je to skor chyba, alebo nie ? lavy sused = maju tam dom o nieco viac ako 4 metre od hranice pozemku, dole je cesta, hore je sused - zahrada, a napravo je sused, tiez zahrada. Vdaka za kazdy postreh ;)
Odpovedať
chybicka, tam nad domom nie je az 8 metrov, ale len 6 metrov, ale nepodstatna chyba asi. ono rozumiem aj tomu, ze nie je to velmi o tom, kde to chcem ja, ale kde priroda ponuka vodu. pripadne sa da studna zakryt a nic nebude vidiet, alebo neviem ako to bezne ludia robia :)
Odpovedať
@jerguss Záleží čo chceš mať v okolí domu. Ja osobne by som dal 2,3alebo 9. Ale ako chceš mať trávnik, terasu nejakú skalku to je na tebe. Napríklad poklop do studne sa dá pekne schovať niekam do skalky, prípadne niekde na okraji trávnika alebo terasy. Ale odporúčam pobehaj si pozemok s "virgulami" Ja som si tak hľadal vodu, pekne to funguje. A podľa toho sa rozhodni.
Odpovedať
Profilova fotka
@jerguss pohladov na to kde umiestnit studnu je viacej. jedny z nich moze byt aj to ci chces vodu zo studne cerpat iba cerpadlom(vtedy moze byt aj dalej od domu,resp tak aby nezavadzala alebo aj rucnou pupmou (mam ja) a aby si pre vodu nechodil cez cely pozemok niekam do kuta. Neviem ci uz mas vybratych studniarov,ale ti co kopali mne (rucne) mali postavene nad vykopom taku zeleznu kontrukciu na tahanie kyblov , ktora bola rozmernejsia takze uplne do rohu vykopat by bol mozno problem,ale to je iba detail... ja som dal studnu vykopat vedla vodomernej sachty ktora je stale zaplavena takze som vedel ze hladina vody je v tych miestach dost vysoka (asi 1,5m) studna ma celkovo asi 4m a je tam cca 2,3 m3 . toto leto sme ju pouzivali prvu sezonu a dalo sa to rozumne prevadzkovat.. takisto vyuzivam vodu z tej vodomernej sachty kde mam ponorne cerpadlo. tam je cca 300L vody a dotecie prakticky za noc
Odpovedať
Pytat sa tu kam by sme my ulozili studnu je tazke, lebo ty musis vediet, ake planujes rozdelenie zahrady do zon, ci bude niekde aj vodny element a pod., pripadne kde vsade chces dostat vodu a lahko si zratas, ci je lacnejsie dat do zeme kabel, alebo urobit podzemne rozvody vody. Ja osobne by som ju napriklad urobil co najblizsie k technickej miestnosti, blizko by bola elektrika a zaroven by som vodu mal co najblizsie k domu a mohol by som ju pouzivat na splachovanie, to je velky zrac vody, samozrejme ak planujes okrasny travnik, tak rataj v lete s 1-3m3 denne.
Odpovedať
Profilova fotka
nad tymto myslim, ze si dost budes ty lamat hlavu a nie este my. Ty musis vediet ako si chces zahradu rozdelit nie? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jerguss tam kde je voda. 😊
Odpovedať
@jerguss my budeme mat pod zahradnym domcekom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?