Je nutné platiť žiadosť na plyn, keď plyn nechceme?

Ahojte. Ideme stavať RD a vbavujeme povolenia. Pôvodne sme uvažovali nad plynovým kúrením. Máme hotový projekt aj s projektom plynu. Na základe cenových ponúk pre kúrenie plynom vs TČ, sme sa rozhodli, zmeniť typ kúrenia na tepelné čerpadlo. Podali sme klasickú žiadosť na vyjadrenie od plynárov. Tí nám po mesiaci čakania žiadosť zamietli, s odôvodnením, že nemáme podanú a zaplatenú žiadosť na plyn. Tak sme kontaktovali pána, ktorý sa podpísal pod zamietnuté vyjadrenie a povedal, že samostatné vyjadrenie, či nemajú plynové potrubia cez náš pozemok mi nemôže dať, keďže máme naprojektované plynové kúrenie, ale nemáme podanú a zaplatenú žiadosť. Keď som mu oznámil, že plyn nechceme a ani ho nebudeme dávať, tak povedal, nech si zmeníme projekt. Projektant ma ubezpečoval, že nevadí, keď je v projekte plyn, nemusíme si ho vôbec dať a kopec ľudí to tak robí, že kým postavia zmenia typ kúrenie oproti projektu. Čo by ste poradili? Je nutné podať žiadosť o pripojenie a zaplatiť ju či mám dať prekresliť projekt? Ďakujem
Odpovedať
Prečo by si mal platiť pripojovací poplatok, keď nechceš plyn ? Čo je to za blbosť. Normálne podaj žiadosť o vyjadrenie k neplynárenskej stavbe či jak to tam majú špecifikované. Veď sa predsa musia vyjadriť či dotknutým územím nedôjde ku križovaniu ich sietí a podobne, aby sa ti nestalo, že budeš kopať základy a prekopeš sa až ku ich vzácnemu plynu. Podľa mňa len manier toho pána s ktorým si to vybavoval.
Odpovedať
Profilova fotka
Treba podat ziadost " Žiadosti o vydanie stanoviska k existencii a priebehu PZ" Spolu s obrazkom s vyznacenou zaujmovou oblastou. Nepamatam kolko presne to stoji, vsetko je to online. Ziaden projekt ani nic podobne sa nepriklada, preto nikto neskuma ci mate/chcete plyn. Pravdepodobne ste podali ziadost o stanovisko k projektovej dokumentacii...(?) Na druhu stranu neverim ze SU vyda stavebne povolenie,ked je v projekte plynova pripojka, bez stanoviska SPP-D k projektovej doku.
Odpovedať
@peto125 neriesil by som, podal by som to bez plynu a spytal by som sa na urade ak budu hubovat ze co odo mna chcu. Ja som dal ziadost na spovolenie ked este plynarne nemali siete a mal som plynove kurenie a nik sa neriesil. Ak menis ale zdroj tepla asi sa inaksie posudzuju vlastnosti domu - ale s tym problemy asi tiez nebudu. Zaujalo ma ale, ze na zaklade cenovej ponyky chdes TC .. hmmm tak aby v tej ponuke boli aj vrty a pod. pripadne aby ti na dvore nevadila ta buda s ventilatormi.. inak cenovo TC asi lacnejsie nebude ak je plyn dakde za plotom.
Odpovedať
Profilova fotka
Celý problém vidím v tom, že v projektovej dokumentácii ten plyn uvedený máš. Asi sa projektant trocha sekol. Načo ho tam dával, keď vy ho teda vôbec nechcete
Odpovedať
@stempi keby si čítal pozorne poznal by si odpovede na všetky tvoje položené otázky. @peto125 potrebuješ len žiadosť k existencií sieti na pozemku ako písal @kaspy a v žiadosti o SP uviesť že sa plynová prípojka realizovať nebude.
