Je možné využiť existujúcu prípojku na dva domy?

na pozemku na ktorom bol doteraz jeden dom staviame dvojdom v projekte aj vo vyjadreniach od všetkých sietí máme verziu že pre jeden dom zostanú staré prípojky a druhý dom bude mať vybudované všetky nové v rámci šetrenia (kedze vsetky siete sú pod cestou) by sme chceli urobiť prípojky pre oba domy z jednej existujúcej prípojky - vodovodnú šachtu by sme urobili väčšiu a boli by v nej dva vodomery - plynová trubka by sa tiež rozdvojila a boli by dve plynové skrinky s meračmi - kanalizácia z každého domu by sa spájala do jednej prípojky v revíznej šachte. - elektriku by sme mali každý svoju tej sa to netýka aby sme nemuseli mať ťarchu na niektorom z pozemkov dvojmetrový pás pred domami od ulice kde sú skrinky a šachty by bol na katastri ako spoločný pozemok je taketo riešenie reálne? máte skúsenost ze by to sieťari povolili v trnave? doteraz mi každý na úradoch aj vo vyjadreniach tlačí do hlavy že jeden dom jedna prípojka ale zistil som že ludia to majú tak bežne urobené - teda jedna prípojka pod cestou a rozdeluje sa az u odberatela na dva a viac meračov. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam dva vodomery v jednej sachte pre moj a bratov dom a takisto v jednej skrini mame dva elektromery, takze nemal by to byt problem ak tak bude spracovany a schvaleny projekt... ;-)
Odpovedať
@peto2 po prvé pýtaj sa správcou sietí. Ja mám novo vybudované prípojky so susedom voda spoločnášachta aj prípojka kanal detto vodárne problémy nerobia elektrika, elektromerové skrine musia byť dve, aspoň pri VSD, kludne aj vedla seba, ale zvlášť plyn, vybudovali sme spoločnú prípojku, 2 plynomerové skrine - musia byť, vedľa seba , ale len jeden pl. regulátor.
Odpovedať
S plynom by problém nemal byť, ostatné sa treba spýtať na vodárňach...
Odpovedať
Bude najlepsie ak si pobehas urady no myslim ze tie problemy robit nebudu. Vsak ani nemaju preco. Ako ale jedno co by som nechcel mat spolocnu kanalizacnu sachtu . Mam znameho co to tak mal a mal stale problemy so susedom, lebo mu zatvaral vodu a jemu to potom vsetko cez wc ko vytekalo dnu. Ako mat takeho suseda je radost.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?