Inžinierske siete - elektrina

Dobrý deň, potrebovali by sme poradiť ohľadom budovanie sietí, zvažujeme kúpu pozemku, avšak pozemok je od najbližšej el. siete vzdialený cca 280m. Chcel by som sa spýtať aké by boli náklady na dotiahnutie siete (len elektrina) na pozemok?, oplatí sa kúpa takto ďaleko od IS alebo nie? Ďakujem Vám za odpoveď.
Odpovedať
Ešte doplnenie mojej otázky - voda by bola z vŕtanej studne, vykurovanie by sme riešili tepelným čerpadlom (neviem aky by bol v tomto prípade najlepší typ zem-voda / vzduch - voda / voda - voda? ) Aká by bola celková investícia do týchto všetkých veci (elektrina, vrtana studna, vykurovanie)
Odpovedať
@diego212 citaj citaj, potom sa pytaj, lebo toto tu bolo uz 100x rozoberane. nejde o to ako daleko je pripojka, ale ci sa na nu mozes pripojit a ci ti to majitelia dotknutych pozemkov umoznia!
Odpovedať
@diego212 nájdi si elektrikárov, ktorí robia prípojky a daj im to naceniť a hneď uvidíš. Správne poznamenal @rkorba, zisti si či je možné ťahať siete cez VŠETKY pozemky smerom k vám. U nás sú tiež pekné pozemky, ale nedajú sa pripojiť na elektrinu, kvôli jednému majiteľovi, ktorý si nenechá umiestniť elektrické vedenie na svoj pozemok.
Odpovedať
@peto125 vsetko sa da len je to otázkou ochoty, snahy, priority a peňazí.
Odpovedať
Aj my ideme ťahať prípojky (elektrina a voda) zo susednej ulice cca 120m mám už aj povolenie od el. a vodárov ale nemám vydané stavebné povolenie takže ešte to vraj nemôžeme realizovať tak mi hovorí firma čo mi bude stavat dom alebo má niekto iné skúsenosti môžeme začať aj keď nie je vydané stavebné.Podotikam že elektrikári a vodári už vytičili kade môžme ťahať siete ďakujem za radu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?