Odpovedať
tak ako bolo napísané vyššie potrebuješ vyjadrenie spp k neplynárenskej stavbe
Odpovedať
Profilova fotka
platis uz az ked chces plyn zapojit nie? ked ho nechcete tak nemate co platit, tak mi to pride logicke
Odpovedať
@kaspy @sysell @slavoslav Ďakujem všetkým za odpovede. Áno podali sme žiadosť o vyjadrenie k projektovej dokumentácií, ktorá prišla zamietnutá, tak sme hneď volali pánovi, ktorý to vydal a povedal, že buď si zmeníme projekt, tak, že plyn tam nebude figurovať, alebo si podáme žiadosť o pripojenie do SPP a zaplatíme ju (160€) a následne sa môžeme spolu baviť. Bez toho nám žiadne vyjadrenie nemôže dať. Volal som s projektantom a zajtra by som mal mať zmenený projet, teda bez plynu. @shagle @kaspy Tak ktorú žiadosť teda? Každý vraví inak :-D Treba im poslať 1. žiadosť na ich stránke? Žiadosť o vydanie stanoviska k existencii plynárenských zariadení a/alebo k vykonávaniu činností v ich ochrannom a bezpečnostnom pásme - a zaškrtnúť prvú možnosť - vyjadrenie k existencií plyn. zariadení ? http://www.spp-distribucia.sk/sk_kont... @sysell CP sa lýšili cca 1500€ TČ vzduch - voda vs. Plyn (s prípojkou, ktorá činila cca 1500e). Rozhodli sme sa pre Viessmann vitocal 200s, sa mi zdá, že 7kW, vonkajšia jednotka vyzerá najlepšie spomedzi všetkých.
Odpovedať
ja si myslím, že máš podať žiadosť o poskytnutie stanoviska k neplynárenskej stavbe. ja som chcel plynovú prípojku tak som žiadal o plynárenskú stavbu. ak si rozklikneš ten link čo si tu dal a potom ´´ žiadosti o vydanie stanoviska k projektovej dokumentácii neplynárenskej stavby´´ tak tam dole v tom dokumente je napísané akých stavieb sa tá žiadosť týka. ja som zavolal na spp distribúcia a hneď mi pani vysvetlila čo ako ďalej
Odpovedať
Profilova fotka
Na SU si mal dostat,resp. dostanes vsetky info, co mas dolozit k podaniu stav.povolenia. Ja pripojku nemam, jedina vec ktoru som od SPP-D ziadal a na SU dokladoval bola " Žiadosti o vydanie stanoviska k existencii a priebehu PZ"
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
jediné, čo by ste mali sprav iť je ísť priamo na spp a popýtať sa. podľa mňa dostanete žiadosť o vyjadrenie sa k neplynárskej stavbe. v prípade, že ho raz budete chcieť, tak to budete riešiť až potom dodatočne
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell ak musíš investovať do plynovej prípojky (aj krátkej) pri uplatnení dotácie na TČ je cena skoro rovnaká v závislosti od prevedenia. Aj keby si bol zaujatý a porovnával to s najlacnejším plynovým kotlom, rozdiel nebude väčší ako 10% z ceny systému, čo na prevádzkových nákladoch doženieš za necelé dva roky. Aj ja som bol týmto zistením prekvapený.
Odpovedať
@slavoslav ok neviem co by som robil ja ale huciacu kravinu ako vzduch voda by som ozaj nechel, takisto sa zabuda na TUV a tie dohrievacky a poripadne rozmrazovacky vonkajich vymenikov. Neviem aka je dotacia aj je to za jedno asi je to horsie rozhodovanie... su pre aj proti.
Odpovedať
@sysell tak si vyber taku kravinu čo nehučí, ohreje ti aj TUV a môžeš ju dopojiť k vzduchotechnike a ešte ti aj vzduch dochladí. Niekedy stačí zahodiť predsudky pozrieť si pár fungujúcich dobre navrhnutých riešení a hneď to uvidíš v inom svetle. Aj ja som nebol niekedy zastáncom čerpadiel, ale mne vadila cena, čo sa pomaly mení.
Odpovedať
@slavoslav kravina co nehuci potom stoji viac
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell stojí, no keď chceš ušetriť, musíš najskôr inevestovať, nie?
Odpovedať
@fantana jak teta nevies o com sa bavime, ze lacne tc vzduch voda udajne vychadza s dotaciou od statu ako plyn, s vtrom to je uz o dost drahsie, pricom plyn je lacny takze nejake setrenie s tym ze ivnestujem je o nicom
Odpovedať
Profilova fotka
Asi budem opakovat odpovede, ale ziadas o vyjadrenie o existencii sieti na pozemku kde chces stavat. To s pripojenim nema nic spolocne a pan ktory sa ti vyjadroval asi nema ani paru....Podla mna by si mala spisat nejaku staznost, alebo nieco podobne. Vytelefonovat to s niekym vyzsie postavenym v SPP. Pocitaj s tym ze stratis asi vela casu. Ked sa ti ma niekto vyjadrit ku existencii sieti na pozemku tak nevidia projekt nevedia s cim a ako budes kurit tak neviem co riesia nejaky pripojovaci poplatok.....nechapem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?