Je lepšie elektriku kopať alebo postaviť stĺp?

Profilova fotka
Prosim vas chceme stavat,budeme vsak stavat v zadnej casti zahrady,vpredu je dom,ktory je napojeny na vsetky IS,ale my chceme vlastne pripojky aj merace,elektrina je cez cestu-asi nejaky hlavny stlp.Potrebovala by som nazor,ci je lepsie kupit stlp a postavit ho nech nas napoja pretiahnutim kablov z toho oproti,alebo to riesit krtkom,prekopat zem.Kto mal podobnu situaciu,co je lepsie?Treba na to samostatny projekt?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj urcite len krtko.ten stlp vam asi nikto nepovoli a ked hej to by bolo asi nekonecene vela natahovaciek a penazi ani nehovorim.
Odpovedať
kolko stoja prosim Vas pripojky?
Odpovedať
Profilova fotka
nas stala dvojita pripojka a zrusenie stareho stlpu a danie noveho o 2 metre dalej 45 000,-Sk
Odpovedať
Profilova fotka
mna stala el.pripojka stym ze som si ju robil sam az po stlp aj s poplatkami u elektrikarov cca 15000sk
Odpovedať
Ono to nie je take jednoduche.Na tvoju otazku odpovedia len a len elektrikari.Pises o ceste.Aka to je cesta? Je to cesta 1.triedy 2.triedy.,alebo 3.triedy? Najprv si zisti ci z toho stlpa vam dovolia sa napojit.Treba zistit komu patri cesta a hlavne pozemok pod cestou.Pretoze ak to budes tahat zemou potrebujes povolenia od spravy ciest,plynarov,telekomunikacii,atd. Ale podstatne je najprv zajst elektrikarom a zistit ci z toho stlpa je mozne napojit dalsi dom.OK?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?