Je možné mať nádrž na vodu v dome?

Zdravim Vas, Mam taku uvahu s ktorou som sa este nestretol. Budem pripojeny na mestsky vodovod. Teplota mestskej vody je okolo 10°C. V lete o nieco viac. Napr v zime pri umyvani zubov atd musim primiesavat teplu lebo 10C je neprijemna. Prijemna je uz 20C. Rozvody v dome su velmi kratke takze voda je o par sekund tych 10C. Ak by som mal napr nadobu 100l a ta mestska 10C voda by vstupovala do nadoby, samovolne sa cez noc ohriala a na vystupe by studena voda mala uz cca 20C. Tym by tato voda postupovala vsade po dome aj do ohrievacieho media. Logiku to dava mne ako lajikovi lenze nikde o tom nieje ani zmienky zeby si to tak niekto urobil...
Odpovedať
Profilova fotka
@spic30 rozmýšľate logicky, ale základné potrubie je ta rozvod pitnej vody a potom je rozvod OPV - ohriatej pitnej vody. Predtým sa tento rozvod označoval TÚV - teplá úžitková voda, vtedy sa ešte rozvody studenej úžitkovej vody nerobili vôbec. Ešte stále sa dá voda z vodovodu piť, ale zohriata na 20°C má už medicínske účinky. Vaša požiadavka sa dá riešiť bežnou prietočnou tlakovou nádobou (nie expanznou).
Odpovedať
@jan45 a tlakovu nadobu kupit ako keby na domacu vodaren ale s tym ze tam nebude ziaden vzduch/tlak ale nadoba bude stale plna.
Odpovedať
Profilova fotka
@spic30 áno, ale lepší by bol bojler, pretože tan má dnu potrubie, ktoré priádza studenú vodu dolu a teplú odvádza zvrchu )(vývody má dolu), alebo tlakovú s prívodom dolu, odvod hore. Na pár litrobv zo účinkovať bude, ale zohriatie trvá dlho. Naviac vo vnútornom prostredí sa nádoba môže orosovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?